С какво ви дразнят свекървите- 81

• 79 080
  • 805
  •   1
Отговори
# 135
  • Някъде на път....
........ Обаче сега вече стана неудобна, защото стана на 82, пък не ще да умира и изисква много грижи. Виж, мама и тате са живи и здрави, защото са се пазили да не се преуморят.

Е, много е грозно това....  ooooh!

# 136
Но има и нещо друго – в тема със заглавие "С какво ви дразнят свекървите" се оплюват действия на "младото" семейство, но основно снахата е оплюта. Синът, както и свекърът, го го отнася по-рядко.
Едностранното оплюване е "привилегия" и на свекървите/тъщите, пищеши в темата, не само на снахите.

Което доказва, че жените сами си създаваме проблемите най-вече като се врем там, където не ни е работата.

# 137
Но има и нещо друго – в тема със заглавие "С какво ви дразнят свекървите" се оплюват действия на "младото" семейство, но основно снахата е оплюта. Синът, както и свекърът, го го отнася по-рядко.
Едностранното оплюване е "привилегия" и на свекървите/тъщите, пищеши в темата, не само на снахите.

Което доказва, че жените сами си създаваме проблемите най-вече като се врем там, където не ни е работата.
Peace По женски . Темата е за женските противопоставяния. В тази тема мъжете  хич не са ми интересни. Те са само фон за по-голяма яр / К / ост  Mr. Green

# 138
  • София
........ Обаче сега вече стана неудобна, защото стана на 82, пък не ще да умира и изисква много грижи. Виж, мама и тате са живи и здрави, защото са се пазили да не се преуморят.
Кое? Че съм го казала или го чувам, макар и завоалирано.
Да уточня - никой не го е казал по този начин, но се подразбира, то са намеци, то подмятания, за нея се говори "бабата това, бабата онова". И оплаквания на мама, която е с 10 години по-млада и мнооого по-запазена поради споменатите причини. Сякаш бабата нарочно си е счупила крак, само за да затруднява снаха си. Признавам, че обслужването й наистина е трудно, освен това са 5 души в малък апартамент.

# 139
  • Някъде на път....
Кое? Че съм го казала или го чувам, макар и завоалирано.
Да уточня - никой не го е казал по този начин, но се подразбира, то са намеци, то подмятания, за нея се говори "бабата това, бабата онова". И оплаквания на мама, която е с 10 години по-млада и мнооого по-запазена поради споменатите причини. Сякаш бабата нарочно си е счупила крак, само за да затруднява снаха си. Признавам, че обслужването й наистина е трудно, освен това са 5 души в малък апартамент.

Че има хора, които се държат по този начин...  Tired
Докато има изгода - всичко е ок, когато вече няма изгода - хората стават излишни. Жалко, много жалко!  ooooh!

# 140
Скрит текст:

Peace По женски . Темата е за женските противопоставяния.
В тази тема мъжете  хич не са ми интересни. Те са само фон за по-голяма яр / К / ост  Mr. Green
А всъщност именно те са причината за конфликтите снаха-свекърва....    Laughing
Не знам кой и как възпитава днешните мъже, но където има конфликти между снахата и свекървата, виновен е мунчьо.
От една страна, че не може да "скръцне със зъби" на мама да не се меси, от друга-че няма топки да застане зад жена си и да покаже, че той е ЕДНО семейство вече с нея.Не с мама.

Та, колкото и да плюете по "любимите" свекърви, докато мъжете си "кютат" в ъгъла, полза няма да има.    Laughing

# 141
  • София

Не знам кой и как възпитава днешните мъже, но където има конфликти между снахата и свекървата, виновен е мунчьо.
От една страна, че не може да "скръцне със зъби" на мама да не се меси, от друга-че няма топки да застане зад жена си и да покаже, че той е ЕДНО семейство вече с нея.Не с мама.

Та, колкото и да плюете по "любимите" свекърви, докато мъжете си "кютат" в ъгъла, полза няма да има.    Laughing

Не е съвсем така.
Мъжете не може да бъдат вечно арбитри между двете жени.

Ако майката възпитава сина си да "скърцва със зъби", то той ще има топки да скърцва така и на жена си, а не само да седи зад гърба ѝ, защото седенето там, не винаги е закрила, а понякога само криене.
Което ще бъде квалифицирано моментално като психически тормоз, невъзпитание и простащина.

Що се отнася до " моето" и "твоето", и " нашето" семейство, най- големите проблеми се появяват, когато снахата реши, че от трите, роднинството с " твоето" просто трябва да престане да съществува.

# 142

В тази тема мъжете  хич не са ми интересни. Те са само фон за по-голяма яр / К / ост  Mr. Green
А всъщност именно те са причината за конфликтите снаха-свекърва....    Laughing

Та, колкото и да плюете по "любимите" свекърви, докато мъжете си "кютат" в ъгъла, полза няма да има.    
Laughing
Няма как да не се съглася с това.   Grinning Но мама все пак  не е делегирала на Мунчо задължението да порасне и да бъде Мъж, а го е приучила да чака нея, Спасителката. Трудно се разчупват такива модели. Отвътре хич, а отвън, ако стане, жената просто ще е в същата спасителска роля майчина.  Peace /Което в моите очи е пак да си Мъж на мъжа си/
И според мен, въобще не става въпрос за скърцане със зъби, а до позиция и основни разбирания за живота. На човек с ясна позиция не му се налага да скърца със зъби или да крещи, да се кара, да се цупи и т.н. - всякакви варианти на слабост. Човекът с позиция просто е ясен.

# 143
  • София
Това важи и за двата пола.

# 144
Това важи и за двата пола.
Важи. Съгласна съм.

# 145
  • София

В тази тема мъжете  хич не са ми интересни. Те са само фон за по-голяма яр / К / ост  Mr. Green

Та, колкото и да плюете по "любимите" свекърви, докато мъжете си "кютат" в ъгъла, полза няма да има.   
Laughing
Няма как да не се съглася с това.   Grinning Но мама все пак  не е делегирала на Мунчо задължението да порасне и да бъде Мъж, а го е приучила да чака нея, Спасителката. Трудно се разчупват такива модели. Отвътре хич, а отвън, ако стане, жената просто ще е в същата спасителска роля майчина.  Peace /Което в моите очи е пак да си Мъж на мъжа си/
И според мен, въобще не става въпрос за скърцане със зъби, а до позиция и основни разбирания за живота. На човек с ясна позиция не му се налага да скърца със зъби или да крещи, да се кара, да се цупи и т.н. - всякакви варианти на слабост. Човекът с позиция просто е ясен.
Съгласна съм с всичко, особено с маркираното в по-тъмен шрифт. Такива мъже трудно и с цената на доста излишни нерви стават бащи. Евентуално, при това, защото може да останат само оплодители. За мен сериозните намерения към такъв мъж са голяма грешка. За нещо временно може да е идеален, но дотам.

# 146
Днес дойдоха на гости сутринта.Пиха кафе,ехидно пак вмъкна,че съм сякаш още отслабнала.Кога пак съм на лекар попита и си поиска един фигурален чорапогащник,който ми беше взела за Коледа с довод,че бил Л размер и ми е голям сигурно.Върнах си й го,не бях го обувала.Направо ме потриса с тия идеи нейните.Защо подарява нещо,след като си го иска после.Харесал й много чорапогащника,ама бил скъп и не си купила и за нея.Инак не седяха много тоя път.Доволна съм от гостуването.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 15:13 от Рибозом

# 147
  • София
Култова ти е свекървата! Hug

# 148
  • София
Скрит текст:
Днес дойдоха на гости сутринта.Пиха кафе,
ехидно пак вмъкна,че съм сякаш още отслабнала
Скрит текст:
.Кога пак съм на лекар попита
и си поиска един фигурален чорапогащник,който ми беше взела за Коледа с довод,че бил Л размер и ми е голям сигурно.
Скрит текст:
Върнах си й го,не бях го обувала.Направо ме потриса с тия идеи нейните.Защо подарява нещо,след като си го иска после.Харесал й много чорапогащника,ама бил скъп и не си купила и  и за нея.Инак не седяха много тоя път
.Доволна съм от гостуването.
smile3505

Направо не знам какво да кажа, което при мен е рядко срещано явление.
Всъщност, знам: Защо търпиш?

# 149
  • София
И какво точно да направи? Как да я спре?

С прости хора да се разправяш е като да плюеш срещу вятъра - все при тебе се връща Sick

Общи условия

Активация на акаунт