Паническо разстройство - 28

• 94 690
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, на баща ми са предписали ксанакс и есобел но в някакви малки дози -по полвинки. Сега в края на месеца е на контрола но досега 2 седмици няма никаква промяна за него. Нещо за есобел бях чела тук, че не сте доволни, или се бъркам?

# 586
Венчо, и аз съм на небилет, но като го сменя с пропранолол ми става доста тревожно....

# 587
  • София
Алина , защо го сменяш ?

# 588
  • София
Значиии, стискам зъби стискам, но това е ужасно, толкова зле не съм се чувставала 100% е от коаксила и искам да го разкарам. На док съм чак на 05ти не мога да изтрая, аз едва до тоалетна ходя, че и да лежа не ми помага да съм по-добре. Сутринта пих едно, довечера няма да го пия следващите дни как да го разредя или просто да го спра и да пия само ксанакса ? Знам, че мнението и съветите ви не заместват лекарското Wink , но поне от опит някакво мнение. Те са малки хапченца нз , ако ги деля на половина... егати гадното, май е мн гадно като за първи път пиеш АД

# 589
И аз бях така в началото когато почнах АД,по-зле никога не съм била.До към 20-тия ден ще отшуми всичко,пиех Ксанакс сутрин,обед и вечер по половинка,че не се търпеше.После АД много ми помогна,отново си върнах предишния живот.А и забравих,че пиех по половинка сутрин и след 10 дена по цяло хапче само сутрин.Става въпрос за Оропрам,много бях доволна от него.

# 590
  • София
Мерси, Ели, в шок съм, че няма да отшуми Simple Smile сещаате се, боря се със себе си в момента

# 591
  • София
А каква е разликата между тези, които повечето от вас забелязвам, че пиете (за обратното захващане на серотонина ), той от друга група ли е и по друг начин ли действа? Уж четох в нета, ма не ми е много ясно и защо него ми дадоха, а не някое от другите тип оропрам

# 592
Ами сменям го, защото някъде прочетох, че преди години психиатрите са изписвали пропранолол и като успокоително, но на мен, явно не ми действа така.....а небилета го пия ,защото преди година от хипотоничка, се превърнах в хипертоничка и заради високото кръвно се налага да го пия....
Но ти ако не ходиш на работа се опитай да стискаш зъби...до 20 дни ще отшумят страничните.
Аз не смея да сменя стимулотона, макар, че съм много тревожна и апатична, но като си помисля за страничните действия на друго лекарство, а и как ще ми се отразят на работата, си трая.....
Аз много разчитах на Манастира Свети Наум в Охрид и на Златолист-църквата на Стойна Преподобна. Сега на почивката и двете места посетихме, но при мен не се получи....В църквата на Стойна Преподобна се разревах ей така.....от нищото, ама такъв разтърсващ плач.....така и не разбрах какво ми стана....

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 19:01 от alinnna

# 593
  • София
Да, не ходя на работа засегаа, което си е голям +
Защо не минеш пак на небилет щом ти е по-ок?
Сподели за манастирите, надявам се, че на никой няма да му е досадно да прочете тук нещо такова, може да е от полза за повече хора.
Аз често ходя по такива места, там усещам много хубава енергия и се чувствам като у дома си, много е странно.

# 594
  • София
Пак ще досаждам с въпрос Stuck Out Tongue Winking Eye глад глад и пак глад ... ям, обаче все едно остава един странен глад по хранопровода до стомаха и дори и да хапна не се засища, това чудо минава ли с времето ?

# 595
Ами, ще мина отново на небилет. А що се отнася до манастирите, бях чула, че посещението на манастир свети Наум в Охрид помага при психични страдания, а в църквата на Преподобна Стойна в Златолист до Мелник също има такъв ефект. Посетихме и двата манастира, докато бяхме 2 седмици на почивка, но аз за сега не съм усетила още ефект...

# 596
  • София
Не знам, може би ако се прочете някоя молитва... ние до Кръстова гора ходихме миналата година, нали и там има сила за изцеление, но аз тогава за друго ходих. Усетих страхотно спокойствие там, но само докато си тръгнахме Simple Smile За всичко си трябва много вяра и постоянство, а очевидно и време

# 597
Досега все при невролог ходя, защото имам и други проблеми и затова малко съчетано Simple Smile но ако той не свърши сега работа отивам на паихиатър да видим.

Защо при невролог?! Голяма грешка е неврози и психози да се лекуват при невролог. Само при психиатър и то добър - по възможност психотерапевт. И в никакъв случай при психолог! Няколко години ходих при невролог заблудена по същия начин. Едва, когато добър психиатър се намеси се отлепих от дъното.

# 598
  • София
Jesi, със сигурност е така, просто защото имам и други здравословни проблеми и го съчетах. Сега на 05ти пак съм на невролог, но обмислям да започна срещи с психотерапевт. Препоръчаха ми двама човека, които са били при него д-р Захари Зарков , от София съм, някой има ли мнение за него ?

# 599
  • София
Здравейте! Искам да споделя, с надеждата, че ще ми дадете правилен съвет или насока за действие. От около година ММ страда от ПР. В началото той беше твърдо убеден, че всичко се дължи на високото му кръвно и ще получи инфартк или инсулт. Макар, че повече от 7-8 години ходи редовно на профилактични прегледи за сърцето и си пие лекарствата за високо кръвно. При последния преглед Кардиооложката го убеди, че всичко със сърцето му е ок, кръвното си му е нормално, но той продължава да си мисли, че ще получи инфаркт. Кризите зачестиха, сигурно вече са веднъж месечно, и ги преодолява за около 3-4 дена. Навсякаде ходим с апарата за мерене на кръвно. Ходим е силно казано. Той бърза да се прибере в къщи, само през лятната отпуска отиваме някъде и той изпада в паника, дали ще стигне дотам и дали няма да умре по врема на почивката.  Като гледам симптомите му по време на криза и след голямо, четене в интернет стигнах до извода, че това са паник атаки.  С моя помощ и с усилие от негова страна, дори го убедих, че проблема му е за специалист и че всичко е в "главата му". Съгласи се да отиде на псиатър. Сега обаче, не знам къде да му запиша час. Четох мнения в интернет за проф. Крум Миланов. Тук не намерих мнение за него.  Иска ми се да отиде при добър псиатър или психотерапевт, защото той пие лекарства на билкова основа за успокоение, обаче не помагат. Дайте ми насока за специалист, дори не занам какъв е за предпочитане, психотерапевт или псиатър в София.           

Общи условия

Активация на акаунт