90-дневна диета - килцата стопи и фиданка стани- Тема 365

• 85 014
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, благодаря съветите!
Не знам как щях да оцелявам, ако не Ви бях открила.
В крайна сметка обядът ми беше домати 2 броя със сирене и няколко капки олио + половин филия хляб. Не пълнозърнест, а твърд (от снощи съм си го изкарала и стана на сухар). Много обичам. За следващия път, като реша яйца ще знам, че не е толкова грешно. А най-хубавото днес порцията на храната ми се струва нормално количество.

Добре дошли при нас Simple Smile
И аз съм нова, но с момичетата все едно съм на кафе с приятелки. А да си споделиш въпросите, храненето, прегрешенията и успехите е супер мотивиращо.
Много сме! Силни сме! Бъдещи фиданки сме!

Даре, много се смях на историята с котката!
И браво за резултата.
Какво ли си вика хайванчето...

И сега най-забавното за деня от мен.
Поръчах си рокля - за след като отслабна.
И добре, че ще дойде по-късно, че изобщо не е планувана в бюджета. Ама много ми хареса! Пак за пухкавелки, ама подходяща за бъдещето ми пухкаво аз.
Рибата още в морето, аз сложих тигана...

# 616
Да дам отчет за днес:
З - нектарина
О - две пилешки кюфтета, 270 гр. печени тиквички, 1 домат + пълн. филийка
В - 2 с.л. биволско кисело мляко (ама минало покрай биволицата).
Кюфтетата на обяд не ми харесаха изобщо, толкова безвкусни, че едва ги изядох. А към три следобяд така ме сви корема... И се издокарах с разстройство. Понеже съм стръвна, хапнах две лъжици "биволско" мляко, па ако ще цяла нощ да съм "разстроена". Добре, че не одобрих млякото, та само с двете лъжици си останах.

# 617
Иначе мазнини и аз си хапвам - както до сега съм ги хапвала. Не, че слагам много. Просто не съм ги намалила.
90 ДД е високовъглехидратна диета, а комбинацията между въглехидрати и мазнини може да доведе ..... до нежелани резултати Disappointed Relieved
Според книгата разрешеното количество мазнина/олио в салатите или при пържене е до 1 лъжица, не повече. Мазнините са силно калорична храна, в 1 гр. мазнина има 9 калории, за сравнение в 1 грам въглехидрат има 4 калории.
За това много внимателно с мазнините при тази диета Yum
В този режим все пак не следим калории, а мазнините са нужни за усвояване на някой неща Simple Smile

Пъстрота, филийките само пълнозърнести Simple Smile

З. Грозде
О. Фокача с маслини и салата домати
В. Вафли около 130-150гр. черният шоколад го пропускам, че си имаше доста във вафлите.

# 618
И все пак мазнините трябва да са в по-ограничено количество - до 1 лъжица олио в салата, при пържене или като добавка към ядене.

Никъде не съм казала, че тук се броят калории. Дадох го като пример, мисля че това стана ясно.

# 619
Има разлика между видовете мазнини Simple Smile
ядките в сурово състояние до 100 гр., в плодов ден също са мазнини.
Авокадото, жълтъкът, семената, маслото, сметаната са мазнини.
Има разлика и в съчетаването на мазнините с другите видове храна.
Това с едната лъжица олио никога не съм го спазвала, но аз и не готвя с олио де. Ако човек яде всеки ден пържени храни, запържени или задушени в мазнина, а салатите са обилно подправени със зехтин,  в белтъчен преобладават млечните породукти като като кисело мляко,  кашкавал и мазно сирене е добре да си следи количеството мазнини и да ги ограничава.
Ако белтъчините са основно меса и то не мазни, салатите са домати и краставици и минават само със сол, пърженето и задушаването е по-скоро изключение, ядките в плодов не надвишават 100 гр и задължително са сурови, не мисля че трябва да си мери всяка капка мазнина.
Въпрос на това колко килограми има да сваля човека и как се храни по време на режима. С масло и пържени яйца, вафли и тутманик и ориз с картофи - трудно ще се отслабне, ако не се следят някои параметри. С масло и варени яйца или печени на фурна (Даре много ги обичам така, и за котарака се смях много хаха), ориз със салата или картофи със салата, домашно приготвен десерт - ще се отслабва не толкова трудно.
Имам предвид, че при сериозно сваляне на килограми над 10 мазнините в салатата са последния проблем на отслабващия. Под 10 килограма вече всичко има значение.

# 620
Аз ли не мога да разбера за какво спорим?

При въглехидратна диета е крайно нежелателно да се прекалява с мазнините. И моля ви не се хващайте сега за думата прекалява и кой как точно разбира прекаляването. Просто нека се спазват правилата според книгата.

# 621
NoMe, аз не споря. От онова, което пишеш ми се струва, че си склонна да приемаш нещата в две крайности. Мнението ми определено не е спорене и не виждам защо трябва да го приемаш като оборване на твоето. Мнението ми си е просто мнение - може да е полезно, а може и да не е. Казвам неща, които самата аз бих се радвала да съм знаела, когато съм била на определен етап от отслабването и не съм знаела. Просто е. Не приемай всичко толкова лично, моля те, защото не е Simple Smile
"Просто нека се спазват правилата според книгата" не е рецепта за вечно щастие и безпробмено отслабване и не ми се влиза пак в тази вътрележка за превода, недостатъчната яснота по определени въпрости и прочие. Практиката и резултатите са в пъти по-важни от теорията Wink

# 622
Момичета, моля ви - не спорете.
Възхищавам се на всички, които са постигнали резултати.
Щом са успели, то със сигурност са намерили правилния начин за себе си, независимо дали е точно по книгата или с леки отклонения от нея.
За нас новите всеки съвет е важен, всяко мнение. Когато има много пробваш, за да видиш кой е твоят начин и се бориш да го намериш. Бъркаш - питаш - получава се.
И това, че нещо не е "нашето" не го прави по-малко правилно.
Нека се подкрепяме и след 90 дни сме по-здрави, по-слаби и по-щастливи.

Та менюто за днес:
обяд - фасул+домат.
Фасулът бе сготвен преди два дни за другите, но си оставих два буркана в хладилника, за да имам какво да хапна днес.
За вечеря ще е същото.

Дните започнаха да се въртят много бързо, за разлика от първите.
Явно мозъкът започна да свиква.

# 623
Прочетох, че ще се заключват отчетните теми на страница 50.
После какво правим - нова тема ли?

# 624
Simple Smile аз не разбирам, защо споделените мнения, дори и да си противоречат в някакъв момент, трябва да се възприемат като спорене и доказване на нечия гледна точка, като истина. Когато споделя нещо, то определено не е с цел да "споря" и да оборвам някого. Но ако се възприема така, моля да бъда извинена. Ще се въздържам да пиша. Не искам да нагнетявам негативизъм в тема, която всички споделяме, е важна и ни е нужна.
Хубав ден на всички и запазете това мотивирано настроение.
Да, после се прави нова тема, това е практика от много години.

# 625
Най-добре е аз да не споделям как спазвах диетата за първи път (когато свалих 16 кг.) и когато тооолкова неща не ми бяха ясни, защото ще настане хаос в темата. Та не се хващайте за лъжичката мазнина. В тази диета се отслабва най-вече заради принципа на разделното хранене. Естествено, че ако си решил да отслабнеш, не бива да ядеш ястия, потънали в мазнина. Слагаш си толкова, че да е вкусно, не бива да се прекалява. Но и да си броя лъжичките мазнина, няма да стане. Салатите си овкусявам "на око", а като готвя не правя само една порция, че да го меря толкова.
След вчерашния "разстроен" ден съм -600 гр. Днес закусих банан, дано пъпешът от онзи ден не се развали до утре, но не посмях да го ям него. За обяд ще взема нещо от ресторанта (ориз или картофи ако има).
Духче, продължавай да пишеш, всеки има право на мнение и глава на раменете.

# 626
Та менюто за днес:
обяд - фасул+домат.
Фасулът бе сготвен преди два дни за другите, но си оставих два буркана в хладилника, за да имам какво да хапна днес.
За вечеря ще е същото.
А закуската? Yum

Духче, продължавай да пишеш, всеки има право на мнение и глава на раменете.
+ 100000

# 627
Духче, моля те пиши.
Имах предвид споровете конкретно, естествено, че всяко мнение е важно!
Не съм искала да те засегна - нито теб, нито някой друг.
Просто всеки има мнение и е нормално да го сподели.
После кой в кое ще се вслуша е негова отговорност.
Ако не сте ВСИЧКИ вие да се отчитаме и споделяме би било много, много по-трудно.
Надявам се, че ти е приятно с нас и няма да ни оставиш.
И ако има нещо - пак се извинявам.

Даре, ако някой ден имаш повече време ще се радвам да споделиш.
Иначе NoMe срам не срам ще си призная, че пропуснах закуската.
До тук две кафета и литър вода + планк, но издържам секунди.
Всъщност най=-голямото ми прегрешение е фактът, че доста често пропускам закуската.

# 628
Няма нужда от извинения, не си ме засегнала с нищо. Всеки разбира другия през някакви свои си филтри и категории. Например аз съм свикнала да изразявам мнението си спокойно и свободно и в реалността на живия контакт, рядко това води до спорене. По-скоро е някакво обсъждане на нещо. За това не допуснах, че в конкретния случай може да бъде видяно като оспорване.
Разбира се, че ми е приятно!
Прегръдки.

# 629
Прегръдки и от мен и успешен ден на всички!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт