Паническо разстройство - 28

• 94 715
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Здравейте. Искам да споделя какво ми се случва напоследък и да почерпя опит от вас.
Всичко започна преди 5 год след пернишкото земетресение. И друг път съм преживявала земетресетия и не съм се плашила особено. Сега дали защото беше силно, дали защото продължи дни наред или заради децата не знам, но много се уплаших. Месеци след това се къпех като пожарникар - за 30 секунди, спях с дрехите и раницата ми за спешни случаи стоеше до вратата. Тогава не взех мерки, с времето се поуспокоиха нещата. Към това обаче се насложи много тежка, напрегната и отговорна работа, която ме стресира извънредно много. Появиха се много соматични оплаквания, всяка вечер различни - сърцебиене, задух, най-различни болки (за които със сигурност е установено че няма органична причина) и т.н. Пих минимална доза деанксит 2 год и бях екстра, без никакви оплаквания. Пролетта го спрях, защото чернодробните ми ензими се бяха леко повишили. От тогава оплакванията се върнаха и се влошават с времето. Задух, неконтролируемо вътрешно напрежение, безсъние, тревожност, постоянен страх от всичко, топли вълни и т.н. Вероятно започва и предменопауза, която влошава нещата допълнително.
 И така до онзи ден, когато получих класическа паник атака. Не можах за заспя изобщо цяла нощ. Усещах страхотно вътрешно напрежение, както при виоск адреналин, но това продължи часове. И изведнъж към 4ч сутринта ми прилоша много - сърцебиене, прескачане на сърцето, силен задух, замайване, прималяване, топли вълни, потене, гадене. Имах чувството, че животът се отцежда от мене. Не знам как по-точно да го обясня, но бях абсолютно сигурна, че умирам. Викнах линейка веднага. Никога преди не съм го правила, сега ги викнах без изобщо да се замисля.  ooooh! Освен едно леко повишено кръвно (което според беше следствие на уплахата, а не причина) не установиха нищо друго. До сутринта това се повтори още няколко пъти в по-лек вариант, в момента в който се опитвах да легна. Докато се разхождах беше по-добре. 3 ч трамбовах напред-назад из хола.  ooooh! Сутринта изпих един деган и през деня бях екстра. На другата вечер в момента в който започна да се смрачава пак същата история, но малко по-лека степен. По съвет на приятелка психиатър взех един ксанакс и заспах. В 3ч се събудих със същите оплаквания, но леки и не ме уплашиха толкова този път. Повече не заспах обаче. Психиатърката ме посъветва да започна пак деанксита, да го пия поне 3-4 мес, плюс ремифемин за 6 мес,  и ксанакс при нужда.
Днес съм добре, но не знам довечера как ще е. Усещам че вече започвам да се паникьосвам само при мисълта че нощта наближава.  Cry Та така.... дано имат ефект лекарствата, че наистина е ужасно неприятно.

# 511
  • София
Савина, дано изкараш леко нощта ...всички знаем, че тогава нещата и болежките много се изострят.
Аз да питам - мога ли с Коаксила от време на време вечер да пия Ксанакс, че хич не спя. А днес от обяд ми е толкова зле- замайване и това гадно чувство на потъване в нереалност съм Sad

# 512
Савина, дано изкараш леко нощта ...всички знаем, че тогава нещата и болежките много се изострят.
Аз да питам - мога ли с Коаксила от време на време вечер да пия Ксанакс, че хич не спя. А днес от обяд ми е толкова зле- замайване и това гадно чувство на потъване в нереалност съм Sad
Можеш. Пила съм по 1-2 ксанакса с Коаксил, че и аз имах голямо напрежение.

# 513
  • София
Мерси Kissing Heart

# 514
Здравейте искам да попитам има ли някой който е успял  да отслабне докато е пил АД  и как е успял ?

# 515
И мен ме интересува това?

Савина, стреса ти е в повече. Всичко ти идва от там. Спомням си темата ти преди месец. Работата, децата... Трябва да делегираш задължения и на любимия, не всичко да правиш сама. Пробвай пак деанксита. Успех! Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 23:40 от Darcey

# 516
Здравейте искам да попитам има ли някой който е успял  да отслабне докато е пил АД  и как е успял ?
До колкото са ми обяснявали АД покачвал инсулина и оттам имаме повечко апетит и всичко ни се лепи  Rolling Eyes

# 517
  • София
Аз пак имам питане Grinning Налагало ли ви се е да пиете антибиотици по време на лечение с АД ? Трябва да започна да пия Би- ровамет заради възпалени венци, но не знам дали се съчетават...

# 518
Аз пак имам питане Grinning Налагало ли ви се е да пиете антибиотици по време на лечение с АД ? Трябва да започна да пия Би- ровамет заради възпалени венци, но не знам дали се съчетават...
Можеш! Аз съм пила много пъти антибиотици с АД. Преди две седмици лекувах гнойна ангина с ударна доза АБ, така че няма проблем.

# 519
Някой пробвал ли е с хипноза?

# 520
  • София
А аз се чудих някой дали е пробвал с ТЕС методът ?;

# 521
  • Няма такава държава!
Савина, щом деанксит ти помага, пий го. Ще успокои симптомите и не знам как си го спряла, но той не се спира отведнъж, постепенно се намалява дозата и това отмена над месец. За безсънието - и аз бях така, супер гадно е, знам! При мен нещата се пооправиха по следния начин: увеличих физическото натоварване - упражнения, ходене пеша по много, всяка вечер обикалях парка до нас, около 3-4 км - ама всяка вечер: взимах телефона, слагах слушалките и тръгвах. Изслушала съм всичките песни от телефона по 100 пъти, но понеже аз съм си подбирала, всички са ми любими, нещо като топ 500 на света Simple Smile Почнах и малко йога, после малко пилатес с групи - хем се стягаш, хем контакти с хора. И след лягане си пусках успокояваща музика или такава за медитация и си представях, че съм  на плажа, на планина, на Айфеловата кула и т.н. - въобще накъдето те влече, не става веднага, в началото ми беше трудно дори да изтърпя парчетата, но после малко по малко се усрокоявах и спях. Събуждам се около 5, 5,30 сутрин и това е адски рано, но пък гледам да не го правя на драма и си намирам работа в кухнята, правя някаква по-засукана закуска за децата и това освен, че ги нахранва, ме кара да се чувствам удовлетворена и доволна, че съм зарадвала и тях. После душ и работа, после забъркам някаква манджа или само салата, оставя ги да изстинат / престоят малко, докато съм в парка и се връщам, вечеряме, говорим, после медитацията и така. Успех! Ако упорстваш, ще стане.

# 522
  • Sofia
Благодаря за съветите. От 5 дни съм на деанксит и съм добре. Нямам оплаквания, не са се повтаряли случките. Малко ме е яд, че трябва пак да го пия, но това е положението. Иначе стреса е ясно, че е много, а движението малко. Но полагам усилия да намаля психическия стрес и да увелича физическия. В събота водих децата на Витоша - изходихме 10 км по стръмен баир, вчеря бяхме на плаж - поплувах доста, търся начин (организационно) да ходя редовно на плуване. Общо взето съм оптимист и се надявам със съответните мерки тази случка да не се повтаря.  Praynig

# 523
А Деанксита с какво се различава от класическиите антидепресанти?

# 524
Някой лекувал се с едронакс да сподели впечатления, моля!

Общи условия

Активация на акаунт