Братислава

• 57 446
  • 698
  •   1
Отговори
# 360
Струва ли си да отидем до Братислава и Виена само за два дни, между 6 и 8 септември? Целта е главно Виена. Не сме били. Времето е малко май.

Според мен, не  си струва.......и Братислава и Виена.  Посетете само Братислава, а  Виена оставете за друг  път, кагато имате повече време. Във Виена има толкова неща които си струва човек да види, да ги види и да им се наслади. Ако е въпроса само да   се отбележи, че  си стъпил във  Виена или че си пил кафе там......това е друга работа.  Но ако искаш да разгледаш града, трябва време.

Евтините билети по едно евро са поне два месеца по-рано.
Нашата резервация е точно 10 дена по-рано и както вече писах единият билет беше 1лв..😊 Другите 3 - по 10лв.

Може би при закупуване на повече билети има намаление за единия. Проверявам  и цената за три билета е 15 евро и ми се струва добра,.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 18:22 от AnMary

# 361
  • Виена
Хепи, при добра организация за един ден можете да видите много от Виена. Далеч не всичко, но аз не бих отказала един ден във Виена. Струва си. Можете примерно в един ден да видите Карлскирхе, оттам да се разходите по главната търговска улица Кертнерщрассе, да пиете кафе в Сахер, да видите катедралата Свети Стефан, да се разходите по Грабен и Колмаркт, да видите отвън двореца Хофбург или пък да вземете един от турове те, да видите Парламента, Бургтеатър и Бурггартен, Кметството, да се разходите по ринга и да видите Операта, оттам да разгледате Нашмаркт. За това ще ви стигнат няколко часа без проблем.

# 362
За един ден (от 8.40 до 20 ч.) във Виена успяхме да видим " най-важните" обекти без Шонбрун, но пък видях картините на Климт във Белведере.
Хапнахме щрудел с кафе и торта Сахер и ребърца в Сантиметрите, поседяхме в парковете.
Ако не валеше можеше и още много да видим.
Дори се преситихме от дворци и Братислава ми дойде като релакс. 😊
Имах две желания - Хундертвасер и Климт и ги сбъдна.
Със сигурност човек може да не му стигнат и 10 дни, но с кое не е така. 😊

# 363
Пътувалите наскоро, може ли да споделят полетите навреме ли излитат и кацат?
Някъде пишеше, че имат закъснение, но може да е било инцидентно.

Ще пътуваме семейно и много се колебая дали да отидем в събота или в неделя във Виена.
Кацаме в петък с вечерния полет и варианта е в събота сутринта да тръгнем за Виена, но е възможно децата да са изморени.

pepel_ot_rozi, колко време ви отне посещението на Белведере?
Малкият ми син обожава изкуството и ще е невероятно впечатлен от картините.

# 364
  • Виена
В неделя Виена е като пустиня. Магазините не работят. Вярвам, че не отивате на шопинг, но дори супермаркети те са затворени.

# 365
Хм, полезно. А зоопарка и замъците?

# 366
В неделя Виена е като пустиня. Магазините не работят. Вярвам, че не отивате на шопинг, но дори супермаркети те са затворени.

Отиваме да разглеждаме и магазини като цяло не ни трябват.
Освен място за хапване някъде.
Явно е като в Германия и в неделя почти нищо не работи. Но там в подлезите може да се намери все пак някой магазин и пекарна.

# 367
  • Пловдив
Е, работят в центъра кафенета, ресторанти и вурстчета, музеите също.  Хич не е пустиня там. Само магазини не работят никакви. Ние се придвижихме в неделя към Виена и следобеда бяхме в центъра. Бяхме предвидили по нещо за хапване за всеки случай, но се оказа излишно. Даже в квартала, където се бяхме настанили, имаше работещи заведения и такива за бързо хранене - предполагам поради многото заселени турци там.
Полетите нашите ив двете посоки бяха навреме, даже кацнаха предсрочно.
Забравих да пиша, ако някой лети тези дни. Има промоция на Уиз - при покупка на напитки за поне 5 евро (2 студени чая за децата), има отстъпка 5 евро за същия полет за козметика. Ние си купихме в двете посоки по 1 парфюм за по 14 евро.

# 368
  • Пловдив
А къде отседнахте в Братислава?

# 369
Пътувалите наскоро, може ли да споделят полетите навреме ли излитат и кацат?
Някъде пишеше, че имат закъснение, но може да е било инцидентно.

Ще пътуваме семейно и много се колебая дали да отидем в събота или в неделя във Виена.
Кацаме в петък с вечерния полет и варианта е в събота сутринта да тръгнем за Виена, но е възможно децата да са изморени.

pepel_ot_rozi, колко време ви отне посещението на Белведере?
Малкият ми син обожава изкуството и ще е невероятно впечатлен от картините.

Полетът на отиване закъсня с 35 мин., на връщане беше точен.
Да спомена с хубави думи Братиславското летиско Simple Smile, много лесно и бързо стават всички проверки.
Магазинът е малък, но дръго не мога да кажа, защото не го посетих.
Но за сметка на това в мола на Братислава Еуровея има много намаления в момента, а и във Виена също.
Еуровея си заслужава и заради крайбрежния парк.

Сесили, може и часове да отнеме галерията в Белведере.
Виж на сайта им какво точно се предлага и си изберете. Аз си купих  сингъл билет от 16 евро и обходих всички зали предоволно.
Имах желание да посетя и Албертина, но тогава ни запраска големият дъжд.
За там обаче май трябва предварително да си купите билети онлайн.
Питай във Виенската тема.

Мистик, ако питаш мен Simple Smile Ibis Bratislava Centrum.
Препоръчвам го горещо, заради местоположението, чистотата, обслужването и цената.

# 370
Хепи, при добра организация за един ден можете да видите много от Виена. Далеч не всичко, но аз не бих отказала един ден във Виена. Струва си. Можете примерно в един ден да видите Карлскирхе, оттам да се разходите по главната търговска улица Кертнерщрассе, да пиете кафе в Сахер, да видите катедралата Свети Стефан, да се разходите по Грабен и Колмаркт, да видите отвън двореца Хофбург или пък да вземете един от турове те, да видите Парламента, Бургтеатър и Бурггартен, Кметството, да се разходите по ринга и да видите Операта, оттам да разгледате Нашмаркт. За това ще ви стигнат няколко часа без проблем.
Е, каква толкоз има да видят на Кертнерщрасе и Грабен. Търговски улици като на всякъде, но с доста високи цени.
Ако целта е шопинг разбирам, но иначе поне за мен не си струва.
На мен дори старият град на Братислава повече ми хареса за разходка, кафе или хапване. Там например катедралата Св. Мартин много ме впечатли. Стана ми много приятна като видях тъкана икона на Св. Кирил и Методи.

# 371
Хм, полезно. А зоопарка и замъците?

Те работят. Но за двореца Шьонбрун и зоопарка е необходим един цял ден / ако влизате в двореца/. Има комбинирани билети. Зоологическата градина е голяма / години е обявявана за най красивата/,  разходката е изключително приятна и си струва да се види. За да не търчите от животно на животно и след като сте платили таксата е добре да й отделите време. Преди години в един ден посетихме двореца, градините и зоопарка и вечерта нямах сили да се прибера в хотела, тъй като и двореца е голям и падна голямо  ходене.

# 372
За ходилите в зоологическата градина в Братислава, може ли да споделят за там колко време ще ни трябва?
Има ли сенчести места, пейки? Откъде да си купим вода евентуално (макар че винаги нося, но може да свърши).
Всяка информация ще ми е полезна.

# 373
Момичета, забравих да спомена и за чудесната услуга hopin taxi.
Извинявам се, че не помня кой тук ми я препоръча, но съм му много благодарна.
На връщане от Виена късно вечерта решихме да се приберем до хотела така, защото имахме уверение, че не е скъпо, а бяхме много уморени.
Бях си заредила приложението и подадох локацията и направлението.
Веднага ми отговориха с предполагаемата цена от 4,1 до 5 евро, напълно приемлива и аз потвърдих заявката.
Писаха ми, че Радован 😊 ще дойде с Шкода с номер...
И Радо започна да се движи като точица на екрана, като ми указваха и оставащите минути.
След края на пътуването апаратът показваше 3,5 Евро, за сравнение 2 едночасови билета са 2, 8 или 3 евро в зависимост от прекачванията.

# 374
  • Пловдив
Тези не ги знаех. Ние ползвах е taxify/bolt и в Братислава, и във Виена. Евтино и удобно, работи по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт