С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 366
  • 805
  •   1
Отговори
# 615
Напротив, много добре го разбрах, но модата да се ходи на софра при изписването, нито съм я измислила аз, нито съм ѝ фен.
Затова, упорито чакам да чуя, че някоя от снахите, които са много еркек по форумите, е провела културен разговор преди да роди, в който е обяснила, че с радост ще види родата при изписването, но софрата ще я направи тя самата, когато се посъвземе и посвикне с новата си роля.
Щото, след толкова страници лозунги, една не се оказа, че е намерила и смелост, и уважение към родителите, за да го направи.
Вместо това, с пяна на уста се анатемосват наглите свекърви, които били налитали да идват, въпреки нежеланието ѝ.
Ами, аз никога не съм имала свекъри, но когато се роди дъщеря ми, моите родители не бяха на изписването (четвъртък), а дойдоха у дома в събота. А живеехме в един град. Тъй като бях лежала за задържане повече от месец в МД и ужасно ми беше домъчняло за голямото ми дете, единственото ми желание беше то и баща му да ме вземат на изписването и да му се порадвам един ден на спокойствие, а като се освестя след ден-два, родителите да заповядат. Не е имало драми, дори от страна на майка ми, която е известната на форума страховита тъща.

# 616
Според мен от ненужни компромиси страда семейния живот на доста двойки, а не направен компромис да доведе до това да са доволни всички. И най-много страда правещия големи компромиси, защото му се налага да прави все по-големи, при всяка следваща ситуация. Както ги научиш от начало
Ма ко,страданието се поражда от чувството за насилие.
Ако компромисът е желана цел,то няма страдание.
Пък и..Кво значи както ги научиш?
Отношенията със собствените родители би трябвало да са отдавна изградени..Упсс..пардон..
Все забравям,за двойния стандарт..
Не става дума за родителите на снахата,а за свекърите..
Те са тези които трябва да бъдат"научени"..
Не знам,аз не бих си причинила ужаса да се правя на възпитател на възрастни.
Някак живота не научи,че с прости хора няма смисъл от конфронтация и,че такта и дипломацията винаги работят по-добре.
И за себе си винаги избирам копромиса,отколкото да хабя нерви и време.

# 617
  • при късмета

Както винаги нищо не си разбрала. Никой не е казал изобщо да не идват, а къде да не идват. Разлика м/у двете правиш ли? Не е за първи път да ти е трудно да боравиш с елементарни думички. И на грешното си основание, може да си чакаш някой да пише по твоите фантасмагории. Продължавай

Ма ко, ей това е написала авторката в първия си пост:

".Може да е жестоко и егоистично,но искам ММ сам да ме вземе от болницата,а след 2-3 дни да заповядат и нашите и техните". Mr. Green
Аз много добре знам какво е написала, а ти умишлено подминаваш началото на поста ѝ, където първото което споменава е, че са далеч от родители.
И вече уточнихме, че е съвсем нормално някои майки да искат да изпишат детето си само с баща му и в това няма нищо укорително. Правото да искат каквото и да е си е тяхно.
А за да ти втълпят, че твое решение относно собственото ти дете и би могло да засегне крехката свекървенска психика, то около теб е пълно със свекърви, които не са успяли да наложат вижданията си на собствените си синове и снахи и затова създават чувство за вина у чуждите.

Какво?, няма нужда да възпитаваш или превъзпитаваш възрастни. Достатъчно е да не допускаш ти да правиш големи компромиси заради различие в техните виждания. Подчертавам големи, защото опита ми показва, че започнеш ли да ги правиш, ти се налага да са още по-големи в бъдеще. На края живееш чужд живот, а никой няма да ти го признае, ще продължава само да се изисква от правещия компромиси.

# 618
Вчера се видях с брат ми и стана въпрос и за историята на М.Ч., та ето ви и едно мъжко мнение. Ами какво да ви кажа, той не можеше да разбере защо старите (родители и свекъри) се налагат толкова. Дори се ядоса леко, че сякаш младите от уважение, с намерение да се запази добрия тон, не могат ясно да им заявят, че старите около родилката поне седмица, докато се съвземе, нямат работа. Т.е. жената да се прибере у дома си с мъжа и бебето и чак след седмица може би да дойдат родители и свекъри да видят внучето.

# 619
Според мен от ненужни компромиси страда семейния живот на доста двойки, а не направен компромис да доведе до това да са доволни всички. И най-много страда правещия големи компромиси, защото му се налага да прави все по-големи, при всяка следваща ситуация. Както ги научиш от начало
Отношенията със собствените родители би трябвало да са отдавна изградени..Упсс..пардон..
Някак живота не научи,че с прости хора няма смисъл от конфронтация и,че такта и дипломацията винаги работят по-добре.

Момичето изрично подчерта 100 пъти, че желанието и важи и за свекърите, И за нейните родители.
Няма как да превъзпиташ възрастен човек, но и не си длъжен да угодиш за всичко от-до. Трябва да има съобразяване и от двете страни. Това налагане със сръдни и очакване едва ли не сина ти да пренебрегне жена си само и само да ти е угодено, може да доведе само до неприятни последици - проблеми в младата двойка. Едва ли някоя свекърва иска това.

Малко в страни от контекста, но аз мисля, че е по темата.
Когато бабата на ММ ни идваше на гости, никога не предупреждаваше предварително, а звънеше 15 мин по-рано, че вече е тръгнала и пътува. На мен (щото съм кофти човек явно) не ми беше приятно, защото се е случвало да сме били на вратата нанякъде и айде, кръгом. Веднъж бях с много лошо стомашно неразположение с много болки и лежах на кравай в кревата, отмених уговорена среща с приятелка, много ми беше зле. И се звъни по телефона на ММ: "Аз идвам, след малко съм при вас." Значи не мога да опиша колко ми беше неприятно, както ми е лошо и искам да не мърдам, някой да идва изневиделица и да очаква внимание. Същия ден беше един от малкото ни истински големи скандали с ММ, а ние се разбираме чудесно по принцип. Та дали някоя от тук списващите се замисля, че някои от претенциите, които снася в младото семейство може да вкарват напрежение в двойката и да водят до проблеми между тях? Ако жената е родила и е помолила съпружието да се приберат двамата с бебето и после да викнат родители, тя как ще се почувства, ако той каже: "Ааа, за вашите не знам, но мама ще дойде, каквото ще да става." Това го пиша, защото точно Какво? написа как щяла да приеме, че лошо е възпитала сина си, ако не угоди и я приема за "тълпа". А какво му е възпитанието, ако е решил да угоди на жена си? Мъж под чехъл сигурно.

# 620
  • Оптимист по принуда
Spring, как така майка ви не го е възпитала правилно?   Sunglasses

# 621
  • Насред хаоса
Та дали някоя от тук списващите се замисля, че някои от претенциите, които снася в младото семейство може да вкарват напрежение в двойката и да водят до проблеми между тях?
За списващите тук не знам, но в реалния живот немалко целят точно това - непрекъснато да създават проблеми и разправии между младите. Някаква извратена ревност към синовете им ли, що е, не знам. И само по нашите ширини ли толкова свекърви си позволяват да се месят безогледно в отношенията на младите и все да дърпат синчето към себе си. Ами има решение и на това - да не позволяват на мамин златен да се жени, за да си седи во веки веков при мама и това е. Една от родата на мъжа ми има син на близо 30 години. Ами вкопчила  се е в него като пиявица - където иде той, и тя там. Всички връзки му съсипа, читава жена за божествен мамин не се е родила още на тоя свят. Сакън някоя да не й го отмъкне. Пък като й кажеш някои работи, се сърди.

# 622
Spring, как така майка ви не го е възпитала правилно?   Sunglasses
Явно и тя се е провалила и ще си сипе пепел на главата  Grinning

# 623
  • София
Ами, аз никога не съм имала свекъри, но когато се роди дъщеря ми, моите родители не бяха на изписването (четвъртък), а дойдоха у дома в събота. А живеехме в един град. Тъй като бях лежала за задържане повече от месец в МД и ужасно ми беше домъчняло за голямото ми дете, единственото ми желание беше то и баща му да ме вземат на изписването и да му се порадвам един ден на спокойствие, а като се освестя след ден-два, родителите да заповядат. Не е имало драми, дори от страна на майка ми, която е известната на форума страховита тъща.

Това е различна ситуация, Уиш.
Пък и е второ дете, та мерака вече е канализиран.
Предполагам, че с първото не е било така и вълнението е било различно.

Не казвам, че е задължително да присъстват бабите, просто казвам, че е гадно те да бъдат отсвирени, ей така, от егоизъм и криворазбрано чувство за значимост.
Особено, ако родилката вижда, че за тях е от голямо значение.

# 624
Ами, първото се роди два месеца по-рано, едва оцеля и го изписаха на 40-я ден, та съвсем различно беше. Аз все пак имах 40 дни да дойда на себе си.

# 625
  • където ми харесва
А те не виждат ли, че за родилката е от голямо значение да си отиде на спокойствие у дома?
Или не е грам важно тя какво иска?

# 626
А те не виждат ли, че за родилката е от голямо значение да си отиде на спокойствие у дома?
Що пък да се съобразяват със снахата?  Едно време кой се е съобразил с тях, навели са главата и са приели командоренето на старите. Тъкмо сега идва техен ред да командорят и да се налагат и изведнъж са орязани! Мале, каква драма!
(Това нали в духа на шегата казано, но има истина в това.)

# 627
  • където ми харесва
Що пък да се съобразяват със снахата?  Едно време кой се е съобразил с тях, навели са главата и са приели командоренето на старите. Тъкмо сега идва техен ред да командорят и да се налагат и изведнъж са орязани! Мале, каква драма!
(Това нали в духа на шегата казано, но има истина в това.)
Ама то изобщо не е шега, не е и смешно.
При много възрастни го има това-едно време са ги гърчили и не са ги зачитали, сега и те се държат рака, защото го смятат за правилно.

# 628
  • София
Ама кой въобще е казал нещо за отсвирване на възрастните? Ставаше въпрос за отлагане на данданията с няколко дни. Аз в нас не съм канила въобще, защото роднините го видяха още в болницата. Ако не го бяха видели в родилното, щях да ги поканя след няколко дни и готово.

# 629

Момичето изрично подчерта 100 пъти, че желанието и важи и за свекърите, И за нейните родители.
Няма как да превъзпиташ възрастен човек, но и не си длъжен да угодиш за всичко от-до. Трябва да има съобразяване и от двете страни. Това налагане със сръдни и очакване едва ли не сина ти да пренебрегне жена си само и само да ти е угодено, може да доведе само до неприятни последици - проблеми в младата двойка. Едва ли някоя свекърва иска това.

Малко в страни от контекста, но аз мисля, че е по темата.
Когато бабата на ММ ни идваше на гости, никога не предупреждаваше предварително, а звънеше 15 мин по-рано, че вече е тръгнала и пътува. На мен (щото съм кофти човек явно) не ми беше приятно, защото се е случвало да сме били на вратата нанякъде и айде, кръгом. Веднъж бях с много лошо стомашно неразположение с много болки и лежах на кравай в кревата, отмених уговорена среща с приятелка, много ми беше зле. И се звъни по телефона на ММ: "Аз идвам, след малко съм при вас." Значи не мога да опиша колко ми беше неприятно, както ми е лошо и искам да не мърдам, някой да идва изневиделица и да очаква внимание. Същия ден беше един от малкото ни истински големи скандали с ММ, а ние се разбираме чудесно по принцип. Та дали някоя от тук списващите се замисля, че някои от претенциите, които снася в младото семейство може да вкарват напрежение в двойката и да водят до проблеми между тях? Ако жената е родила и е помолила съпружието да се приберат двамата с бебето и после да викнат родители, тя как ще се почувства, ако той каже: "Ааа, за вашите не знам, но мама ще дойде, каквото ще да става." Това го пиша, защото точно Какво? написа как щяла да приеме, че лошо е възпитала сина си, ако не угоди и я приема за "тълпа". А какво му е възпитанието, ако е решил да угоди на жена си? Мъж под чехъл сигурно.

Теле под вола няма.
Никога,ама никога не съм казвала,че ще приема за родителски провал факта,че синът ми угажда на жена си..
Не си измисляй и не вменявай думи които не съм казала!

Относно казуса на МЧ,недвусмилено изказах мнение,че е съвсем права и реакцията и е напълно разумна! Stop

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 10:40 от Какво?

Общи условия

Активация на акаунт