Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 565
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета!И аз като всички тук имах спонтанен аборт и абразио в началото на месец май.От тогава минаха 2 МЦ (сега приключва втория) и имам зелена светлина за подновяване на опитите.В 8г.с. спря сърдечната дейност на бебо.Това ми е втора бременност, а имам едно детенце след ин витро на естествен цикъл.Сега за пръв път забременях естествено.Както и да е...Докато мина периода на пазене си изследвах хормоните на щитовидната жлеза и всичко е ок, но има съмнение за инсулинова резистентност...Сега дилемата ми е, че АГ е на мнение че трябва терапия за ИР, а ендокринолога не препоръчва на този етап, а ми назначи само диета...Също така се оказа,че съм и с вродена тромбофилия, за която ще предприемем терапия след настъпване на бременност.Също ще пия от сега мета фолиева киселина...Чудя се обаче дали да я пия тази метфогама, която ми назначи АГ-то...

# 271
Здравейте момичета!И аз като всички тук имах спонтанен аборт и абразио в началото на месец май.От тогава минаха 2 МЦ (сега приключва втория) и имам зелена светлина за подновяване на опитите.В 8г.с. спря сърдечната дейност на бебо.Това ми е втора бременност, а имам едно детенце след ин витро на естествен цикъл.Сега за пръв път забременях естествено.Както и да е...Докато мина периода на пазене си изследвах хормоните на щитовидната жлеза и всичко е ок, но има съмнение за инсулинова резистентност...Сега дилемата ми е, че АГ е на мнение че трябва терапия за ИР, а ендокринолога не препоръчва на този етап, а ми назначи само диета...Също така се оказа,че съм и с вродена тромбофилия, за която ще предприемем терапия след настъпване на бременност.Също ще пия от сега мета фолиева киселина...Чудя се обаче дали да я пия тази метфогама, която ми назначи АГ-то...

Аз съм с ИР.....имах едно кухо яйце и една извънматочна.След тях имам успешна бременност.Аз спазвах диета-без хляб,сладко,газирано,много внимавах с въглехидратите.Не съм пила нищо освен инофолик по едно саше на ден преди овулация.Успех....аа и спорта също помага доста.

# 272
Също ще пия от сега мета фолиева киселина...Чудя се обаче дали да я пия тази метфогама, която ми назначи АГ-то...
Здравей, не се разбира много какво и как докторите са видели като проблем, но ако доктор  назначи лекарство след изследвания, които е видял, аз бих го пила. Що се отнася до случилото се - при мен се случи същото по същото време. И понякога просто се случва, каквито и мерки да се вземат. Всичко с времето си, щом е станало веднъж, ще стане отново и ще е точно, когато и както трябва.

# 273
Правих обременяване с глюкоза и захарта и инсулина бяха в горните граници, но за тази инсулинова резистентност се гледа някакъв Хома индекс (съотношението между глюкозата и инсулина) и ендокринолога ми обясни, че когато няма ИР хома индекса е до 2.5, а при мен резултата е хома индекс 2.7, което било точно на границата и има съмнение за ИР. АГ-то обаче смята, че е добре да пия метфогамата щом има съмнение за ИР защото тя пречи на забременяването.При първата ми бременност пак бях превантивно на метфогама защото пак бях с гранични резултати.Истината е, че забременях при първата ми бременност след като приемах от 3 месеца метфогама.След първия месец прием на метфогамата започнахме първия ин витро опит, но не стигнахме до трансфер защото ембриона не беше добър.При второто ин витро всичко беше ок и беше успешно.Не знам дали метфогамата е помогнала, но не ми и навреди...Сега АГ-то иска пак да го приемам защото имаме съмнение за ИР и защото само би ми помогнал за забременяването...

# 274
  • София
Слънце, аз съм чувала че ИР намалява качеството на яйцеклетките. Доколкото виждам това обяснение съвпада с твоя разказ и с мнението на АГ. Така че това с хапчетата може да е по-бързото решение за теб. А диетата не пречи, ако имаш гранични стойности е най-добре да се опиташ да си подобриш хранителния режим в дългосрочен план.

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 17:29 от delisardeli

# 275
Здравейте момичета, има ли някой наясно с генетично изследване на ембрион след мисед? Дали при изследването се взима материал само от ембриона? Питането ми е защото моя доктор ми каза, че това което се изхвърля при аборта се състои от две неща - децидуа /то би показало мая кариотип/ и хорион /което би показало кариотипа на самия ембрион/. Важното било да се изследва самия ембриона, а не аз. Малко съм притеснена, защото днес се чух с генетичката, която прави изследването на моя ембрион и въпреки, че не е готово все още, тя ми каза че при едната култура има отклонение в кариотипа, състояща се в това, че в една част от клетките е имало допълнителна маркерна хромозома, малка по размер, която най-вероятно е част от акроцентриците /??? нямам идея какво е това, записах го дословно, защото нищо не разбирам, но от това което прочетох май става въпрос за тризомия/. Притесних се да не се окаже, че съм носител на някакъв сгрешен ген, въпреки че и в двата рода нямаме никакви генетични заболявания А и понеже докторката ме пита това първи аборт ли ми е и дали сме правили генетични изследвания с партньора ми преди това... взех да се ошашквам. На въпроса ми дали според нея ще се окаже генетичен проблем, тя каза че вероятно това ще е резултатът.  Tired

# 276
  • София
Тризомиите са случайни мутации.
Ако някой от вас има тризомия, няма как до сега за не се знае.

# 277
Нандин, в смисъл? Щеше да има някакво проявление при нас самите или щеше да има такива случаи в рода ни?  newsm78 И аз се надявам да е случайност и следващия път да си имам здраво бебче.  Praynig
Между другото, казаха ми пола. Било е момченце.  Tired

# 278
  • София
Боби, тризомиите имат и "външни" прояви.
Да факт е, че в семейства с анамнеза за тризомия, риска е по-голям, но са си случайни мутации

# 279
Благодаря ти за разяснението.  Hug Ще изчакам финалния резултат, за да си изясня напълно ситуацията.

# 280
  • На север
Момичета, помагайте. Какво значи това?
КРЪВОСЪСИРВАНЕ - СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
Пакетна услуга - Генетични маркери за тромбофилии
Фактор V Leiden PCR    Хетерозиготен носител на мутацията            
Мутация MTHFR C677T   А1298С- Хомозигот по нормален алел (А/А), С677Т-Хомозигот по мутацията (Т/Т)            
Протромбин мутация G20210A    Хомозигот по нормален алел            
Мутация PAI-1 4G/5G   Хетерозиготен носител на мутацията (4G/5G)

Май не е добре ситуацията Sad

# 281
  • София
Да, имаш мутации. Първото, 4г/5г(аз имам същото) и с усвояването на фолиева(май  newsm78 ) или нещо друго...

# 282
  • На север
Аз живея в чужбина и там никой не те изследва. Пуснах си ги на своя глава. Какво да правя сега? Много се шашнах.  Sad

# 283
  • София
Women in red,
Заповядай в темата за тромбофилия. Да, имаш една мутация по високорисков фактор и две по нискорискови фактори. Няма място за притеснение - с правилната терапия можеш да износиш бебе, има много такива случаи. Освен при бременност трябва да внимаваш и в други рискови ситуации - залежаване, травми, операции - и да предупреждаваш лекарите си че имаш тромбофилия, за да предприемат нужните мерки. Копирай всичко там, момичетата ще отговорят.  Hug

# 284
  • София
Аз не помня какви точно бяха мутациите, трябва да погледна.
Сега като ги имаш, дори да не пускат изследвания им връчваш листчето и вероятно ще предпишат терапия, която се започва при положителен тест.
За неусвояването , просто приемаш метилирани форми на витамините.
Това не е диагноза, просто предразположеност. Може да се прояви, може и да не.

Общи условия

Активация на акаунт