Канадски мами - 3

• 23 507
  • 288
  •   1
Отговори
# 30
... Ох, как ми се ходи пак там - най-чудесно изкараните ми дни от както сме на този континент...
Снежи, а на кои "Дисни парк" сте ходили в САЩ? Този в Анахейм ли? Деската хареса ли го? Вие някакъв package offer ли използвахте, имам впредвид включени хотел и пътуване? И за колко време го направихте това пътешествие? Снимахте ли се с Мики Маус и др. любими герой? Heart Eyes

...няколко дни обаче бебка си ляга в 7 и в 4 сутринта е кукуряк..

Гаргамелчо, ама това означава ли че в др. дни Викторийка спи по цяла нощ, без да се храните?

... с полезни съвети. ..крем "Бочко" и "Здраве"...
Каролина, много се радвам че ще си пътувате за БГ. Това което бих те посъветвала да си вземеш от БГ е плюс кремчетата и хубави памучни бодита за бебчо с дълъг ръкав. То наистина няма да ти трябват в началото, но за след 4мес възраст са много полезни. За коликите съм купувала от тук неща, но те не помагат особено, просто се надживява този етап. От бебешката козметика използвам само "Penaten" и "J&J". Heart Eyes

# 31
Каролина защо ще купуваш козметика и дрешки от БГ? Тук има много по качествени бебешки дрешки виж в Сиьрс, Уиньрс  и на вече в Чилдренс плейс.В БГ бодитата като ги изпереш ведньж те се усукват и размькват /това е не само мое мнение/.Лично аз неискам вече дрешки за мойта от БГ,даже сьм казала на наште ако искат друго да пращат но,не и дрехи.За козметиката сьщо си вземи от тука/може да си взамеш само Бочко или Здраве от БГ/ хубави са на Гербер, Авино/мисля че така се казва/,питай идруги мами какво ползват.
 Желая ти лек пьт и приятно изкарване в БГ.

# 32
  • Торонто/Сливен
По повод следващата среща, сещам се, че Кивито беше споменала за някакъв парк в Мисисага, където бяха ходили. Кивито, я разкажи повече, става ли за нашата среща, къде се намира? Wink

Каролина, не знам какво да те посъветвам да вземеш от БГ. newsm78 То тук наистина всичко има. И няма особена разлика в цените забелязах аз. А, сетих се, щото ще поръчвам на свеки. Спално чувалче, и зимно и лятно. Бих си взела от тук, но не знам къде има.9Ако някой е виждал, моля да каже къде Praynig) С две ръце ти препоръчвам, ще си спестиш много будения през нощта да гледаш дали е завит малкия сладур. Grinning

# 33
 Спалното чувалче и аз го препоръчах  Peace. За бодитата - тези с дълъг ръкав може би са удобни за пролетно-есенният сезон. Аз имах зимно бебе и на мен не ми бяха практични. Използвах боди с късав ръкав и отгоре от тези целите гащиризончета sleepers. Памучно за в къщи и по-дебелко тип поларено за навън под космонафта. Аз също съм на мнение, че бодитата е може би по-добре от тук да се купят. Аз си бях купила от Winners бодита на фирмата Carter's 5бр за 15 долара или 3 бр за 10 долара и бях страшно доволна. Материята е много хубава. Нито се е развлякла, нито се е разтегнала. Даже е една леко еластична, защото размера S се води 0-3 месеца, а мойта Ива е вече на 5 месеца и още й стават при положение че други дрехи вече ги израстна. От тукашната козметика-Гербер и то вида oatmeal най-вече. Последният път купих berry и сега ми става лошо от силната бонбонена миризма. Иначе аз много се зарадвах когато ми подариха кремче на Нивея и съжалих,че тук няма, за да си купувам редовно.

Гаргамелчо, тя и мойта заспива към 9,30-10,00 часа и сутрин като се събуди към 6,00-7,00 часа и на мен ми е криво. Аз също я гушвам и я прилъгвам до към 8-8,30 през седмицата и 9-9,30 през почивните дни. Но то като го изчислиш им се събира 10-11-12 часа сън. Както вика моят съпруг, какво се оплаквам от детето.
  Kalida, това не пречи обаче да яде по 3-4 пъти. Значи в 3,5 и 7 часа задължително, като понякога и в 1,00 часа. Вие в Edmonton имате ли си българска общност? Събирате ли се?
Сега се сетих, че ме беше питала по- горе - ние ще си ходим август месец за Бг. от онези дни броих дните, но сега като се стопли времето не ми остава хич време за изчисления  Laughing

За срещата - какво ще кажете за някое заведение в центъра. Има доста пъбове, особено около университета мисля  newsm78. Но ако сте навити ще трябва да разпитам къде са точно, защото  като сме ходели, наши приятели минават и ни взимат и аз никога не съм направила усилие да запомня точно къде отиваме. Embarassed

Гери, ти никаква не се включваш. Да не си прекалила и ти с ракийката покрай именният ден  Laughing

# 34
  • Торонто/Сливен
Писанка, в тез пъбове може ли с децата? Имам предвид свободно да тичат, а не да ги дебнем да не разлеят чуждите питиета. Laughing Ако няма такава опастност - аз съм "ЗА". Grinning

# 35

Ryan's Mom , как е Раян? Вие минахте ли инспекция на новата къща? От кога ще почвате боядисването? Кога Ви е "possession date"? newsm78

Раян е добре, щурее и хубавее Grinning. инспекцията я минахме успешно, вси4ко си й е наред на къщурката. Тя е от старото стройтелство (здрава масивна тухла) инспектора каза, 4е това ве4е не се среща в тези дни за съжаление. Ще се местим в края на Юни, голям зор ще е защото ще трябва да го направим за един ден, преди 30-ти неможем да се нанесем в къщата, а след 30-ти неможем да стоим в старото жилище Crazy

Добре се ориентираш, Краси. Всъщност Дисни е в пъти по-готин и разнообразен от Уондърленд. Не че се качих на влакче де (десетки са) - едно, че бях в 5-ти месец, а и хич не си падам по подобни силни усещания. Ох, как ми се ходи пак там - най-чудесно изкараните ми дни от както сме на този континент.

Снежи аз когато бях бременна, мъжа ми каза 4е ще ме повози на детските влак4ета (така и стана) след като здраво ме бяха разтресли столовете в театъра (с какъв акъл съм се ка4ила незнам) та ка4ихме се да се возим на движещите се като костенурка влак4ета и те за мой късмет се развалиха и аз трябваще с големия корем да извървя цялото разтояние до изхода (доста голяма поляна беше) заради това и аз като теб си казах, докато не излезе бебето никакви такива забавления и цяло лято отивах там, лягах на една поляна и не мърдах цял ден Laughing а така оби4ам силните усещания Party

# 36
Моми4ета, хиляди благодарности за хубавите пожелания! Много сте мили! Благодаря, 4е сте се сетили за мен  Embarassed Трогната съм  Hug

Тук съм, Пис, тук съм. Къде да ходя?!? За пръв път не съм на вълна - празнуване. Винаги празнуваме пищно, с пиянски купони, но ве4е сме на друг акъл (така да се каже). Като родим и се откърмим, пак ще пеем старата песен на нов глас  Mr. Green Или така ми се струва? Замислям се, 4е от сега нататък май ще обръщаме внимание на празниците на беб4е, а нашите ще останат на заден план. Така ли е при вас? Ето, буболе4ето още не се е родило, а житието и битието ни се върти само около него.

Снежи
, как изкарахте партито? Ис-ка-ме сним-ки! Ис-ка-ме сним-ки!

Наде, не знам то4но какви са българските 4увал4ета, за които говориш, но съм виждала най-разнообразни дебелини и материи из тукашните магазини. За Walmart и Winners се сещам. И бяха на много поносими цени. Имаше абсолютно същите в Toys R us, но там са по-скъпи.

Много козметика на Нивея има в Немския магазин. Трябва да проверя дали имат бебешки продукти, щом толкова ги хвалите  newsm78
И аз си взех от бодитата на Carter's. Не съм ги ползвала още, но видимо са по-ка4ествени от останалите, които имам. А и цената им е доволна. Писанке, мерси пак за препоръката.

Виждам, пак среща се заформя. Аз май ще пропусна, както Снежи ме подсети. Поне докато не се срещнем с беб4е. Ве4е нямам търпение. Хайде, беб4е, идвай ве4е  Praynig

Краси, наистина ве4е не се среща ка4еството от старите конструкции. Със здраве да си ползвате новия дом и да сте много щастливи в него! И за местенето не се плаши. Ще ти дам моя пример за кураж - не само 4е се преместихме за един ден, ами и целия багаж събрах в същия ден  Crazy Не смеех да пипна нищо докато не полу4им клю4а  Crazy Глупаво суеверие  Blush

# 37
http://www.mississauga.ca/portal/discover/parksandgardens?paf_ge … amp;itemId=200028
Това е сайта на Ериндейл парк /и не само на него/.
Парка е страхотен ако сте навити да се сьберем там и да си направим барбекю. cook

# 38
A, моми4ета, забравих да ви кажа - нашите взеха многократни визи за Канада този път. Препоръ4вам ви го като вариант - така родителите могат да ви гостуват няколко пъти в рамките на 5 год. Ина4е всеки път като кандидатстват трябва да вадите докум. наново. Процеса на кандидатстване е същия, само таксата е по-висока - сто и нещо на 4овек.
От консулството в Бг бяха казали, 4е е по-добре да вземат еднократна виза веднъж и след това да кандидатстват за многократна. При нашите така се полу4и - и двата пъти без интервюта или каквито и да е усложнения.

# 39
  • Canada
Иначе аз много се зарадвах когато ми подариха кремче на Нивея и съжалих,че тук няма, за да си купувам редовно.
smile3534

Наде, парка за който питаш е много хубав - има маси, трябва само барбекюта да си носим. Може малко да слънчасаме, защото няма сянчица. За децата ще е много хубаво от гледна точка на просторно място за щуреене.
kivito, не съм съгласна за бодитата - имам десетина от голямата щерка и са в перфектно състояние - носени преди повече от 7 години и сега пак. Зависи си от качеството на трикото. Навсякъде можеш да попаднеш и на хубаво и на боклук.
Каролина и аз ти препоръчвам да си вземеш спални чувалчета. За козметиката - фен съм на "Нивея" и "Пенатен" - донесох си миналата година, тази пак ще си донеса. Освен това си донесох и витамин "Д" от БГ, не за друго, ами разфасовката ми е по-удобна и по лесно го давам на Слава. От БГ си донесох шише на NUK с анатомичен биберон - Слава приема само него, след като я мъчих с няколко канадски преди това, та се наложи спешно да ми пращат още едно + резервен биберон, че в Америка не се продават.
Калида, бяхме в Орландо, Флорида за 8 дни, но едвам ни стигнаха. Парковете са огромни и по един ден на парк не стига. Деси беше много щастлива, ние не по-малко. Тя се снима с всевъзможни анимационни герои. Имаме стотици снимки и десетки филмчета Grinning Бяхме в началото на декември и там беше 28 градуса, а тук сняг и студ. По принцип най-ефтино излиза да си купиш пакет - самолетни билети, хотел + понякога включват и билети за парковете. Ако си купуваш билет на място е по около 50$ на човек на ден, но навсякъде из града има павилиончета, в които продават билети с намаление - виждала съм табели "2 билета-40$". Ние си наехме кола за престоя, иначе има специални автобуси, които ходят до всеки парк.

# 40
Снежи преди 7 год. може да са били и качествени но сега НЕ са/все пек 7год. си е доста дьльг период/.Ще ми кажеш ли защо даваш на Слава витамин Д?
П.С. Снежи ако говориш за Ериндейл парк там има барбекюта /за тези които нямат/

# 41
  • Canada
Снежи преди 7 год. може да са били и качествени но сега НЕ са/все пек 7год. си е доста дьльг период/.Ще ми кажеш ли защо даваш на Слава витамин Д?
П.С. Снежи ако говориш за Ериндейл парк там има барбекюта /за тези които нямат/
Ми нашият доктор ми каза да й давам и аз давам... когато се сетя Embarassed Доколкото знам витамин "Д" се предписва на кърмени бебета, а ние се кърмихме 11 месеца. Като се замисля от тогава не съм й давала изобщо, но това е защото забравям.
За бодитата - и сега има качествени, майка ми ми прати няколко, не са мръднали. Както казах си е до качество на трикото (имам и купени от тук, които се размъкнаха ужасно).
Ха, това с барбекютата съм го пропуснала. Ходила съм в този парк само веднъж, бяхме в началото и си носехме барбекю за това сигурно не съм обърнала внимание.

# 42
Kalida, храним се поне веднъж през ноща, но тъй като и двете сме в полусънено състояние, не ми пречи изобщо, но като се събуди докато е още тъмно навън и иска да си играе.. одеалото е изритано моментално и краката са в устата и започва едно мляскане и въртене и гукане и не се интересува от цици, като я гушна почват едни усмивки.. любов голяма Joy

Писанке, и на мен ми се събират сигурно 10-12 часа сън и по принцип не се чувствам недоспала, просто ми е трудно да си отворя очите като е още тъмно вънка

Каролина, абсолютно съм съгласна с kivito, тук има всичко с много добро качество, няма смисъл да носиш от бг.. Бодитата и аз купих много хубави от Уинърс на супер цена.. иначе съм фен на The Children's Place, понякога имат много добри намаления, а дрешките са супер. За сега от дрешките които са ми пращали от България съм използвала само едно одеало и една блузка... Embarassed
биберони и шишета не съм купувала и не използвам, но ми се струва че тук има доста голям избор, а и трябва да се внимава какво се купува, все пак са пластмасови..
кремеве също не използваме, така ни казаха на курса и за сега не сме имали проблеми, бебка има перфектна кожа Grinning

Краси, сега ти видях снимките, къщата е супер, да сте много щастливи в нея Grinning

# 43
Слънчеви привети и от нас!

...Вие в Edmonton имате ли си българска общност?...
Писанке, има разбира се. Е, не чак толкова многобройна като по Вашият край, но имаме. :peace

... Замислям се, 4е от сега нататък май ще обръщаме внимание на празниците на беб4е, а нашите ще останат на заден план. ...
Гери, адски си права! Heart Eyes Когато се появи бебчо, волю- неволю променяш стила си на живот и се нагаждаш към неговият. Бебчо става шефа в къщи. Heart Eyes

Снежи, благодаря за инф-ята за Дисни парка, ние докато жиявхме в Калифорния не се възползвахме от този в Анахейм, мислех че е детинско нещо, но май ще го посетим след 1-2год отново. Ти разпали любопитството ми. Heart Eyes

...Ще ми кажеш ли защо даваш ...витамин Д?
Кивито, и аз давах на Дана до 18мес вит. Д, защото я кърмя, а този витамин го няма в кърмата, но го има във формулите. Heart Eyes

... като я гушна почват едни усмивки.. любов голяма...
Гаргамелчо, голяма среднощна идилия сте двечките с Викторийка. Heart Eyes

... Тя е от старото стройтелство (здрава масивна тухла) ...
Ryan's Mom , добре сте избирали. Peace И тук не се строй с тухли, много са ми смешни като гледам какво е новото стройтелство- все едно редят Лего за голями. Peace Целувки за малкият художник. Heart Eyes

Лек и хубав ден Ви желая!

# 44
Момичета, като живееме в БГ и ни пратят нещо от чужбина и се въшищаваме на стоката, а като ни пратят от БГ тук си казваме какви са хубави българските стоки, ха,ха. Да ви кажа и аз съм така, но единствено не съм доволна от това как шият панталоните...ами трябва да ви кажа че една дреха не купих от БГ на която да не я шия по шевовете! Според мен бодитата единствено са ок и може да се каже че са по хубави.

Общи условия

Активация на акаунт