С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 397
  • 805
  •   1
Отговори
# 120
Скрит текст:
Е, не си се събрала с нея, ама си заживяла със сина й, който се предполага, че е възпитан в нейните ценности.

Аз не харесвам много неща в свекърва ми, както съм се опитала да избягам и от разбиранията на моето семейство за някои неща, но не виждам нищо фатално като различия в трите къщи. Сега, че свекърва ми  купувала сирене от 2лв, майка ми от 7, а аз от 12, не смятам, че това ще се отрази на мирогледа на 3-4-5 годишно дете.
Отпреди няколко теми питах как така такива гадове като свекървите са възпитали такива убавци за синове. Ама то някой ми отговори, че бабите май ги били възпитавали Laughing

Добре, де. С тази толкова любима ваша теория не се ли усещате как отписвате възможността дете от семейство на алкохолици примерно или друг тип дисфункционално семейство всъщност да израсне като добър и стойностен човек? Ами има деца, които виждайки лошият пример, се стараят да се измъкнат от средата си и да я надскочат. Но според вас нямат шанс и ги отписвате. И тази теза се застъпва и от КАГ, която е учител. Не искам да мисля, ако искрено го вярва и ако има такъв ученик в класа си, как би подходила към него. За семейството й вече разбрах - даже човекът да е добър и ученолюбив, даже семейството му да са свестни и успели хора, щом принадлежи към определен етнос, би била против детето й да се събере с този човек.

А относно гледането от бабата - ето, КАГ написа, че синът и снаха й позволяват на малката да тормози батко си, а тя е по-строга и не дава такива неща. Спокойно след години можем да прочетем от съпругата на внука й: "Свекър ми и свекърва ми са оставяли зълвата да тормози моя мъж и са го карали да й отстъпва. Добре, че е била баба му, която не е позволявала такива неща и положението не е толкова зле".

# 121
Разбира се, че има плюсове бабите да гледат децата, все пак не са някакви идиотки, които за пръв път виждат деца.
Лично аз използвам рядко помощ, само за важни неща, ако се налага да ходя на лекар, или за нещо свързано с образование.
И не винаги имам баба на разположение.
Имам познати, които оставят децата си на майка си, на свекърва си и на тяхните баби дори, които са на 73-74г., за щяло и за нещяло, а те всяка вечер са по заведенията. После има сръдни, че бабата възпитава. Ами как? То детето е постоянно при баба си, лигави се, разиграва я, а бабата да си мълчи ли? Те затова и децата ни растат така. Никой от никъде не им прави забележка.

Като ходя с детето в парка виждам много баби, които гледат деца. С някои се заговарям и в повечето случаи бабите треперят много. И все споменават снахата.  Laughing Не с лошо, просто прави впечатление, че се съобразяват.
Има една редовна баба, която е 100кг., как тича с часове наред след внучето, наистина не знам.
След края на майчинството няма да се върна на старата си работа, защото няма нужда от моята длъжност, че е спаднал обема на работа и за да можем да се справяме сами ще работя работа, която е на смени, но това е положението за няколко години, поне докато избутам и висшето. В цялата схема нямам баби.
 Ако искат да помагат са добре дошли, но отговорността си е основно наша.

Само едно нещо се сещам и спирам, че стана дълго. Станах свидетел на снаха, която говори лошо за свекърва си в присъствие на 5г. си дете и то сега не иска да стъпи при баба си. Тя може да си има трески за дялане, но "мре" за внучето и е кофти за всички.
Дано никога не ми се случи, децата не трябва да плащат за проблемите м/у възрастните.

# 122
Скрит текст:
Е, не си се събрала с нея, ама си заживяла със сина й, който се предполага, че е възпитан в нейните ценности.

Аз не харесвам много неща в свекърва ми, както съм се опитала да избягам и от разбиранията на моето семейство за някои неща, но не виждам нищо фатално като различия в трите къщи. Сега, че свекърва ми  купувала сирене от 2лв, майка ми от 7, а аз от 12, не смятам, че това ще се отрази на мирогледа на 3-4-5 годишно дете.
Отпреди няколко теми питах как така такива гадове като свекървите са възпитали такива убавци за синове. Ама то някой ми отговори, че бабите май ги били възпитавали Laughing

Добре, де. С тази толкова любима ваша теория не се ли усещате как отписвате възможността дете от семейство на алкохолици примерно или друг тип дисфункционално семейство всъщност да израсне като добър и стойностен човек? Ами има деца, които виждайки лошият пример, се стараят да се измъкнат от средата си и да я надскочат. Но според вас нямат шанс и ги отписвате. И тази теза се застъпва и от КАГ, която е учител. Не искам да мисля, ако искрено го вярва и ако има такъв ученик в класа си, как би подходила към него. За семейството й вече разбрах - даже човекът да е добър и ученолюбив, даже семейството му да са свестни и успели хора, щом принадлежи към определен етнос, би била против детето й да се събере с този човек.

На мен това не ми е теория. Просто ми е любопитно как свекървите са все лоши, а пък мъжете - пичове и половина. Крушите не раждат дюли по принцип. Но всъщност вече ми отговориха на този въпрос, така че повече няма да го задавам Grinning

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 09:13 от Apocalyptic City

# 123
  • при късмета
Скрит текст:
Може мноого да се поспори дали мнението на стадото е гаранция за правилноста на тезата Grinning
Ако трябва да сме обективни КАГ си написа как гледа внучето си, а хора, които нямат нищо общо тръгнаха да й набиват клинци, колко е неправилно. И да е сгрешила с нещо жената, определено си личи, колко много го обича детето. Чудно ми е, родителите безгрешни ли са, че да съдят толкова строго бабите? Да ви имам и критериите на някой тук.
Кой е този някой?
Родителите не претендират да са безгрешни, но родителите са те. И никой няма нито моралното, нито юридическо право да им отнема родителството. Те решават, независимо дали решението се харесва или не на някоя от бабите. Това е положението
Че кой е казал да има претенции да отнема родителски права. И то по отношение на собственото си дете и внуче  ooooh! Аз до сега за такъв случай не знам.

От друга страна бабата няма ли морално право да е с внучето си?
Много се вживявате, във всеки дом си има правила, които като деца си спазвахме и в двете къщи.
Къде съм написала "отнемане на родителски права"? Казах "родителството", което включва доста повече неща. А не юридическата терминология.
Бабите може и да имат морално право да виждат внуците, но не и в случаите, когато родителите са на едно мнение или са взели едно решение, а тя на е против него. Просто няма правата да е против, нали разбираш?
И дискусията тръгна от там, че сина и снахата са решили детето да ходи на градина, а тя е против това им решение и в стремежа си да го наложи убеждава родителите с имагинерни причини против градината.
Поста е в старата тема, заключена и не може да се цитира от нея, но можеш да сърнеш да прочетеш. Включваш се в продължаваща дискусия от предишната тема си пишеш неща по принцип, а ние коментираме конкретен казус.
Така, че кой колко се вживява, някак ти е убягнало и квалификациите ти не са много на място

Apocalyptic City, тези мъже, според теб всички до един имат само майка ли? Бащите им нещо не ги слагаш в картинката, както и тяхното влияние

# 124
Това пък са такива свободни съчинения. Ако хората се формираха черта по черта по модел на родителите си, да сме изчезнали като вид досега. Вие приличате ли на майките/бащите си? Не отделни черти, а като цяло? Аз не. Имам прилики с определени техни характеристики, не съм им копие. И ММ е прихванал някои неща от тях, но не непременно лоши.

В тази тема аз се оплаквам от 2 неща:
- Това, че са много големи скандалджии и редовно си намират повод да крещят на ММ.
Той не прилича на тях в това - кротък, спокоен, никога не се сърди и не се кара.

- Това, че са напълно несамостоятелни и редовно искат пари, които приемат за сигурен, непроменлив приход без значение от положението.
Той не прилича на тях в това - пестелив е, работлив и от никого нищо не е поискал.

Какво значение има дали прилича на тях в стила на изразяване, в малко по-консервативните възгледи на някои теми и тн, щом това не е проблем за мен?

Apocalyptic City, тези мъже, според теб всички до един имат само майка ли? Бащите им нещо не ги слагаш в картинката, както и тяхното влияние
Остави бащите. То да не би да са само бащи и майки? Има приятели, приятелски семейства, социален кръг, по-късно гаджета, приятелки, сериозни приятелки, собствен усет и самостоятелно направени изводи, ако щете и някои книги ти обръщат мисленето и те карат да осъзнаеш някои неща. Човешкия род живее, за да се учи. Ама не. Каквото мама е показала, това е.  Crossing Arms

# 125
  • при късмета

Остави бащите. То да не би да са само бащи и майки? Има приятели, приятелски семейства, социален кръг, по-късно гаджета, приятелки, сериозни приятелки, собствен усет и самостоятелно направени изводи, ако щете и някои книги ти обръщат мисленето и те карат да осъзнаеш някои неща. Човешкия род живее, за да се учи. Ама не. Каквото мама е показала, това е.  Crossing Arms
Разбира се, че е така. Но не и според свекървите както виждаш. За това задавам елементарни въпроси, че елементарния отговор да доведе до елементарно заключение

# 126
  • София
С риск да бъда обвинена, че си пъхам носа в чуждите работи, ще дам пример за колежка, която не обича свекърва си само защото се конкурира с етърва си - онази изобщо не пускала свеки да пребивава у тях, а колежката няма очи да откаже на мъжа си, обаче само пуфти как свекърва й ще дойде за цяла седмица веднъж годишно - жената е вдовица и се случва да дойде за Коледа, представете си.

Имам и друг пример на близка - когато забременя непланирано, свекървата натисна сина си да се ожени (той май нямаше особено желание), даде им жилище и къща в провинцията, готвеше им, на практика отгледа детето (вече 17 годишна мацка). Обаче сега вече стана неудобна, защото стана на 82, пък не ще да умира и изисква много грижи. Виж, мама и тате са живи и здрави, защото са се пазили да не се преуморят.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 10:42 от Cuckoo

# 127
  • София
Това ми се струва, че е по-удачно за тази тема – http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=798386;topicrefid=20

# 128
Имат бащи, да, ама не са фактор Grinning Айде стига вече, стана ясно за всички.
(И за да се знае - не съм свекърва и няма да ставам такава).

# 129
  • София
Как бащата да не е фактор? Не отричам, че има оплодители, а не бащи, но са изключение, а не правило.

# 130
  • при късмета
И аз да попитам, защо да не са фактор? Има и много други и то странични, във формирането на нечии характер или манталитет и вече са посочени, а бащите да не са. Странно е. Особено като се има предвид, че момчетата взимат за пример на развитие именно баща си и приемат модела, ако го харесват, ако не го отхвърлят и стават техни противоположности. Както се случва с жените и майките. Това е съвсем нормално развитие на всеки човек, независимо от пола. Просто примера който приемат или отхвърлят е на родителя от същия пол. Елементарна психология. Като казвам елементарна, имам предвид, че се отнася за всички, с изключение на патолагията

# 131
Абе що се правите на ритнати от гълъб? Казах го, защото всички плювки са по свекървата, свекърът обикновено много рядко го отнася.

# 132
  • София
Интересно се получава- веднъж се повдигна въпроса за ролята на бащата във възпитанието на момчетата, но се замете набързо и удобно, за да не се загуби ентусиазма при олайването на бабите- свекърви. Mr. Green
На мен вече ми е смешно, но и ме изумява с какво настървение снахите се поставят под емоционална зависимост от свекървите.
А, когато нямаш свекърва пък, да си заета непрекъснато с мисли и речи по темата, е направо патология. Mr. Green

# 133
  • при късмета
Абе що се правите на ритнати от гълъб? Казах го, защото всички плювки са по свекървата, свекърът обикновено много рядко го отнася.
Просто защото такава е темата. Лично аз съм писала за изцепки именно на свекър, защото само такъв имам

# 134
  • София
Аз съм плюла единствено свекъра ми и никога свекървата, но след като темата се казва "С какво ви дразнят свекървите", е съвсем логично основно те да бъдат оплюти.
Но има и нещо друго – в тема със заглавие "С какво ви дразнят свекървите" се оплюват действия на "младото" семейство, но основно снахата е оплюта. Синът, както и свекърът, го го отнася по-рядко.
Едностранното оплюване е "привилегия" и на свекървите/тъщите, пищеши в темата, не само на снахите.

Общи условия

Активация на акаунт