С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 752
  • 805
  •   1
Отговори
# 450
А какво точно ще се случи , ако се публикуват снимки на детето в Интернет , обяснете ми моля ви?

Тъй като темата е за свекърви, ще дам пример с моята екс свекърва. Беше качила гола снимка на детето като беше 2- годишен- от морето. Ами не ми е приятно да му се развява пишока из фейса. Махна я де, след като я помолих.

Педофили разни има, на много хора не им е приятно да им се размятат снимките на децата в нет пространството.

# 451
Против съм всякакви публични снимки.Детето не решава и някой  ден може да се изненада.Интернет помни,може да ги извади някой  в неподходящ момент.Също и педофилите да ги налазят.

# 452
  • при късмета
Усещате ли, че заради свекървите в темата, жена на която ѝ предстои раждане, нещо за което само се питаше как ще стане, вече сериозно се притеснява? Па тая баба да не се разсърди, па оная баба как ще реагира, па как да ги прати на хотел?  ooooh! Все едно си няма други притеснения и за какво да мисли. И всички заради "благородните, отдадени и разбиращи" свекърви в темата
Айде молим...
Чак пък "всичко"..
Прости женици ба тоя свят има бол.. Първо стават снахи,па после и свекърви..
Или..викаш докато са във фазата "снаха",простотията не се брои,валидна е само като станат свекърви? newsm78
В какво точно се изразява простотията на снахата, в желанието ѝ с мъжа ѝ да сами с бебето, първите няколко дни?

# 453
Е голи снимки това вече е върха на простотията и т.н , аз също съм против , но не си въобразявам че някой си умира да гледа новородени и съм убедена , че повечето умилителни коментари са чиста учтивост , както и да е темата е за свекърви и снахи , не за публикуване на снимки .За съжаление , никой не даде конкретен отговор , а кога извеждате децата на разходка
и ги предпазвате да бъдат видяни от външни хора .... ?

# 454
Аз примерно не искам детето ми да има снимки във ФБ, защото всеки може да си свали снимката. Не желая подобно нещо.

# 455
А какво точно ще се случи , ако се публикуват снимки на детето в Интернет , обяснете ми моля ви?
Например да се използват за фалшиви дарителски кампании (реален случай от форума), да се използват за компромати в бъдеще, дори и веднъж качени във ФБ, и да се премахне публикацията, снимките си остават собственост на ФБ, да се правят колажи с неясна цел, да стане обект на обсъждане на клюкарки и клакьорки и т.н. И най-вече все още има хора, които не желаят личният им живот, част от който са децата, да се развяват в нета. Последното би трябвало да е достатъчно. Дори от правна гледна точка, за да заснемеш и качиш снимка на лице под 18 г. се изисква съгласието на родител, а не на баба.

# 456
Аха , очевидно трябва да се информирам колко много неща могат да се направят. За публикуването със съгласието на родител съм наясно , но ми е странно как ще го кажете това на тийн и той/тя ще иска съгласието на родителите си при всяка снимка .

# 457
Аха , очевидно трябва да се информирам колко много неща могат да се направят. За публикуването със съгласието на родител съм наясно , но ми е странно как ще го кажете това на тийн и той/тя ще иска съгласието на родителите си при всяка снимка .
Ти, обаче, направо си готова за свекърва. Момичето ясно е написало какво желае:
Не искам също така да се качват снимки на бебето във фейсбук или да се показват на тоя и оня(поне първите месеци).От там ще дойде първият проблем със свекърва ми Simple Smile.

Иначе форумът помни и история с цяла открадната самоличност - имаше една мама на близнаци, които после уж загинаха в катастрофа - беше много достоверна със снимки от сканове на бебетата, сватба и т.н. - оказаха се откраднати от някакъв американски блог, където семейство си беше споделяло живота.

# 458
Нали ставаше въпрос за бебе/малко дете, което няма как да вземе само решение дали да има публикувани снимки в нета или не. Тийновете са друга бира и да са достатъчно наясно с рисковете да публикуват лична информация също е родителска грижа.

Кати, и една друга откачалка имаше, която уж роди близнаци в 26 г.с. и мъжът й публикуваше техни снимки (на съвсем доносени бебета), очевидно не техните, защото всичко се оказа измислица.

# 459
  • при късмета
Ако тийна си качва снимките сам и се предполага, че е говорено по въпроса с родителите, то при публикуване на бебешки снимки, го прави възрастен. Ако е различен от родителя, то родителя има пълно право, при това и законово дори, да не желае това да се случва

# 460
Ама не, бе. Оная лигла с претенциите за какво им е родила внуче, ако не могат да се изфукат у фейсО и пред стрина Пена. Каква е тя, че ще казва, ааамаха.

Ами че и аз пуснах снимки на бебето си във фейса, чак когато стана на 6 месеца. Имам и други приятели, които са ми показвали децата си само на лични съобщения. Имам и такива, които се дразнят от нонстоп завиране на бебета в лицата им. Хората са различни и последната дума според мен трябва да е на родителите.

# 461
Аз пък , не зная защо , си мисля , че породилата се дискусия , беше полезна на момичето , за да обмисли различни варианти след раждането на бебето по отношение на мераците на баби и дядовци за гостуване. Сподели едно разумно решение . Друг е въпросът , че , според мен , нищо не пречи , тези неща да се обсъдят отсега със свекърите и родителите и, за да няма неприятни изненади. Щом са в добри отношения , варианти има. Дори хотелът си е вариант , не зная пък дали възрастните са чак толкова недосетливи и финансово възпрепятствани , за да не  им хрумне.
Може пък да искат взаимно да си се радват на добрата развръзка и да се повеселят съвместно по хубавия повод.
Еййй, страшна "драма" , значи  ooooh!
За снимките във ФБ може да се каже директно. Моята пък майка искаше снимки , за да си ги показва на приятелките /от баловете на внуците/. Вадихме и на хартиен носител , албумчета и т.н.

# 462
Само че има разлика между бебе и абитуриент.

Предлагам соломоновско решение на варианта да са сами на изписването и бабите и дядовците да дойдат по двама за по няколко дни и да няма обидени кои родители са първи - първо се канят двете баби, после двамата дядовци. Laughing Така няма да се изпокарат кой е бил уважен първи.

# 463
Както и има разлика между снимки, чието предназначение е само да се разглеждат, без значение на какъв носител са, и друг няма достъп до тях и общодостъпни снимки.

# 464
Само че има разлика между бебе и абитуриент.

Предлагам соломоновско решение на варианта да са сами на изписването и бабите и дядовците да дойдат по двама за по няколко дни и да няма обидени кои родители са първи - първо се канят двете баби, после двамата дядовци. Laughing Така няма да се изпокарат кой е бил уважен първи.
Това ми хареса  smile3508 Ще се разберат така по мъжки и по женски.

Общи условия

Активация на акаунт