Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Школи и индивидуални уроци за седмокласници

 • 57 745
 • 263
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 4 555
И аз при вас, ако разрешите  Simple Smile
Бел - ОТ, мисля за Щерева, ако ще е на Македония,  но те имат и в нашето училище,  там ще е Пушкарова.
За Мат мисля в ПЧМГ при Симеонов и отделно при госпожа в квартала.

Може ли линк към сайта на ОТ, интересува ме офиса на Руски паметник
http://edutech.bg

# 16
 • Мнения: X
И аз се включвам в темата. С първото ми дете сме в седмокласна кампания. Имам още две деца, с които ни предстои същото през следващите две години.
Синът ми посещаваше частен учитал по математика и предвид късното начало на подготовката му, изкара 94 точки по математика, което говори достатъчно добре за подготовката му.
Другите ми деца ще продължат с математиката там. Но реших да ги запиша и на школа, заради плюсовете, които подобен начин на обучение предлага, достъпът до информация, работата в конкурентна среда... (и двете имат своите плюсове) и изпуснатия материал в училище, който не е малко.
Второто ми дете ще бъде във Веди или Милениум, заради силните препоръки по математика от мои познати седмокласници.
Третото ми дете ще посещава Софроний в 6 клас, заради по-ниските такси на обучение в 6ти клас и разделянето на групи, според нивото на учениците. Чух и добри отзиви за подготовката по БЕЛ. За 7 клас още не мога да кажа къде ще бъде.
В общи линии взех решение за двойна подготовка по математика, поради факта, че пропуските им са големи и часовете в група не биха били достатъчни. Но това не е особено препоръчително, защото децата се разпиляват и става трудно за тях да се съобразяват с изискванията на учителя от школата, този от индивидуалната подготовка и третият в училище.

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 00:23 от Анонимен

# 17
 • Мнения: 1
Здравейте, родители на бъдещи седмокласници! Реших да се включа по тази тема, за да споделя опита си на родител. Преди една година и аз търсех учители, четях отзиви, трудно се ориентирах сред морето от разнопосочни мнения. Избрах Школа "Софроний" с препоръка на приятели, след лутане през целия шести клас по частни уроци, без особен напредък в училище, където поради текучеството на учители липсваше последователност и приемственост в преподаването. А знаем, че пътят към целта- отличните оценки и постиженията- минава през дълъг процес на човешко общуване между преподавател и ученик, което не може да се изчисли с формули, защото е свързано с емоциите на деца в изключително деликатна възраст. За мен добрият учител е загриженият учител, който не е равнодушен и го е грижа детето да повярва, че може, ако полага усилия.
Мисля, че от организационна гледна точка е по-добре и двата предмета да се изучават на едно място. А за големия въпрос, кое е за предпочитане- частни уроци или група в школа, вероятно няма еднозначен отговор. Поне ние не случихме с частните учители. Основните притеснения на родители като мен са свързани с това, дали детето ще успее да се изяви в група и ще има ли индивидуално внимание. След опита, който имах твърдя, че ситуацията в група от 12 деца няма нищо, ама нищо общо с училищната обстановка! Освен това ученето в група дава предимство да се сравняваш с другите и да се учиш от техните идеи и грешки, да участваш в обсъждания. Детето ми ходи 2 седмици на предварителен преговорен курс за материала от предишната година.   
 Какво ми направи впечатление в Школа "Софроний"? Първо, не деляха децата на успешни и неуспешни, отличници и останали. Вместо захаросани похвали от рода „О, колко си умен и талантлив!“ им се казваше: „Много добре, постара се, продължавай!“ Насърчаваше се усилието на всеки, нямаше порицания и етикети. Но не се оставяха да мързелуват и бяха наясно, че учителите следят развитието им, знаят кога имат класно, контактуват с родителите. Второ, впечатли ме атмосферата и отношенията между самите деца. Дъщеря ми е доста свито дете и в училище се притесняваше да излиза на дъската, защото съучениците и подвикваха „Уууу!“, подиграваха се, обиждаха се помежду си, никой не чуваше какво говори учителката. Тук тя се чувстваше добре и ходеше с желание. Децата бяха спокойни, между тях имаше разбирателство и емпатия, внимаваха в час. Учителите не позволяваха някой да се държи зле и да пречи на учебния процес. Директорката г-жа Андреевска, при която бяхме в група по математика, даде самочувствие на детето, което тръгна от тройка в училище и получи петица на НВО, като трябваше да се навакса материал от 5 и 6 клас. Но най-важното бе, че тя го накара да повярва в себе си, да учи не със страх, а с любопитство. Има изисквания, строга е, не позволява да се ходи без домашно, но винаги е усмихната, личи, че обича децата и работата си. Това е важно, защото когато учениците са под постоянен стрес и страх от трудните изпити, те възприемат неефективно материала. Децата очевидно са различни. Искаме всички да са състезателен тип, а някои по природа са борбени, други се нуждаят от повече насърчаване. В школата дъщеря ми намери подкрепа с акцент не върху дефицитите, а върху възможностите си, изгради постоянство в умението да учи и преодолява изпитния стрес.

# 18
 • София
 • Мнения: 259
И аз при вас, ако разрешите  Simple Smile
Бел - ОТ, мисля за Щерева, ако ще е на Македония,  но те имат и в нашето училище,  там ще е Пушкарова.
За Мат мисля в ПЧМГ при Симеонов и отделно при госпожа в квартала.
Имате ли впечатления или препоръки за тези преподавателки?Аз записах дъщеря ми при Щерева, във филиала в Слатина,но малко на случаен принцип заради местоположението.По математика обаче още се чудя.Много е труден избора.За съжаление не се включват много родители с препоръки.

# 19
 • София
 • Мнения: 4 555
Препоръчаха ми Щерева, лично не я познавам!
За математика и аз още не знам. Искаше ми се при Симеонов, но незнам моя красавец дали ще издържи на темпото.

# 20
 • Мнения: 297
Ние се спряхме на индивидуална подготовка, като трябва да се постави акцент по бълг. и литература. Намерихме добра преподавателка по литература и български с препоръки, но е чак в Левски-Г, а ние сме в Западен парк. Проподавателката по математика, която намерих ни е на близо, но ме притеснява, че е в Търговско-банковата гимназия, а не преподава специално на долен курс.

Моля да препоръчате проподавател по математика и литература в Западна София или центъра.Flowers Hibiscus

# 21
 • Мнения: 5 158
Обикновено са преподаватели от гимназиален курс.

# 22
 • София
 • Мнения: 2 671
Аз го записах детето в "Междучасие". Леко ме притесни фактът, че ме увериха без да съм питала изобщо, че ако не се сработи с преподавателя от СМГ, винаги има опция да го преместят при друг?!?

# 23
 • София
 • Мнения: 3 688
Записвам се да ви следя,майка съм на момче,което е бъде 7ми клас през новата учебна година.

# 24
 • Sofia
 • Мнения: 2 444
Много полезна тема! Благодаря.
Аз търся индивидуален учител по български. Ще съм признателна за информация и контакти!!!

# 25
 • София
 • Мнения: 9
Здравейте група и аз да се включа в темата, като майка на бъдещ седмокласник от септември! Ние живеем в кв. Хаджи Димитър /гр. София/ и за сега сме се спряли на две учителки по БЕЛ, които се занимават индивидуално с деца! Искам да попитам някой има ли отзиви за госпожа Симеонова и Доганджийска /школа "Коколади"/, които преподават в същия квартал?


Petruna, може ли повече информация за учителката, която Ви е препоръчана и е от кв. Левски Г?

# 26
 • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
 • Мнения: 1 308
Записвам се като майка на бъдещ седмокласник. Колебая се между "Образователни технологии" и "Софроний". Някакви отзиви от завършилите курсовете на "Образователни технологии"?

# 27
 • Мнения: 169
Здравейте, реших, че ще бъде полезно сега, една година по-късно, да споделя школите и учителите, които помогнаха на моята дъщеря да се справи. Правя го не с цел реклама, а защото знам какво да се луташ и чудиш, и да търсиш мнения за школи и преподаватели. Дъщеря ми и аз сме изключително доволни от Кирил Тодоров в ,,Междучасие,,. Изключителен педагог, който подхожда с усет и внимание, и най-вече с желание към работата си. Помогна много на детето ми да се развие тази година. За съжаление не мога да говоря така ентусиазирано за математиката. Цяла година не можахме да си паснем с различните учители и явно бяхме изтеглили късата клечка. Дъщеря ми почна часове при г-н Буюклиев в ,,Междучасие,, и с него се сработваше, но после преместиха групата при Зоя Савова, при която в началото бях записала дъщеря си. Останахме изключително недоволни. Детето не издържа и бяха драми и ревове и накрая на първи модул дори не пожела да я преместим при друг учител по мат от ,,Междучасие", а направо на частни уроци. Може би просто не се сработиха, защото дъщеря ми държи на доброто отношение и въобще не е зле с материала (181,5т. бел+мат), но, доколкото разбрах много от децата при нея са се върнали при Буюклиев.

Пиша това мнение, както вече казах, не с цел реклама и антиреклама, а защото в началото на годината знам колко трудно се намираше инфо и си обещах, че, когато всичко приключи, ще споделя опита си.

# 28
 • Мнения: 776
Благодаря ви за искреността!

# 29
 • София
 • Мнения: 2 051
Записвам се като майка на бъдещ седмокласник. Колебая се между "Образователни технологии" и "Софроний". Някакви отзиви от завършилите курсовете на "Образователни технологии"?

Здравейте,
Моята дъщеря посещаваше курсовете на ОТ, заедно с още 2 приятелки от класа.
Другите две момичета искаха 91 НЕГ - вече са записани.
Моята девойка искаше 2 АЕГ - приета е на второ желание в една от паралелките, но чака за първото си желание в момента - в съседна паралелка.
Т.е. резултатите сами говорят по себе си.
Натоварването е голямо, имайте го предвид.
Само не съм доволна, че при подготовката по математика НЕ бях включили задачи с построение - съответно на изпита детето не успя да реши напълно въпросната задача. Но все пак получи 89 т.
Аз им обърнах внимание, надявам се от тази година да си поправят програмата.
Нашите преподавателки бяха Петя Андреева по МАТ и Поли Петкова по БЕЛ. И двете са много добри.
Желая успех на всички бъдещи седмокласници!

Общи условия

Активация на акаунт