Какви неща ви правят впечатление?

• 85 932
  • 947
  •   1
Отговори
# 45
  • До морето
Защо трябва да го разбираш? Аз самата не съм сигурна, че го разбирам напълно! От няколко години имам проблеми с косата и изразходвам доста пари, време и енергия за косата си. Станало ми е нещо като фикс идея. Винаги, винаги забелязвам жени с хубави коси, както и разни малки момиченца с букли до кръста. Винаги забелязвам и когато някой не си е мил косата или не си я боядисва и корените са му до ушите.
Тоест ако се блъсна в теб за част от секундата, вероятно няма да забележа зъбите, очите, ноктите, дрехите, обувките, но ще забележа косата ти.

# 46
При жените е съвсем нормално да се забелязваме една друга, защото всъщност пак преценяваш тоя човек срещу теб дали е нормален и надежден или нещо му хлопа дъската. А при депресия и други заболявания особено при жените веднага започват да страдат хигиената и външният вид.

# 47
Мръсни коли, неподдържани нокти-с обелен лак или пък грозно лакирани, неоскубани вежди, небоядисани корени, мръсни или скъсани дрехи *на хора с нормална работа и доходи*, немита коса, неграмотни постове, лоша миризма, откъдето и да идва, прах и мърсотия в нечии дом/в офиса, диалектният говор, прекалено високи токове, на които не могат да вървят девойките в повечето случаи, някой да ме прекъсва докато говоря или да си ръчка в телефона.

Разбирам темата като въпрос за неща, които правят ЛОШО впечатление.

Mariposa_Malva, имам точно приятел "иван Иванов", нарочно е, за да го намират приятели и познати по-лесно сред хилядите "Иван Иванов"-ци.  Whistling

# 48
Преди години забелязвах дребни детайли в облеклото - мръсна яка, дънки, ръкави, скъсан чорап, неоскубан мустак, размазана спирала, .... Сега - отношенията между деца и родители в парка. Второто го обсъждам. Първото - ако ми е близък човекът му казвам какво не му е наред.

# 49
Къде пък им виждате на хората прането  ooooh! От няколко месеца живея на нов адрес и сега се замислям, че изобщо не съм видяла кой къде простира, още по-малко какво  Laughing Само през лютите студове ожалвах едно момиче отсреща, че простираше на адския студ и се замислих, че сушилнята ми е по-ценна от повечето уреди вкъщи. Но аз така ожалвам и пушачите по терасите, та не е нещо особено.
В писмена комуникация няма как да не ми направи впечатление правописът, при мен е професионално. Интересният изказ ми прави впечатление.
При случайна среща, без комуникация...не знам...няма нещо конкретно.

# 50
  • ГО
Гледах прането, докато живеехме в блок. В малкия град, честа гледка е прането на терасата. Сега няма какво да гледам, ама докато се возя си зяпам.
Обичам да си представям какъв живот водят хората, как се събират заедно на вечеря, как се радват на децата си и т.н. (това няма общо с прането, хихихи)

# 51
Аз забелязвам почти всички от изброените неща, но не ми правят впечатление. Научих се да не съдя по външни неща и да съм по-търпелива с останалите.

Може би интриганство и непочтенно отношение е едно от нещата, които биха ме отблъснали от човек. Липсата на емпатия също. За патологии, като жестокост, насилие и тормоз, е ясно.

# 52
Аз сега разбрах защо едно време ме учиха на някакви правила на простирането- явно има хора, дето гледат прането и си правят някакви изводи.

Майка ми е от тия хора, където и да отиде, гледа прането...един път в Бачковския манастир, там атмосферата винаги ми е много приятна, гледам си аз плочи, дървета, планина, икони, а тя- гледай тоя монах какви гащи е прострял...абе къде ми е работата да гледам бельото на монасите...и те са хора, и те гащи носят.

# 53
Пране не гледам. Понякога се заглеждам в самите сгради с простряни дрехи навсякъде, грозновато, но какво да се прави.
Научих се да съм над нещата, преди се ядосвах доста повече, сега гледам да си пестя нервите, мислите и времето, които отделям на маловажни неща.  Mr. Green

# 54
Аз лично нямам против поетично пране, окачено в някой сокак в Неапол, но наистина ме дразни комбинацията от креативен архитект, който се е правил на интересен и българския бит, който населява творението му.

Па ако искаш сградата ти да краси града, проектирай я така, че да има място за сушилня или някаква друга хитринка за прането, като например общи подземни стаи за пране. Иначе- на 3Д-то красота, в реала- някакво творение, накачулено с климатици и гащи.

# 55
Гледам цветята по терасите на хората .
В самите хора гледам цялостното излъчване -стойка, маниери, начин на говорене .
Например нещо, което наблюдавах и ми се е запечатало е на морето .
Идва гърк с едни дечица и ги наблюдавам колко са освободени, щастливи и артистични малките гърчета .
Морето беше бурно и почти празно , със огромни вълни , а те безстрашно се мяткаха .
Гърка с черни очила седеше на стол и все едно света работи за него обясняваше на едни немци
политиката . Той знаеше всичко, а културните немци само кимаха -яя.
Много обичам да наблюдавам, но интересни неща - не паяжини и гащи ...Моля, дребнавите
да не ми броят грешките  Grinning

# 56
  • ГО
Накачуленото, нахвърляното пране ми прави впечатление. СамО ми се набива на очи.  Не се разхождам и не зяпам умишлено прането на хората.

# 57
  • ту тук, ту там
Олеле, голяма драма ми е грозно простряно пране! Откачам направо! От малка ми е набивано в главата да си подреждам прането и да си намествам добре пердетата. И сега тези неща не просто ги забелязвам, а ме разтреперват даже!
За съжаление често се случва да се разтреперя!  Laughing
Скрит текст:
Да не говорим, че животът ме събра с хора, дето ми докарват позиви за повръщане като видя как са прострели!   Mr. Green

# 58
Аз пранета не гледам, видях това  обаче и честно, не мога да си представя как ще се вторача така, че да видя чак толкова:

Къде пък им виждате на хората прането  ooooh!

Пране рядко гледам, но все още засичам долни гащи обърнати със захабеното да се радват на слънцето и минувачите.

Олеле, голяма драма ми е грозно простряно пране! Откачам направо!
#Crazy #Crazy #Crazy Stop Stop Stop

# 59
Ами ако на младини са те учили да простираш хубавко, после наистина може и да ти прави впечатление.

Аз простирам на нисък простор и като видя гордо развяти и опънати дрехи, чак се чудя откъде тази домакиня е извадила такъв хъс и старание за тривиална дейност като простиране.

Общи условия

Активация на акаунт