Интернет имидж

• 56 979
  • 719
  •   1
Отговори
# 675
Neroli, и на мен ми е интересно дали някой би имал смелостта да признае - пра/дядо ми е убиец, насилник, доносник и пр. Независимо от коя идеологическа страна: да каже, примерно, "аз съм потомък на убийците на шестте ястребинчета", или "моят дядо е бил съдия в Народния съд". Не съм срещала такива признания. Навярно сработват някакви психологически механизми на самооневиняване, на убеждаване в друг ход на събитията. Факт е, че жертвеният имидж е по-честото явление; досега не съм срещала доброволно някой да се идентифицира с тъмната страна на нещата.

Когато има конфликт, всяка от страните е права за себе си.
А в крайна сметка времето показва кой е бил правият, ако въобще.

# 676
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Убедена съм, че е имало зверства... и от едната и от другата страна...но тези хора е трябвало да бъдат съдени, а не избивани без съд и присъда и заравяни в масови гробове...

# 677
Убедена съм, че е имало зверства... и от едната и от другата страна...но тези хора е трябвало да бъдат съдени, а не избивани без съд и присъда и заравяни в масови гробове...
И невинни е имало заровени в масови гробове...

# 678
  • София
По време на война плюс преврат какъв съд? всъщност, те са си организирали съд, при това показен с политическа цел. Дошъл е един момент, в който на никого не му е трябвал съд, а когато го е имало, то той е служил на силните и е нямал нищо общо с независимостта и справедливостта, да не говорим за ценности, които сега смятаме за подразбиращи се.

# 679
По време на война плюс преврат какъв съд? всъщност, те са си организирали съд, при това показен с политическа цел. Дошъл е един момент, в който на никого не му е трябвал съд, а когато го е имало, то той е служил на силните и е нямал нищо общо с независимостта и справедливостта, да не говорим за ценности, които сега смятаме за подразбиращи се.

За днешните ценности много може да се поспори. Ще перефразирам Достоевски:
"Когато за извинение на едно престъпление се търси човещина, престъпникът започва да не се чувства като престъпник, а като жертва. Това води до морална деградация на обществото".
С други думи, когато убийството на пенсионер заради пенсията му се оправдава с това, че видите ли, убиецът е действал от подтик на глад, то това не е морал, а деградация. Срам за такова общество, в каквото се превръщаме. Липсата на морал е издигната в ценност!

# 680
Много малко хора знаят какво е РАБФАК.

Това трябва да е било страшна тайна,  защото аз за първи път чувам за такова нещо.

Стига си драматизирала, защото вече става комично, което е деликатната дума.

И ти започваш да се излагаш! РАБФАК не е никаква тайна. Просто много от списващите тук са млади и никога не са я чували. За това иде реч, но е по-лесно да кажеш нещо злъчно, отколкото да се опиташ да разбреш говорещия преди теб.

# 681
  • София

За днешните ценности много може да се поспори. Ще перефразирам Достоевски:
"Когато за извинение на едно престъпление се търси човещина, престъпникът започва да не се чувства като престъпник, а като жертва. Това води до морална деградация на обществото".
С други думи, когато убийството на пенсионер заради пенсията му се оправдава с това, че видите ли, убиецът е действал от подтик на глад, то това не е морал, а деградация. Срам за такова общество, в каквото се превръщаме. Липсата на морал е издигната в ценност!

Абсолютно съм съгласна. Сетих се за Нюрнбергския процес, когато повечето са казвали "изпълнявах заповеди", което е опит за дистанциране от извършеното и отказ от поемане на отговорност. И когато се започне припева с изпълняването на заповеди, всичко се проваля. А в мътни времена с пълна сила важи оправдаването с подчинието и че нямалоо как иначе.
За ценностите имах предвид правовата държава и за това, че съдът е независим.

# 682
 Е, никой не спомена онази г-ца Тигрова  Laughing Преди месец една приятелка ми говори нещо за г-цата, ама аз не знам за какво точно иде реч  Rolling Eyes Прати ми линк и разбрах, че тя си има цял канал(или както там се нарича) във Vbox, ако не се лъжа.  hahaha bowuu

# 683
  • София
Е, никой не спомена онази г-ца Тигрова  Laughing Преди месец една приятелка ми говори нещо за г-цата, ама аз не знам за какво точно иде реч  Rolling Eyes Прати ми линк и разбрах, че тя си има цял канал(или както там се нарича) във Vbox, ако не се лъжа.  hahaha bowuu
Наскоро я видях за пръв и последен път. Не мога да разбера с какво е интересна.
Иванка Курвоазие, например, пише добре. Не винаги е шедьовър, но има талант, гради някакъв сюжет, има драма там.

Но ми се струва, че поотминава времето на този тип нет знаменитости. Твърдо се държат по-семпли неща, така да се каже. Laughing

# 684
На мен пък Иванка Курвоазие ми простее.
В теми като тази винаги се стига до мерене на кой каквото има. Досадно, но уви неизбежно. 

# 685
  • София
На мен пък Иванка Курвоазие ми простее.

О, то е мега простотия, няма спор, даже като нарочна простотия е много по-просташко от всичко, което е естествено. Гледам на случая като на литературен герой. Но пак казвам, те омръзват, защото се изтъркват.

А за меренето – да дочакаш естественото уважение на останалите явно често е непоносимо, затова се започва с насилие.  Mr. Green

# 686
  • София
Хората сами искат да си мерят имиджа, никой насила нищо не ги кара. Прихваща ги нещо, особено когато стигнат критичната точка на $колко съм велик$. Никой никого не кара да си мери имането, произхода, познатите или претенциите. Но има и такива, които градят имидж $ах, аз съм по-високо от вас$. Ми, хубаво!

# 687
 offtopic
Andariel, не ги ли оправи вече тези кавички?  Simple Smile Много са странни тези долари, които използваш.

# 688
  • София
Така се появяват, когато съм пуснала кирилицата на форума. Имам работа с други продукти, не мога постоянно да превключвам централно между кирилица и латиница. И мен ме дразнят, но повече ме дразни превключването.

# 689
 Коя е Иванка Курвозие  newsm78 и с какво "блести" ?

Общи условия

Активация на акаунт