Хърватия - Тема 2

• 66 465
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • някъде ... тук ...
Шибеник и на нас ни хареса, а на север от него е Националния парк Крка - с водопади, подобни на Плитвичките, етнографски музей на открито и прочее красоти.

Будва на мен ми заприлича на някой от нашите черноморски курорти Simple Smile Добре, чв  беше през май и нямаше много хора.

# 691
Краличина плажа е на т. нар. Нинска лагуна и според нас беше отвратителен. Пясък с вид на кал, ужасно плитко, мътна вода, много хора (септември), неприятен вятър. Платен паркинг. Иначе старата част на Нин е много приятна, вечеряхме в чудесен рибен ресторант.

В Хърватия болшиството плажове са камъняк, но поне водата на другите места е разкошно кристална. Иначе "нещо като пясък" - дребен чакъл, който те си рекламират като пясък, има на Брач (Златни рат и около него плажовете), на Брела, на някои други места също, не претендирам да познавам всички.

Национален парк Крка е много хубав. Особеното е, че билетът важи за деня и можете да влизате няколко пъти с кола, за да разгледате различните му части (доста отдалечени една от друга).

# 692
  • Бургас
И Крка посетихме, по малко е от Плитвичките езера, но пък по онова време беше много пълно с хора едвам се разминавахме по пътеките, големи поляни за питник и много, много хора- това са ми спомените от там.

# 693
Не е точно по темата по горе, но преди пандемията бяхме края на април в Задър. Там плажа е каманяк, но познати хървати ни препоръчаха този пясъчен(подходящ и за малки деца защото е много плитко) Kraljičina plaža
https://maps.app.goo.gl/Hnerwu616N19tYF7A Близо до Задър е и градчето/селцето Нин е интересно за разглеждане, Шибеник също ни хареса.
Баш по темата си е. А в Задар като е каманяк, продават ли по крайбрежната от тези гумени обувки за влизане в морето? Че няма да нося от София, а имам ходене там юли.

# 694
Навсякъде продават. Аз си купих на плажа в Паг.

# 695
# 696
  • Пловдив
Мистик, снимката от Будва от кое време на годината е? Не е от лятото, нали?
24 май, 2019г.

# 697
Из един друг форум:

Ехх... ще сме на тръни май

# 698
Ами аз като гледам снимки, картата и чета, май плажче в Макарска ривиера и на о_в Брач.

А я да питам и това: позволено ли е да се спи в кола/каравана/кемпер навсякъде? Има ли обособени места? Ако да, и знаете такива, давайте идеи, моля. Плаща ли се, колко? А ма ли обикновени хубави паркинги, където също бихме могли да спим?

Diziler, мерси за идеята за плаж. 😊 Не е уау, но става сякаш.

# 699
Ами аз като гледам снимки, картата и чета, май плажче в Макарска ривиера и на о_в Брач.

А я да питам и това: позволено ли е да се спи в кола/каравана/кемпер навсякъде?

Доколкото знам, никъде не е позволено. Само на обособените за целта места (къмпинги за кемпери). В Хърватия паркирането е свръхрегулирано и дори кола е забранено/трудно да спреш извън организираните места - били платени или безплатни, в зависимост от района.

За плаж казвам от местата, дето аз съм ходила, иначе сигурно има и други, ако поразрови човек. Въпросът е, че от 20 плажа един е с приличния чакъл Stuck Out Tongue

# 700
  • някъде ... тук ...
Забранено е дивото в Хърватска, обаче къмпинги има много, особено по крайбрежието. От различен калибър и различни цени. По спомен най-евтини, а и за нас най-спокойни, бяха малките семейни къмпинги. В двора на къщата има обособени места и санитарни възли. Ровила съм ги от нета, но беше преди време.
За Дубровник спахме в къмпинга на Купари и ползвахме междуселския транспорт.

# 701
Забранено е дивото в Хърватска, обаче къмпинги има много, особено по крайбрежието. От различен калибър и различни цени. По спомен най-евтини, а и за нас най-спокойни, бяха малките семейни къмпинги. В двора на къщата има обособени места и санитарни възли. Ровила съм ги от нета, но беше преди време.
За Дубровник спахме в къмпинга на Купари и ползвахме междуселския транспорт.

Може ли някакви имена или линкове? Simple Smile

# 702
  • някъде ... тук ...
Ще потърся утре.

# 703
Раянеър са спрели полетите до Загреб освен за целия юни, ами и до 19 юли. Тези как си играят с хората...

# 704
  • Пловдив
Хм...що така...?
Нашият полет се изпълняваше от самолет на Лауда. Явно са подизпълнители на Раян или нещо от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт