Дневникът тема 80 - Да отслабнем всички заедно!

• 53 617
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • Козлодуй
Здравейте и от мен бях на почивка в Португалия и не съм писала дълго в темата Simple Smile На почивката бяхме на ол инклузив хранене на блок маса закусвах бекон, яйца кафе с мляко а вечер си взимах месо със зеленчуци само веднъж ядох някакъв пудинг и веднъж чоризо че не бях яла такова и се върнах само с един килограм + който вече почти изчистих и то просто защото при пътуване много се подувам сега ми подариха едни череши в голямо количество и за съжаление малко прекалявам с тях та не очаквам минуси следващите дни Simple Smile

# 661
  • София
pvacheva, дано си си изкарала добре. Един кг е нищо, а на мен черешите ми действат супер след пътуване. Прочистват всичко задържано.

# 662
pvacheva, радвам се че писа.  Hug

Аз се събудих много рано, правих кундалини йога около час и закусих с 15 гр.,хляб ръжен и 30 гр., извара. След няколко часа 200 гр., ягоди. Сложила съм да цедя кисело мляко и да си направя домашен сладолед.
Мисля, че пак спирам месото - колкото ми се ядеше и се бях настървила, толкова сега изобщо не го понасям. Ами добре, обмислям други източници на протеини, пък ако много ми се прияде... ще го мисля.
За обяд ми се е прияло паста - макарони някакви. Имам пълнозърнести тип соба и едни протеинови от лидъл. За да не прекаля и да балансирам си купих морски дарове и една пъстърва. Пъстървата ще я разделя на две, ще задуша морските дарове и пастата ще е мъничко като добавка към половината риба и ще е с морски дарове и малко масло - без сосове и прочие Simple Smile))
За вечеря ще правя телешко на ММ и пресни картофи с чесън на фурна. Аз май ще мина със салата, малко картофи и може би извара или яйце.

Хубав ден на всички

# 663
Здравейте. Ама че време, а  Laughing Вчера се размина готвенето на половинката, но пък направих аз режимна вечеря, така че всичко беше наред  Laughing Е, пих джин с тоник, но беше в чашка за бяло вино с много лед, така че не е омазан напълно пейзажът.

За вчера, 26 май - петък - тренировъчен

Храна
закуска: мини омлетчета, 2 бр
обяд: вълча пица с кафяв ориз и зеленчуци - 2-3 лъжици
междинно: любимите ми оризовки
вечеря: зелена салата с тартар, шведски кюфтета

Активност:
- рамо
- трапец
- корем

12 000 стъпки
8,23 км.
2574 ккал разход
82 минути активност

Добавки: за стави, Б12, магнезий, BCAA

Направих и един режимен десерт, който обаче не си го харесах, но половинката омете за норматив.  Laughing 3 яйца, 100 гр. извара, 20 гр. кокосови стърготини, 10 гр. масло, ягоди, сложих и малко протеин с вкус на ванилия. Не си го харесах, а и по-добре...с тая извара.

# 664
момичета, варива, спагети и тн., как се мерят, за да се изчислят калории - сурови или готвени? Направих си 50 гр., пълнозърнеста паста от лимец с доста морски дарове и домашно песто - много ми беше приятно. Но 50 гр., сурова, е 150 готвена, за колко грама да смятам калориите? В крайна сметка, тя само се е раздула от водата... знам ли  newsm78

# 665
https://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter
В тоя калкулатор има СПАГЕТИ ВАРЕНИ

# 666
момичета, варива, спагети и тн., как се мерят, за да се изчислят калории - сурови или готвени? Направих си 50 гр., пълнозърнеста паста от лимец с доста морски дарове и домашно песто - много ми беше приятно. Но 50 гр., сурова, е 150 готвена, за колко грама да смятам калориите? В крайна сметка, тя само се е раздула от водата... знам ли  newsm78
Духче, ориентировъчно:
Спагети Пълнозърнести, сурови
100 г съдържат:
348 калории
14.63 г протеин
75.03 г въглехидрати
1.40 г мазнини

# 667
Марена, благодаря ти!  Hug
Да и фитнеспал-чето ги намери по бар кода им.
Ох Боже какви глупости говоря хахаха нещо акъла ми хич го няма Mr. Green #Cussing out Joy ми те са дадени за сурово състояние.... Не, имам нужда от почивка!

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 14:55 от Госпожица Дух

# 668
Искам и аз да знам,ако може ,последно в сайта в сурово или варено състояние са?

# 669
Не знам в сайта в какво състояние са изчислени, но спрямо това колко ти дава за 100 гр., сама можеш да прецениш. Във фитнеспал ги дава за сурово състояние - сканирах бар кода на спагетите и само изчислих грамажа. Предполагам логиката е същата, след като са дадени за суров продукт се смятат като грамажи в сурово състояние.

# 670
Момичета, според вас, ако кефира претърпи термична обработка, дали си губи качествата? Защото напоследък го ползвам да готвя с него  Thinking

# 671
Хранителната стойност я вземаш в сурово, необработено състояние. Твоите спагети си ги изчисляваш на база 100 грама сурови.

# 672
 По принцип за много продукти, за които се използва термична обработка се твърди така, ако е над 50 градуса, но някои зеленчуци например като морков и зеле сготвени са по полезни. Та... Може би си ги губи, това е веднъж ферментирал продукт, ако пак се промени вероятно няма да остане нещо живо от пробиотиците. Те са живи организми, не зная обаче до колко градуса оцеляват.
НоМе, мерси схванах. За това казах, че глупости питам... То като е дадено за суров продукт е логично да го изчислявам в сурово състояние

# 673
При някои зеленчуци, след термична обработка се увеличаваше процента на въглехидратите.

# 674
При някои зеленчуци, след термична обработка се увеличаваше процента на въглехидратите.

И гликемичният индекс на повечето от тях  Peace

Общи условия

Активация на акаунт