Как да му помогна?

• 11 003
  • 103
  •   1
Отговори
# 15
Ти си изключително безотговорна жена, щом оставяш детето си да съжителства с това говедо и да става свидетел на "любовта" ви.

# 16
  • Насред хаоса
Ако си ми дъщеря, аз ще те ошамаря. Та белким се сепнеш и видиш в какво си се превърнала в стремежа си да угаждаш на неуверен келеш, който си избива комплексите върху теб, и да се разкараш от него. Обичала го, обичал я, и след шамарите ревял с нея.  Tired Засякох един лаф тия дни из фб: "Казват, че щом те бие, значи те обича. Ми шибни му и ти една лопата между веждите, за да разбере, че си луда по него". На такава "любов" такъв прът. На 30 години жена и се оставя да я манипулира и да й посяга някакъв сульо, на когото довчера очите не е виждала. Запомни едно - единственият мъж в живота ти, който има право да те контролира, е баща ти. И то до 18 години. Оттам нататък всеки друг, който си позволи да опитва да налага какъвто и да е контрол върху теб, трябва или да бъде поставян на място още в началото, или да бъде изхвърлен от живота ти, когато работата е изтървана. Любов ли бе да го опишеш ...  ooooh!
Виновна била, щяла да му помага! Какво ще му помагаш, да те бие по-качествено ли?! Че и дете имаш, и то да вижда всичко и да расте с изкривени представи за отношенията в една връзка.

# 17
  • София

Много го обичам, аз го докарах до това състояние и аз искам да го изкарам от него, но дали това е ВЪЗМОЖНО?!

Глупости, просто те е страх да се махнеш, за да не останеш сама.
И въпреки боя и обидите, се ласкаеш, че видиш ли, те обича толкова много, толкова го боли от това, което си направила, че не се сдържа......
Не знам какъв е бил предишния мъж, от когото е детето ти, дали и той се е държал така, та просто си свикнала да те тормозят разни откачалки?

Едно ще ти кажа- не си толкова изключителна и специална, за да накараш един свестен мъж да стане простак и побойник.
Той си Е такъв, само че се е прикривал, докато те свали и докара вкъщи.
Така че, ако искаше да му помогнеш да разбере, че си стойностен човек и жена, и майка, и любима, която трябва да бъде уважавана, още след първата лоша дума, след първия шамар, щеше да си събереш багажа и да го оставиш да осмисля държанието си.
Само че, ти себе си не обичаш и не уважаваш, а и за детето ти не ти пука, затова седиш в този тормоз.
И с всяка изминала минута в това отровно съжителство, му доказваш, че си точно това, за което те смята- жена без грам самоуважение и незаслужаваща друго, освен тормоз.

# 18
Ако си ми дъщеря, аз ще те ошамаря. Та белким се сепнеш и видиш в какво си се превърнала в стремежа си да угаждаш на неуверен келеш, който си избива комплексите върху теб, и да се разкараш от него. Обичала го, обичал я, и след шамарите ревял с нея.  Tired Засякох един лаф тия дни из фб: "Казват, че щом те бие, значи те обича. Ми шибни му и ти една лопата между веждите, за да разбере, че си луда по него". На такава "любов" такъв прът. На 30 години жена и се оставя да я манипулира и да й посяга някакъв сульо, на когото довчера очите не е виждала. Запомни едно - единственият мъж в живота ти, който има право да те контролира, е баща ти. И то до 18 години. Оттам нататък всеки друг, който си позволи да опитва да налага какъвто и да е контрол върху теб, трябва или да бъде поставян на място още в началото, или да бъде изхвърлен от живота ти, когато работата е изтървана. Любов ли бе да го опишеш ...  ooooh!
Признавам пред Вас и пред себе си, че действително съм осъзната от  случващото се. Не съм вярвала, че някога ще стигна до такъв живот свързан с лафа в фб. Но ...понякога трябва хептем да изглупееш, че да се осъзнаеш. Аз също бих си ударила шамар сама на себе си. Проблема идва и от това, че дори и да искам да избягам, той ме заплашва, че ще ме съсипе.

# 19
Е не знам какво да кажа... ще го накараш да спре да ревнува  Shocked и после ще си прекараш живота с него  Shocked Акъл някакъв имаш ли въобще да допускаш да живее насилник с детето ти?? Хайде себе си не уважаваш и не обичаш да речем, ама детето какво е виновно? Успяла си да се разделиш с баща му, предполагам, за да му осигуриш по-спокойно бъдеще. И вместо това директно го вкарваш да живее заедно с някакъв който скубе, бие шамари и т.н. Ама понеже после и реве, е много чувствителен  #Crazy #Crazy Ох, спирам, че ще напиша само обиди.

# 20
Е лоши сте па..
Какво толкова..Три шамара и малко скубане..
Не е като да яде крошета и шутове,нали? Crazy

П.п.А,то и дете имало в картинката..
Ми,ето..И детето не яде бой..
Абе има хляб в тая връзка,авторке не ги слушай тея тук.
Те ти завиждат,защото си една обичана жена,а тях няма нито кой да ги ревнува,нито кой да ги скубе..

# 21
Ти си изключително безотговорна жена, щом оставяш детето си да съжителства с това говедо и да става свидетел на "любовта" ви.
Не живеем заедно и в никакъв случай не позволяваме и двамата детето да бъде свидетел дори на спор между нас. Не бих допуснала детето ми да страда.

# 22
Е, щом не живееш с него какъв точно ти е проблемът да прекратиш връзката? Казваш "Довиждане" и кой откъдето е.

# 23
Е, тогава как ще те съсипе точно, като дори не живеете заедно?? Проблема е обикновено как да се изнесе жената тайно или да го изгони, ти и този проблем нямаш  Crazy

# 24
  • София
. Проблема идва и от това, че дори и да искам да избягам, той ме заплашва, че ще ме съсипе.

Това е типичен похват при насилниците- комплексари.
Въпросът е, дали имаш право да му се хванеш на заканите и да обречеш детето си на такъв живот?
Нямаш и го знаеш!

Винаги можеш да се изнесеш когато го няма, винаги можеш да извадиш ограничителна заповед, а просто можеш да изпратиш един- двама по- едрички приятели да му обяснят да те остави на мира.
Родителите ти също няма да те оставят.

Така че, не си намирай извинения и както имаш смелостта да стоиш там, без да знаеш кога ще те нарита, така намери смелост да се махнеш.

ПП. А, то се оказва, че и не живеете заедно.
Тогава какъв ти е проблема, освен глупостта, че не се сещам? newsm78

# 25
  • Насред хаоса
Признавам пред Вас и пред себе си, че действително съм осъзната от  случващото се. Не съм вярвала, че някога ще стигна до такъв живот свързан с лафа в фб. Но ...понякога трябва хептем да изглупееш, че да се осъзнаеш. Аз също бих си ударила шамар сама на себе си. Проблема идва и от това, че дори и да искам да избягам, той ме заплашва, че ще ме съсипе.
Мислиш така, защото дотолкова те е наплашил и стресирал, че те държи в подчинение със страха. Когато тоя страх бъде подтиснат или изчезне, ще гледаш на нещата по друг начин. Хич не са малко тия, които заплашват по подобен начин партньорките си. И все пак много жени намират начин да надделеят над страха и да се измъкнат. Колкото повече стоиш и търпиш, толкова повече ще се влошават нещата. Сподели с близки, с роднини, и поискай помощ. Ако трябва, и към полицията се обърни. Няма от какво да те е срам, нито страх. И нямаш избор - трябва да отървеш себе си и детето си от тоя. Предприеми някакви действия.

# 26
и той се тормози и ти се тормозиш
може би разумното и за двамата е да прекратите връзката или да си дадете почивка  
За да се стигне до тук е имало нещо което не е било изчистено и с времето съмнението се е обърнало в омраза  ooooh! той вижда съмнение в твоето поведение и ти няма вяра  Sick ти си развила страх и вече нещата са се объркали тотално .

няма гаранция ,че нещата могат да се поправят , но винаги има надежда

може би трябва да си по открита към него да му споделяш повече неща с подробности да няма нещо което да криеш от него .

Само не трябва да се стига до мълчание дори и да се карата каквото има трябва да се казва .

и не трябва да допускаш агресия и нервни кризи .

# 27
и той се тормози и ти се тормозиш

Аз не мисля, че той се тормози. Напротив - насилниците се хранят от страха на жертвите си, изпитват удоволствие да ги мачкат, а този си е намерил удобна жертва, т.е. паднал си е точно на мястото.

За да се стигне до тук е имало нещо което не е било изчистено и с времето съмнението се е обърнало в омраза  ooooh! той вижда съмнение в твоето поведение и ти няма вяра  Sick ти си развила страх и вече нещата са се объркали тотално .

Това изобщо не е задължително да е така. А и така да е - никой, ама никой няма право да посяга на друго човешко същество освен при самозащита. Авторката спомена не само за шамари, но и за скубане, което също е физическа агресия, както и за вербална агресия, опити за десоциализация на жертвата и още признаци, които говорят, че тук имаме работа не просто с ядосан и разочарован човек, а с класически насилник.

Само не трябва да се стига до мълчание дори и да се карата каквото има трябва да се казва .
А-ха, та да го вбеси съвсем и следващия път вместо шамар да ѝ прасне мотиката в главата ли? Хайде няма нужда от подобен род комуникации, никакави даже с такива индивиди.

и не трябва да допускаш агресия и нервни кризи .
Вменяване на вина на жертвата не ѝ помага. Не стига, че този смотаняк я тъпче, ами дай и ние. Насилниците са хора болни, с повредена психика, тя не може да "допуска" и "не допуска" - това не е нейна работа. Факт е, че подобни индивиди дори рядко се повлияват и от професионална терапия.

С други думи, авторката най-добре е да скъса с него, въпреки заплахите му - те също са патология на домашното насилие.

# 28
Миличка,едно ще ти кажа,ти нищо не си отключила това си е заложено в него и,ако ще да беше монахиня все тая.Зарежи го,защото нещата ще станат по-брутални не можеш да му помогнеш,но на себе си можеш за това бяга с 200 от него.

# 29
О,ама вие не живеете заедно,а ти и детенце имаш и позволяваш на някой да те удря,скубе,обижда.....И да ти диша въздуха. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт