Психолози, психотерапевти, психиатри

• 199 947
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 795
https://gerganageorgieva.com/moqta-vizitka.php

Здравейте, налага ми се да сменя психолога. Дали може да ми препоръчате когнитивно поведенчески терапевт от София, по възможност не много скъп. Тъй като страдам от ОКР. Ще съм благодарен за насоки.

# 796
Здравейте, налага ми се да сменя психолога. Дали може да ми препоръчате когнитивно поведенчески терапевт от София, по възможност не много скъп. Тъй като страдам от ОКР. Ще съм благодарен за насоки.

https://www.drviliyanamaleva.com/

# 797
Здравейте😊Моля за мнение за психиатър Светлозар Георгиев от Пловдив.Благодаря предварително😊

# 798
Горещо НЕ препоръчвам Неви Боджукова от София. Според мен тази жена е меко казано некомпетентна и не само, че няма да помогне, но и ще влоши нещата /както ако я ползвате за семеен консултант, така и ако я ползвате за индивидуална терапия/.
Не искам да навлизам в подробности, тъй като е твърде лично и не се чувствам добре да разказвам, но за ваше добро - НЕ си хабете парите и времето с тази шарлатанка!
Изключително съм разочарована от нея, отношението и, очевидното й тотално незнание по определени въпроси /които дори обикновен студент по психология знае/.

# 799
Препоръчайте  психотерапевт и психиатър в София?

# 800
А ти не ходи ли при Ева Стефанова?

# 801
  • София
Здравейте!
Моля за препоръка за семеен психолог за гр. София. Става дума за отношения между партньорите, да има познания и по ранно детско развитие, понеже сме с две малки породени деца и имаме много въпроси и там,

Предварително благодаря!

# 802

Не

# 803
Здравейте!
Моля за препоръка за семеен психолог за гр. София. ...

Можете да направите запитване към института по фамилна терапия и те да ви предложат подходящ за вашия случай терапевт.

# 804
Цвета Христова, фамилен психотерапевт
Имейл: cveta.hristova@gmail.com
GSM 0988 95 - 87 - 36
https://www.facebook.com/people/%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-% … /100032860297648/

Здравейте!
Моля за препоръка за семеен психолог за гр. София. Става дума за отношения между партньорите, да има познания и по ранно детско развитие, понеже сме с две малки породени деца и имаме много въпроси и там,

Предварително благодаря!

# 805
Защо? За нея имаше добри отзиви..

Аз не се наемам да препоръчвам никого, защото на мен никой не ми е помогнал. В някои случаи май психолозите (терапевтите) не могат да помогнат. Чудя се и дали не вредят.. Последната, при която ходих, ми даде теста с цветните кръгчета (един по-голям кръг и един по-малък в него, които трябва да запълниш с някакви цветове..). Аз й казах, че бих ги оставила така празни, т.е.бели. Не можело, трябва да сложиш някакви цветове, и аз избрах черно и за двете. Е после по повод моята ситуация започнах да се виждам в черна непрогледна гора, аз цялата в черно и така. Естествено трябваше да си държа на своето и да си останат кръгчетата бели, и празни. Да не говорим за усещането, че никой не разбира за какво точно му говоря. Разбират се нещата отгоре, толкова колкото позволяват теориите, които са учили. Вкарват те в някаква теория, но твоята си дълбочина.. не знам дали я чуват.. Има и случаи, в които НЕ ТРЯБВА да се дълбае надолу в травми и т.н., защото структурата на човека е толкова крехка, че няма да го понесе и това ще го разруши. Тогава трябва само да се строи нещо отгоре. Дали успяват да правят тази разлика..
И въобще вече си мисля, че.. бе няма как да вярвам на някакъв терапевт, вместо да вярвам на себе си! Дори нещата, които той прокарва, да са правилни според неговите теории.
Освен това самата ситуация - в една стая, с тишина, в която седите и не правите нищо (в повечето време), с един човек, и само говорите.. на мен лично асоциацията ми за това не е положителна. (Аз и трудно бих се доверила на по-възрастен от мен човек, камо ли пък жена, но това са вече мои неща. Трудно бих се доверила и на човек, които само седи и говори, и най-вече не показва емоция.. някои показват, други не.. но нали..това са си мои неща..) ..и т.н.
Ами хапчетата.. антидепресанти.. ами ако те те правят безчувствен.. аз мисля, че е по-добре да те боли, да си страдаш, е, не до крайна степен ест., но просто да си спреш емоциите ми се струва безсмислено..

Не

# 806
  • Варна
...................
Естествено трябваше да си държа на своето и да си останат кръгчетата бели, и празни. Да не говорим за усещането, че никой не разбира за какво точно му говоря. Разбират се нещата отгоре, толкова колкото позволяват теориите, които са учили. Вкарват те в някаква теория, но твоята си дълбочина.. не знам дали я чуват.. Има и случаи, в които НЕ ТРЯБВА да се дълбае надолу в травми и т.н., защото структурата на човека е толкова крехка, че няма да го понесе и това ще го разруши. Тогава трябва само да се строи нещо отгоре. Дали успяват да правят тази разлика..
И въобще вече си мисля, че.. бе няма как да вярвам на някакъв терапевт, вместо да вярвам на себе си! Дори нещата, които той прокарва, да са правилни според неговите теории.
Освен това самата ситуация - в една стая, с тишина, в която седите и не правите нищо (в повечето време), с един човек, и само говорите.. на мен лично асоциацията ми за това не е положителна. (Аз и трудно бих се доверила на по-възрастен от мен човек, камо ли пък жена, но това са вече мои неща. Трудно бих се доверила и на човек, които само седи и говори, и най-вече не показва емоция.. някои показват, други не.. но нали..това са си мои неща..) ..и т.н.
Ами хапчетата.. антидепресанти.. ами ако те те правят безчувствен.. аз мисля, че е по-добре да те боли, да си страдаш, е, не до крайна степен ест., но просто да си спреш емоциите ми се струва безсмислено..

Али, не знам конкретните ти проблеми, но според мен като страничен виртуален наблюдател  и от тази тема и от една друга преди време, мисля че имаш полза от психотерапията.
Направила си много сериозни осъзнавания изложени по горе, с които трябва да ти е по-лесно да продължиш напред.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 20:59 от VassiLea

# 807
Хех тези 'осъзнавания' както ги наричаш, са неща, които аз си знам, да не решиш, че са от терапия. 🤨

...................
Естествено трябваше да си държа на своето и да си останат кръгчетата бели, и празни. Да не говорим за усещането, че никой не разбира за какво точно му говоря. Разбират се нещата отгоре, толкова колкото позволяват теориите, които са учили. Вкарват те в някаква теория, но твоята си дълбочина.. не знам дали я чуват.. Има и случаи, в които НЕ ТРЯБВА да се дълбае надолу в травми и т.н., защото структурата на човека е толкова крехка, че няма да го понесе и това ще го разруши. Тогава трябва само да се строи нещо отгоре. Дали успяват да правят тази разлика..

Али, не знам конкретните ти проблеми, но според мен като страничен виртуален наблюдател  и от тази тема и от една друга преди време, мисля че имаш полза от психотерапията.
Направила си много сериозни осъзнавания изложени по горе, с които трябва да ти е по-лесно да продължиш напред.

# 808
  • Варна
Тези осъзнавания са от "липсата на полза" от терапията, това мисля, тоест пак от нея но по друг начин....
В крайна сметка целта на една психотерапия не е терапевта да реши проблемите на клиента си, а да отключи потенциалът му и вярата му в себе си,  и той сам да намери път към себе си и проблемите си.

"Липсата на полза", те е накарало да осъзнаеш че трябва да вярваш повече на себе си...

Мисля, че ако написаните по горе неща си ги знаеше преди психотерапевтите, нямаше да имаш мотивация да ги посетиш.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 01:06 от VassiLea

# 809
Не, поначало вярвах на себе си, не на тях. Поради липса на друго решение леко се насилвах..да намеря някакъв начин, по който да мога да се възползвам от услугите им.

Представете си психологът, при който ходите или сте ходили, напише в фб нещо от сорта 'по-скоро съм мрачен и неразговорлив човек'.. е на ниво процес каква ли енергия ви предава този човек?..

Като си на по-висока енергия как ще повярваш, че може да ти помогне човек с по-ниска енергия?

Като си/си бил супер подвижен, с някакви супер живи емоции, как да повярваш на психолозите, които ти изглеждат с някакви бааавни 'спокойни' емоции? .. и т.н.

Тези осъзнавания са от "липсата на полза" от терапията, това мисля, тоест пак от нея но по друг начин....
В крайна сметка целта на една психотерапия не е терапевта да реши проблемите на клиента си, а да отключи потенциалът му и вярата му в себе си,  и той сам да намери път към себе си и проблемите си.

"Липсата на полза", те е накарало да осъзнаеш че трябва да вярваш повече на себе си...

Мисля, че ако написаните по горе неща си ги знаеше преди психотерапевтите, нямаше да имаш мотивация да ги посетиш.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 15:37 от Ally_

Общи условия

Активация на акаунт