ДУБАЙ - тема 13

• 138 951
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, ние летим на 26 февруари, да попитам какви дрехи да предвидим, летни или пролетни? Благодаря!

Летни.

# 436
  • София
Здравейте! Има ли заминаващи около 23 февруари, които ще отседнат в хотел Ibis One Central 3* ? Ще пътувам с приятелка и бихме искали да се организираме повече хора за сафари и други мероприятия Simple Smile
Ние летим на 23 февруари, но сме в друг хотел.

# 437
Имам един въпрос.На връщане от Занзибар имаме престой от 19 часа в Дубай.Кацаме в 15 часа и на другият ден в 10.30 летим за Бг.
Ще си резервираме някой хотел да пренощуваме и поради малкото време ще прескочим до Бурж Халифа за да го видят децата и фонтаните.Така като гледам картата от летището май има метро което ще ни откара до мола.Някой може ли да ми предложи хотел в тази част между летището и мола за да ни е по близо сутринта до летището.Ние сме спали в Сити макс,но според мен няма смисъл да ходим в него край.Става въпрос за 2 семейства с по 2 деца всяко.
И ние сме така, от 14ч до 10 на следващия ден, но без деца за щастие. И май ще вземем такси за да не губим много време, и след това мисля да запазя най-евтиния приличен хотел по пътя от Халифа към летището и пак такси до там и сутринта до летището. На много места прочетох, че такситата не били много скъпи, но няма как да се ориентирам за съжаление колко биха излезли.

# 438
  • София
Скрит текст:
Имам един въпрос.На връщане от Занзибар имаме престой от 19 часа в Дубай.Кацаме в 15 часа и на другият ден в 10.30 летим за Бг.
Ще си резервираме някой хотел да пренощуваме и поради малкото време ще прескочим до Бурж Халифа за да го видят децата и фонтаните.Така като гледам картата от летището май има метро което ще ни откара до мола.Някой може ли да ми предложи хотел в тази част между летището и мола за да ни е по близо сутринта до летището.Ние сме спали в Сити макс,но според мен няма смисъл да ходим в него край.Става въпрос за 2 семейства с по 2 деца всяко.
И ние сме така, от 14ч до 10 на следващия ден, но без деца за щастие. И май ще вземем такси за да не губим много време, и след това мисля да запазя най-евтиния приличен хотел по пътя от Халифа към летището и пак такси до там и сутринта до летището. На много места прочетох
, че такситата не били много скъпи, но няма как да се ориентирам за съжаление колко биха излезли.

Ето калкулатор:
http://www.dubaitaxi.ae/en/Pages/TaxiFareCalculator.aspx
Но не съм го ползвала. Peace

# 439
  • София
Тити, благодаря за отговора.

# 440
И още... колко часа е полетът? ММ сега мрънка, че с Wizz е доста тясно /той е едър/ и как щял да се схване при 5-часов полет /а аз подозирам, че и повече/?
Хотелът е Ibis Al Barsha. Много умувах и се спрях на първо организирано пътуване. Ще ми е по-спокойно, въпреки че отдавна следя темата /още през есента искахме да отидем, но определени причини ни попречиха тогава/.
Знаеш ли, имам един приятел унгарец който е много едър и пътува с Witz,та от него знам че си доплаща за седалка , за да има повече място .Мисля че е до вратата на самолета.

# 441
И още... колко часа е полетът? ММ сега мрънка, че с Wizz е доста тясно /той е едър/ и как щял да се схване при 5-часов полет /а аз подозирам, че и повече/?
Хотелът е Ibis Al Barsha. Много умувах и се спрях на първо организирано пътуване. Ще ми е по-спокойно, въпреки че отдавна следя темата /още през есента искахме да отидем, но определени причини ни попречиха тогава/.
Знаеш ли, имам един приятел унгарец който е много едър и пътува с Witz,та от него знам че си доплаща за седалка , за да има повече място .Мисля че е до вратата на самолета.
Може да се доплаща да има XXL места, 16-20Е мисля, че бяха.

# 442
Голямо вълнение е очакването, а има още почти два месеца до пътуването Simple Smile Чета повече, отколкото преди резервацията,но ми е ясно, че май трябваше да е обратното. За хотела - IBIS AL BARSHA  - попаднах на това инфо: Уютен и чист хотел, в който не се отварят прозорците. Практика ли е това?

# 443
  • София
Голямо вълнение е очакването, а има още почти два месеца до пътуването Simple Smile Чета повече, отколкото преди резервацията,но ми е ясно, че май трябваше да е обратното. За хотела - IBIS AL BARSHA  - попаднах на това инфо: Уютен и чист хотел, в който не се отварят прозорците. Практика ли е това?

Ние ще бъдем в този хотел. Аз не бях разбрала, че не се отварят прозорците.

Някой може ли да ми препоръча в кой ресторант в Burj al Arab да си резервираме вечеря? От фирмата предлагат обяд в Al IWAN, но цената която са ми дали е 190 евро на човек. В сайта на този ресторант ми дава опция да резервирам вечеря /която е по-скъпа от обяда по принцип/ за 90 евро на човек. Та смятам сама да си запазя, но виждам че има и други ресторанти...ще съм благодарна за мнения.

# 444

Jutoo, вие кога ще пътувате?
Другото, което гледах, е, че хотелът предлага безплатен шатъл до определени места, например до публичен плаж Джумейра.

# 445
  • София
Някой дали е посещавал аквариума Lost chambers в Атлантис, има разни ваучери за намаление на цената. Ние закупихме 2 ваучера за Behind the scenes, но не можем да разберем това важи ли за намаление на цената или е само обиколка с гид. Ако някой знае, моля да ми разясни, може и на лични. Благодаря. Писахме на и-мейла на аквариума, не ни отговарят.

# 446
  • ВАРНА
Аз  януари бях отседнала в  Ibis Al Barcha.Прозорците не му се отварят,стаите са много малки,да не говорим за банята.Но така или иначе се прибирахме там само да спим.Всеки ден почистваха.Закуската не ми хареса.От хотела има безплатен шатъл до Марина Бийч,Джумейра,но винаги беше пълен,по точно идваше пълен,явно е и за други хотели.Има шатъли и до Аутлет Вилидж и до още един Аутлет.От хотела до първата най- близка спирка на метрото Sharaf DG е около 10-15 минути.До Mall of Emirates около половин час пеша.Ние лично ползвахме,само таксита.

# 447
Някой отсядал ли е в хотел Al sarab? Намира се до метро станция Al Rigga това дали ще ни е от полза да се придвижва ме да централната част?

# 448
  • Добрич
И в нашият хотел прозорците не се отваряха. Може би заради жегите...

# 449
Прозорците не се отварят, заради пясъка - като духне малко, всичкия пясък влиза вътре и затова стоят затворени, а които имат възможност за отваряне, просто не го правят. ще видите, че всичко по дограмата, терасата и т.н. е наслоено с жълт пясък.

Общи условия

Активация на акаунт