Паническо разстройство - 28

• 94 713
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Здравейте, бих искала да споделя моята история и да помоля за съвет. От няколко години си работя от дома и съответно понякога доста се застоявах без да излизам. Едно лято в едно кафе изведнъж ми се замая главата, помислих, че ще припадна и от тогава се отключиха пристъпи на паника, започна да ме е страх да излизам, замайваше ми се главата като вървя, сред много хора. Пих антидепресанти, помогнаха ми, а и малко по малко се научих да ги овладявам и нямах някакви сериозни кризи, ходех и на психотерапевт.
Сега съм бременна в 7 месец. Залежах се повече в къщи заради контракции и от около две седмици ми започна пак замайване и се плаша да не припадна и съответно сега ме е страх да излизам... днес отидох до кварталния магазин, уж всичко ок и изведнъж като започна да ми се гади, обля ме студена пот и едвам се качих до апартамента, легнах и ми мина веднага. Сега стоя и се чудя това рязко падане на кръвното ли беше или паник атака.... разстроих се много. Така ми се иска да излизам без да мисля.

# 496
Дарси, и аз така от това, че няколко дни изхождам слуз и съм много напрегната, оттам и корема ме боли и притеснения, вчера цял ден треперих, дори се прибрах от работа за няколко часа. Мислух, че ми е лошо заради корема, но мислейки осъзнах, че по скоро страха да не се случи нещо провокира всичко. От толкова страх дори краката не ме държаха, бях нетрудоспособна, като парцал. Хората говорят с мене, а аз даже и внимание не им обръщам. За първи път май ае чувствах толкова зле.
Нели, ти сега вземаш ли някакъв АД?
Не. Гледам и ксанакс да не взимам. Много напълнях и оттам други здравословни проблеми. Забелязвам, че всичко ми е на нервна почва.
Не мисля, че килограмите са по- важни от това да се чувстваш добре. Ти си вече повече от 2 години така, така ли смяташ да живееш? Извинявай, че ти се меша, но не те разбирам.. Постоянно ти е лошо, а не искаш да пиеш АД....
Вестичка  Hug Над 4 години са мила, какви ли АД не пих и нищо не ми повлия добре, последно година се задържах на Сероксат и пак си имах кризи, напълнях, ч.дроб пак беше тръгнал да се увеличава и стеатозата също.  От там ме наплашиха и за диабет и по добре малко по неспокойна, но здрава, отколкото да намаля кризите и да се натрупат други здравословни проблеми, с които трябва да пия още една торба с лекарства. Не знам и аз съм объркана:)) Ама си ви обичам тук и затова понякога си ви споделям:))

# 497
Разбира се, че ще споделяш, нали затова е темата..

# 498
Aнгела, най-верояно е па. Колко време пи ад и от кога си без тях?
Стискай зъби, ще издържиш още два месеца. Роди (здраво, и слако бебе)пък ако се налага отиди на доктор за па. Имай предвид, че сега щом имаш па, след раждането може и да се влошат нещата, затова се следи и отиди на лекар. Дано всичко е наред и не ти се наложи, а напротив! Може да забравиш за па и всичко! А междувременно излизай с някой, не сама. Но преди всичко, вярвай в себе си, че всичко ти е наред и ще се справиш!

# 499
  • Няма такава държава!
Значи, девойки Simple Smile ,  не се панирайте от промени в организма, случват се на всеки, още повече, ако сте на антидепресанти. Влияят на цикъла и още как. Влияят на настроението, на навиците, на изхождането и на ... всичко. От друга страна пък, на цикъла му влияят още сто неща, не само хапчетата, ами и времето, стреса, неочаквани промени в ежедневието, пътувания, дори храни. Споко, всичко това е нормално, само трява да се внимава по врреме на тези промени да не стане забременяване, че може и да не го усетите.
ПП. Серосатът е отвратителен АД, не можах да го понеса и го сменихме скоро, не знам защо е толкова предписван.

# 500
Пак имам въпрос... Случува ли ви се, както си стоите да имате чувството, че за секунди всичко зад вас спропада. На мен напоследък често ми се случва. Не мога да си обясня дали има причина или просто е симптом на ПР.

# 501
Здравейте искам да ви питам вас страх ли ви е от тъмното че аз откакто съм на АД и страдам от ПР когато изгасне тока в тъмното и получавам ПР и затова спя на нощтна лампа

# 502
  • София
Пак имам въпрос... Случува ли ви се, както си стоите да имате чувството, че за секунди всичко зад вас спропада. На мен напоследък често ми се случва. Не мога да си обясня дали има причина или просто е симптом на ПР.
Аз имам постоянно усещане все едно аз самата пропадам или се люлея като лежа все едно съм в лодка, но пропадането ми е и в седнало, легнало, право положение, понякога дори ходейки

# 503
Venci аз поне като лежа ми няма нищо. И все пак се надявам да спре, защото не мога да лежа постоянно.

# 504
Вероника, как ЗАД нас да пропада? Незнам какво е това чувство? Не е свързано с теб, а с нещата зад теб??
Иначе, аз като венчо, имах световъртеж, чувство че ще припадна... Това ми изчезна със взимането на ад. Венчо, има надежда!

Елица, нямам страх от тъмното. Имам страх от височини и дълбочини. В момента съм на почивка вмного висока планина, караха ме да се качваме на най високия връх, над 3000м., с кабинков лифт... Еее, няма как да си го причиня това.... Иначе Обожавам природата и гледките.

# 505
  • София
Kissing Heart Мерси, благодарение на всички Вас тук си възвръщам лека полека надеждата!

# 506
Здравейте искам да ви питам вас страх ли ви е от тъмното че аз откакто съм на АД и страдам от ПР когато изгасне тока в тъмното и получавам ПР и затова спя на нощтна лампа
Ели , мен ме е страх от тъмното , не мога да спя сама на загасена лампа Sad , но аз от малка съм така

# 507
Дарси общо взето все едно ще падна назад... даже вчера беше толкова силно, че докато се усетя се бях вдигнала на пръсти. Преди и на мен ми се вие ще свят, но беше различно. За секунди все едно не що ми притиска главата на долу. Не мога да си го обясня, но щом не е от кръвното предполагам, че е просто някакъв симптом.

# 508
Вероника, а др. Симптоми? Може да е стр. Ефект от лекарствата за корема?

# 509
Нищо друго ми няма. .. пише,че може да е от тях. Въпреки, че са редки, ама с моя късмет 😂

Общи условия

Активация на акаунт