Хърватия - Тема 2

• 67 543
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, започнах и аз да подреждам пътуването до Хърватска. В началото на май, 10 дни. За сега съм планирала две нощувки в Загреб (Тракошчан, Самобор, Вараждин), след това Плитвичките езера. Моля да ми кажете от кой вход е най-удачно да влезем в парка и по какъв начин да структурираме обиколката. Смятам да сме там рано сутринта, билетите ще са купени предварително. След това вариантите са два - надолу към Далмация или  към Словения и Постойна яма. За сега клоня повече към първия.
Ще пътуваме с нашата кола и с две деца, на 11 и 8.

# 586
Далмация Stuck Out Tongue

Лично за мен Самобор, Тракошчан, Вараждин са сравнително безинтересни и взаимозаменяеми обекти. Вараждин е най-приятен, а Самобор най-близо до Загреб, пък Тракошчан е типичен туристически кич.
За техническо инфо по езерата други пишещи в темата биха били по-полезни, само да отбележа, че не по-малко красив и интересен е национален парк Крка в Далмация, а пък навалицата е значително по-малка.

# 587
  • някъде ... тук ...
Определено подкрепям Параход за Крка.
За Плитвичките езера - ние предпочетохме вход 2 (горния) и вървяхме надолу, разглеждайки.

# 588
+1 за Крка. Ние спяхме в Задар, затова подсещам и за друго място - Sakarun Beach, стига се с ферибот.

# 589
Плитичките езера сигурно са красиви по всяко време на годината, но аз бих предпочела да ги видя когато наоколо се е раззеленило. Сега дърветата ще са голи. А и те са в планината, на по-високо, пролетта едва ли още е настъпила там.

Ако отидете до Риека, може да се отбиете и в Опатия. Има нещо аристократично в нея, романтичен повей от отминали времена. Simple Smile

Отказахме се от Плитвичките езера и от Риека. Все още е хладно и няма да ги видим в пълния им блясък. Решихме да останем в Загреб 3 дни /в момента сме тук/ и след това в Любляна още 2 дни.

# 590
Хладно, хладно... колко да е хладно? Април месец. Не е декември или януари. Точно сега му е времето. Аз бях в средата август и щях да хвърля топа от горещина. В същия ден беше 36 градуса в Загреб, а при езерата да е било с градус-два по-малко. Всеки търсеше сенчести места, местата пред водопадите бяха препълнени с народ и всеки се чудеше как да се скрие от напичащото слънце. А при главния вход, където са касите, чаках около час на опашка директно под слънцето, няма сянка. Много хора бяха с чадъри. Пролет и есен е най-подходящото време за посещение на езерата, но вие си знаете.

# 591
  • София
Отказахме се от Плитвичките езера и от Риека. Все още е хладно и няма да ги видим в пълния им блясък.

Така е.
Погледнах ги и на уебкамера днес - голи клони, сиво-кафяво, едно листо няма разлистено.
Определено не са в пълния си блясък. Simple Smile

# 592
Да, това за голите клони си е леко депресийка. Що се отнася до Любляна... красота откъдето и да погледнеш. За жалост в Словения съм бил само там, в столицата. Някой ден искам да посетя езерото Блед, Копер, Марибор...  Но за тях.. в друга тема Wink

# 593

Отказахме се от Плитвичките езера и от Риека. Все още е хладно и няма да ги видим в пълния им блясък. Решихме да останем в Загреб 3 дни /в момента сме тук/ и след това в Любляна още 2 дни.

Изискват ли на границата между Сърбия и Хърватия ковид сертификати или някакви декларации? Благодаря!

# 594

Изискват ли на границата между Сърбия и Хърватия ковид сертификати или някакви декларации? Благодаря!

От България до Словения единствено на входа на Хърватия ни искаха сертификати.

# 595
  • София
Plam_  ако четеш в темата, да знаеш, че не мога да ти отговоря, защото ми дава, че си си забранила съобщенията.

# 596
На нас никъде не са ни искали сертификати. Попълнихме формата за влизане, но така и не получихме потвърждение.

# 597
  • В града на тепетата

Преди два дена се върнахме, никой не ни потърси нито сертификат, нито каквато и да е декларация, както на отиване, така и на връщане.

# 598
След априлските, изчезнаха и майските дати за Задар от сайта на Раянеър. Изчезнаха и юнските дати за Загреб.

# 599
  • София
Еее😔

Общи условия

Активация на акаунт