С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 394
  • 805
  •   1
Отговори
# 105
Честно, не разбирам разликата между гледане и радване. Мен баба си ме е гледала и ми се е радвала, че и ми се е карала при необходимост. Майка ми никога не е издребнявала като някой тук, какво точно е било, били са си наши отношения. Слава Богу е била достатъчно умна жената, за да прецени, че още един човек, който обича детето й няма да навреди.
Разликата е в отговорността. Нормално и редно е тя да е поета от родителите. В такъв случай, те вземат решенията и са наясно, че всяко решение има последици. Нямам предвид решение от типа "розовата пола или синия клин да облече детето", а важните неща. И в прекараното време заедно е разликата. Детето трябва да живее с родителите си, а на бабите и дядовците да ходи на гости. Не че не може да има и дълго гости- дни, дори седмици. Но "у дома" трябва да е при мама и татко.

# 106
Аз имам прекрасни спомени от баба и дядо - аз съм от тези, които до голяма степен са гледани от тях, защото живеехме заедно след като майка ми и баща ми се разделиха. Никога не са давали вид да им тежи, напротив. Много се обичахме. Особено с дядо бяхме страшен отбор, а той е (беше) от онези хора, за които не можеш да повярваш, че съществуват - добър до мозъка на костите си. Толкова го обожаваха хората, че след като се пенсионира, 5 години не спряха да му плащат заплата без да работи. Ей така, пращаха му я. И аз го обожавах та чак, ако майка ми беше такъв тип човек, щеше да ревнува сигурно. Мисля, че такава връзка е по-скоро полезна, отколкото вредна. Нямах проблеми да се социализирам - излизах си с децата от квартала и съседите от малка, после в първи клас веднага си намерих приятели.

# 107
Разликата е в отговорността. Нормално и редно е тя да е поета от родителите. В такъв случай, те вземат решенията и са наясно, че всяко решение има последици. Нямам предвид решение от типа "розовата пола или синия клин да облече детето", а важните неща. И в прекараното време заедно е разликата. Детето трябва да живее с родителите си, а на бабите и дядовците да ходи на гости. Не че не може да има и дълго гости- дни, дори седмици. Но "у дома" трябва да е при мама и татко.

Ами то е смешно написаното. На мен родителите ми са ми дали достатъчно и без да ме държат постоянно до полата си. При баба ходехме всяка ваканция и често докато сме били болни и нашите са на работа, тя също не ни държеше по цял ден край нея, напротив, играехме на воля. Защо си мислите, че бабите стоят до главата на детето и нон стоп му набиват "грешни" морални принципи... Мен баба ме е възпитавала най-вече с личен пример и със историите, които ми е разказвала. Любимото ми беше да ми разказва вечер за истории с хората от моя род, които отдавна ги няма, нито има откъде да науча за тях. Всеки си преценява, но аз от позицията на времето оценявам всичко, което е направила като много полезно за едно дете.
Разбира се имам страхотни, отговорни родители, които колкото и да им е било трудно, винаги са обръщали достатъчно внимание на трите си деца.

# 108

Ами то е смешно написаното. На мен родителите ми са ми дали достатъчно и без да ме държат постоянно до полата си. При баба ходехме всяка ваканция и често докато сме били болни и нашите са на работа, тя също не ни държеше по цял ден край нея, напротив, играехме на воля. Защо си мислите, че бабите стоят до главата на детето и нон стоп му набиват "грешни" морални принципи... Мен баба ме е възпитавала най-вече с личен пример и със историите, които ми е разказвала. Любимото ми беше да ми разказва вечер за истории с хората от моя род, които отдавна ги няма, нито има откъде да науча за тях. Всеки си преценява, но аз от позицията на времето оценявам всичко, което е направила като много полезно за едно дете.
Разбира се имам страхотни, отговорни родители, които колкото и да им е било трудно, винаги са обръщали достатъчно внимание на трите си деца.
Кое е смешно и къде съм написала, че родителите трябва да държат децата до полата си?

# 109
the wishmaster , разбира се, че не си го написала. Както аз не написах, че си го написала.
От някой неща в темата оставам с впечатление, че това се очаква, да излезе възпитано дете по калъпа на майка си. Колкото и да опитва някой, няма да успее, не заради бабите, а защото всеки човек си има особенности на характера.

# 110
Да го представи на семейството е едно, но да го води вече е друга бира.
Нали снахите се борим да създадем собствено семейство?  Laughing

# 111
Да го представи на семейството е едно, но да го води вече е друга бира.
Нали снахите се борим да създадем собствено семейство?  Laughing

Друго имах предвид, Джони.  Laughing
В конкретния случай говорим точно за въвеждане в семейството.

# 112
КАГ, я си плюй в пазвата, че не ти се е паднало нещо такова като milenaka...
Добре де, как се "пада" нещо за снаха? Нали свестните родители отглеждат само свестни деца? Как това свястно дете ще хареса "нещо такова като milenaka" и ще го доведе в семейството?

Катенце, това само показва, че КАГ добре си е възпитала синчето, та си е избрал не толкова крайна булка, нищо друго Grinning

# 113
Няма идеални хора. Но има  хора, макар и с различни характери, които успяват да намерят общ език, да създадат добри отношения и да осигурят здрава среда, а не отровена от дребнави претенции.

# 114
Може мноого да се поспори дали мнението на стадото е гаранция за правилноста на тезата Grinning
Ако трябва да сме обективни КАГ си написа как гледа внучето си, а хора, които нямат нищо общо тръгнаха да й набиват клинци, колко е неправилно. И да е сгрешила с нещо жената, определено си личи, колко много го обича детето. Чудно ми е, родителите безгрешни ли са, че да съдят толкова строго бабите? Да ви имам и критериите на някой тук.

# 115
Не са/сме безгрешни.
За мен в момента се отглежда поколение на разглезени лигльовци. Но пък не мога да чакам по-добри времена, защото ще ми изтече срока на годност.  Laughing

# 116
Честно казано,  не си спомням този казус. Аз взимам от гардеробите на децата дрехи или от техния хладилник нещо за децата, както  никога не е било проблем снаха ми да вземе нещо от моята кухня и нямаме комплекси на тази тема. Може би това съм казала.
Иначе съм против да се рови и преподрежда.
Вече спирам диспута. Лека нощ, че утре  съм на работа.

# 117
  • при късмета
Може мноого да се поспори дали мнението на стадото е гаранция за правилноста на тезата Grinning
Ако трябва да сме обективни КАГ си написа как гледа внучето си, а хора, които нямат нищо общо тръгнаха да й набиват клинци, колко е неправилно. И да е сгрешила с нещо жената, определено си личи, колко много го обича детето. Чудно ми е, родителите безгрешни ли са, че да съдят толкова строго бабите? Да ви имам и критериите на някой тук.
Кой е този някой?
Родителите не претендират да са безгрешни, но родителите са те. И никой няма нито моралното, нито юридическо право да им отнема родителството. Те решават, независимо дали решението се харесва или не на някоя от бабите. Това е положението

# 118
Кой е този някой?
Родителите не претендират да са безгрешни, но родителите са те. И никой няма нито моралното, нито юридическо право да им отнема родителството. Те решават, независимо дали решението се харесва или не на някоя от бабите. Това е положението

Че кой е казал да има претенции да отнема родителски права. И то по отношение на собственото си дете и внуче  ooooh! Аз до сега за такъв случай не знам.

От друга страна бабата няма ли морално право да е с внучето си?
Много се вживявате, във всеки дом си има правила, които като деца си спазвахме и в двете къщи.

# 119
Няма идеални хора. Но има  хора, макар и с различни характери, които успяват да намерят общ език, да създадат добри отношения и да осигурят здрава среда, а не отровена от дребнави претенции.
Проблемът, според мен, е че не разбираш, че това, което за теб са "дребнави претенции" може за други хора да са голямо неудобство. Например, аз съм те запомнила с друго - с това, че оправдаваш винаги родители (без значение чии), които идват без предупреждение по всяко време на гости - без значение дали е удобно или не. Ето, за теб звъненето предварително и уведомяването за гости са дребнави претенции. За мен (и други жени) е супер неприятна тръпка директната поява на вратата от нищото във всякакви моменти. Та така.

Напълно съм съгласна с това, което казваш, но с идеята, че си запозната с представата за "дребнави претенции" на снаха ти и си я калибрирала с твоята.

Общи условия

Активация на акаунт