Хърватия - Тема 2

• 67 536
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Ами явно не се пълнят самолетите. Те си гледат за кои полети има по-малко от 1/3 запълване на местата и тези полети директно ги спират, иначе са на загуба. И щом Задар е морска дестинация, абсолютно логично е полетите да са юни, юли и авуст, а не от 28 март ...  Те като виждат, че за априлските дати има по 5-10 продадени билета на полет, естествено, че ще пренасочат тези хора за лятото, поне да запълнят летните полети. Понеже това е неразработена линия, не е правено проучване, за първи път я пускат и сега са на принципа проба-грешка.  Догодина, ако пуснат Задар, сигурно ще е само за лятото, максимум до края на септември.  Точно както са и полетите от Европа до Варна и Бургас.  Само лято.

# 601
За Загар разбирам , донякъде.

Пътувахме в началото на март до Загреб и самолета си беше почти пълен.

# 602
  • Пловдив
Смениха ни часа на полета при нас...вместо заминаване в 13, сега в 15,50. Дано не го отменят само.

# 603
  • Варна-София
Да, и на нас Задар ни пропадна за втори път. Отказвам се да пререзервирам за 3-ти път, а така искахме да посетим Хърватия Sad ....
Чудя се дали просто Раян ни е на карък, с Уиз не сме имали никога подобни преживявания .. Simple Smile

# 604
И на мен два пъти вече ми се случва с Раян, но пак само с тях пътувам, по финансови причини ...

# 605
Да, и на нас Задар ни пропадна за втори път. Отказвам се да пререзервирам за 3-ти път, а така искахме да посетим Хърватия Sad ....
Чудя се дали просто Раян ни е на карък, с Уиз не сме имали никога подобни преживявания .. Simple Smile
То не е до "карък с Раян", а до "карък с дестинацията".  Задар е неизпробвана дестинация и няма много желаещи. Загреб си е целогодишна дестинация, Задар е само лятно. Ако си изберете Рим, Милано, Мадрид, Барселона, Лондон, Айндховен, няма да имате карък, там полетите са всеки ден и всички самолети са фул.
Например днес до Скопие са пътували 6 души на борда. Но... държавата субсидира тази линия (с нашите данъци) и плаща на авиокомпанията по 35 евро на седалка, така че... какво им пука дали някой пътува или не.

# 606
  • София
Здравейте, някъде прочетох, че за влизане в Хърватия ще отпаднат ковид изискванията. Но официално все още нищо не намирам и се чудя ако все пак решим да прескочим в Словения дали ще има някъде място около границата да си правим тестове.

# 607
Ако имате предвид транзитно преминаване, не ви трябват тестове.

# 608
Здравейте, някъде прочетох, че за влизане в Хърватия ще отпаднат ковид изискванията. Но официално все още нищо не намирам и се чудя ако все пак решим да прескочим в Словения дали ще има някъде място около границата да си правим тестове.

Следя сайта на Външно с надеждата да махнат сертификатите между Сърбия и Хърватия. Засега искат.

# 609
На чие външно? На сайта на нашето външно няма как да пише дали влизащи от Сърбия трябва да покажат сертификати в Хърватия.  Те са извън ЕС, често си имат друга здравна политика. Аз ще ходя със самолет от София, така че ме интересува за влизащите от България. Ама и дотогава има време. Хмммм....

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 22:41 от diziler

# 610
  • Бургас
За сухопътно движение е много смотано измислено - за българи влизащи от Сърбия трябва сертификат, за влизащи от ЕС ( Словения , примерно ) , не се изисква, това не е ли изключително тъпо! Ами минавам си транзит, влизам в Словения и влизам на другия ден без сертификат. За полет е ясно - няма нужда

# 611
Може да се влезе и от Унгария, през Суботица, Мохач и Осиек.

# 612
На чие външно? На сайта на нашето външно няма как да пише дали влизащи от Сърбия трябва да покажат сертификати в Хърватия.  Те са извън ЕС, често си имат друга здравна политика. Аз ще ходя със самолет от София, така че ме интересува за влизащите от България. Ама и дотогава има време. Хмммм....

Е, как чие? Тяхното, естествено!
А информацията се качва веднага и в сайта на МВнР на Р България.

https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/croatia

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 20:38 от kleo*

# 613
А ние пътуваме в събота, ще влезем през Сърбия и чак сега се сетих да проверя дали ни трябват тестове. Минали са повече от 270 дни от втората ни доза. Явно ще трябва да си пуснем по един антиген тест. А за децата дали ще трябва, за тях нищо не видях на сайта на МнВР. На 8 и 11 са.

# 614
Мисля, че до 11.99 не трябваше, но все пак погледни, да не те подведа.

Общи условия

Активация на акаунт