МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 98 650
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Добрич
  • Мнения: 6 219
Здравейте!След дълго ровене из интернет реших да попитам тук дали някой знае от къде мога да изтегля инструкция и рецепти на български за този модел MOULINEX HOME BREAD BAGUETTE OW6101
Скрит текст:


А в сайта търси ли?
http://www.sav.moulinex.bg/Pages/instructions.aspx

Аз имам в pdf формат книжка за Мулинекс 5000. Тя е без багети и за 1500 г.

# 121
  • Мнения: 1 734
Здравейте!След дълго ровене из интернет реших да попитам тук дали някой знае от къде мога да изтегля инструкция и рецепти на български за този модел MOULINEX HOME BREAD BAGUETTE OW6101
Скрит текст:


А в сайта търси ли?
http://www.sav.moulinex.bg/Pages/instructions.aspx

Аз имам в pdf формат книжка за Мулинекс 5000. Тя е без багети и за 1500 г.
Вече получих помощ от съфорумка за инструкцията за употреба .Сега издирвам книжка с рецепти ,ако има някъде онлайн.

# 122
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 809
има тема с рецепти.  на първа страница от тази тема би трябвало да са.

# 123
  • Мнения: 54
Моля за мнение. Интересува ме някой ползва ли хлебопекарна Beem  и доволен ли е? Simple Smile

# 124
  • Мнения: 256
Здравейте,като вещи в темата искам да попитам за мнението ви относно машината,която се предлага в Кауфланд с точките на Tefal (Tefal Хлебопекарна PAIN DORE PF2101)? Изглежда ми добре за тази цена (139лв),но ми е интересно дали някой от вас има лични впечатления. Благодаря предварително за отговора!

# 125
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 809
като за начинаещ бих ти препоръчал да купиш възможно най-евтината машина. тя ще ти изкара поне 2 год.  за това време ти ще разбереш кое ти е необходимо и полезно (като функция,възможности) за бъдещата ти машина.
можеш да купиш машина за 70-80-90 лв. , но ако искаш може и  тази да си купиш.

# 126
  • София
  • Мнения: 12 006
Bongo не знам защо реши, че е начинаеща.
Cosmic - Тефал е много добра машинка, но е малка. Ако те устройва хляб с грамажи 500 г / 750 г / 1000 г   взимай смело. Много по-добре да дадеш 140лв. за нещо качествено и да знаеш, че имаш машина, отколкото някое подобие на машина, което след 2 месеца да е я с обелени бъркалки/казанче, я с дефекти и да го разхождаш по сервизите. Не казвам, че всички евтини са некачествени, но повечето или дефектират на 2-3 месец или не пекат добре, защото така са направени и толкова си могат.
ПС: Ето ти пълното описание на модела http://www.tefal.bg/%D0%A3%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0- … 2101/p/7211002270

# 127
  • Мнения: 256
Благодаря и да начинаеща съм Blush но искам да става за нещо все пак машината,а не само да се ядосвам. Ще послушам Afrodita и ще я взема тази на tefal пък да видим. Надявам се на добре изпечени хлебчета с коричка. А относно грамажа надявам се да ни стига Blush двама възрастни и много лакомо едногодишно бебе,1кг хляб си мисля,че е доста
Страхотна тема пълна с полезни съвети,май съвсем скоро ще се кисна доста тук Simple Smile

# 128
  • Мнения: 257
Здравейте Simple Smile Идвам при вас с проблем. Майка ми от няколко дена използва машина за хляб, която си е работила нормално, но не е била ползвана известно време. Машината е Silver Crest и е купувана от Лидл. И трите хляба, които е направила с нея, са сплескани и клисави. Инструкциите се спазват точно, поредността на продуктите също, избира се правилната програма. Въобще всичко се прави както трябва. Тя наблюдава тестото през прозорчето, изглежда чудесно. После втасва един път, втасва втори път, надува се достатъчно и просто изведнъж спихва и се сплесква. Мисля си, че може нещо програматорът на машината да бърка работата някъде, но никога не ми се е случвало такова нещо. Аз й дадох рецептата за типов хляб, всичко е спазено дословно, моя хляб стана прекрасен и пухкав, нейния на нищо не прилича. Някой да има представа къде може да е проблемът? 

# 129
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 809
на първа страница от темата има една табличка. погледни я.
там е твоят проблем. ако имаш неизвестни - питай

# 130
  • Мнения: 257
Да, погледнах табличката, но според мен проблемът не е в рецептата или в съставките. Няма как аз да направя страхотен хляб и после по абсолютно същата рецепта със същата мая и брашно, но в друга машина да стане клисава тухла.

# 131
  • Мнения: X
На пръв поглед водата ми изглежда в повече.

# 132
  • Мнения: 1 568
Или превтасва, щом съставките са същите...

# 133
  • София
  • Мнения: 3 035
Пробите е добре да се правят на първа(основната) програма. Тя е сравнително по-къса - около 3.20 часа за средния грамаж и при точните съставки трудно ще превтаса.  На програмата за пълнозърнест хляб е напълно възможно превтасването.Тя е около 3.40 часа за среден грамаж. Наблюденията ми са при 50/50 смес на бяло и пълнозърнесто брашно от Софиямел . Босилечка, защо вие не приготвите един хляб с машината на майка ви, за да проследите процеса отблизо?

Последна редакция: вт, 03 окт 2017, 07:10 от Mунчо

# 134
  • Мнения: 257
Защото се намира на около 300 км от мен Grinning Вторият опит с бял хляб е също толкова неуспешен като първия, хем рецептата е от книжката на пекарната

Хаха, това отстрани е коричката на хляба Grinning

Общи условия

Активация на акаунт