Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 575
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Фактор V Leiden е високорисков, така че трябва малко повече внимание.

# 286
Слънце, аз съм чувала че ИР намалява качеството на яйцеклетките. Доколкото виждам това обяснение съвпада с твоя разказ и с мнението на АГ. Така че това с хапчетата може да е по-бързото решение за теб. А диетата не пречи, ако имаш гранични стойности е най-добре да се опиташ да си подобриш хранителния режим в дългосрочен план.

Напълно правилно!Ир уврежда качеството на яйцеклетките и причинява поликистоза-в повечето случай липсва овулация.

# 287
Момичета, помагайте. Какво значи това?
КРЪВОСЪСИРВАНЕ - СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
Пакетна услуга - Генетични маркери за тромбофилии
Фактор V Leiden PCR    Хетерозиготен носител на мутацията            
Мутация MTHFR C677T   А1298С- Хомозигот по нормален алел (А/А), С677Т-Хомозигот по мутацията (Т/Т)            
Протромбин мутация G20210A    Хомозигот по нормален алел            
Мутация PAI-1 4G/5G   Хетерозиготен носител на мутацията (4G/5G)

Май не е добре ситуацията Sad
Аз не знам нищо за тромбофилия, но те съветвам да си преведеш изследванията на съответния език или поне на английски, за да може да намериш лекар с който да се консултираш в чужбина.

# 288
Здравейте момичета... За съжаление и аз се пускам в групата след преживян спонтанен на Коледа и вчера направено абразио след спиране на сърдвчна дейност в 8 седмица Sad
Следя се при доктор Сигридов след спонтанния на Коледа и много вярвах че всичко щеше да е наред... Фраксипарини, АП, ТСХ, витамин Д и всичко, което следяхме бешв в норма.... Но след зацапване и впоследствие кървене около 20 дни и при последен преглед на 20 юни при др. Сигридов и установено отново че всичко е наред... то в събота бебенцето си отиде... Пуснали сме генетичен анализ на ембриончето и ще пускаме на мен и мъжа ми. Просто вярвах че този път след взети всички мерки, щяхме най-накрая да си имаме бебче, но уви не знам защо се случи така Cry

# 289
Много съжалямам, AnnnnnniHug Ужасно е, че след толкова взети мерки се е случило отново. Дано откриете причината. Вие до момента пускали ли сте кариотип или сега ще пускате за първи път? И аз чакам резултат от генетично изследване на ембриона, но си мисля че дори да излезе случаен дефект, може би е хубаво да пуснем генетични и на нас двамата.

# 290
Много съжалямам, AnnnnnniHug Ужасно е, че след толкова взети мерки се е случило отново. Дано откриете причината. Вие до момента пускали ли сте кариотип или сега ще пускате за първи път? И аз чакам резултат от генетично изследване на ембриона, но си мисля че дори да излезе случаен дефект, може би е хубаво да пуснем генетични и на нас двамата.

Не... не сме пускали и сега ще пускаме всичко възможно.. дано и при вас и при нас всичко да е нареф някой ден...

# 291
Да споделя нещо интересно - понеже от изследването на тромбофилиите излезе, че не усяоявам фолиева киселина АГ ми изписа след като вкарам в ред щитовидните хормони да започна да пия Топ фолат. Не намерих из форума нищо за него, но в нета пише, че фолиевата киселина е синтетична форма на фолата. Тогава се питам - защо след като го има в чиста форма не се изписва направо фолат, който да се усвоява по-лесно?
Реших да го споделя в случай, че някой има такива проблеми - явно има и по-добро решение от неофолик мета...

# 292
  • София
Полярна, и двете (Неофолик Мета и Топ фолат) са подобни - съдържат метилфолат, тоест усвояема форма, но разликата в цената е няколко пъти. При мутация в MTHFR освен Б9 трябва да се следи и нивото на Б12 - за него усвояемата форма е метилкобаламин.

# 293
Ами не знам четох и на двете листовките и ми се струва, че не са точно едно и също, но може и да бъркам. Иначе да топ фолат е по-скъпо около 3 пъти.
Иначе аз освен мутацията за фолиевата киселина съм и с тежък дефицит на Б12, но ми биха цианокобаламин ( мисля, че в БГ няма друга форма на инжекции, а те най-бързо се усвояват)...

# 294
  • София
Може би по-скъпия вариант е за ударна доза при тежък дефицит. Аз съм на Неофолик мета и Метилкобаламин на Солгар.

# 295
Ани, съжалявам за преживяното. Дано се открие причина и да е наред всичко.  На мен генетика ми каза,че и всичко да е наред има 20%шанс от аборт.
Момичета аз съм в друг филм сега. Закъснява ми 4дена. Правих два теста отрицателни. Болна съм и пия лекарства за синузит. Но този липсващ цикъл ме притеснява. Нямам симптоми никакви. Държа 36,8-37 температура и не знам какво става. Мина ми всичко през главата. Извънматочна бременност, хормони... Просто не знам какво да правя.

# 296
Мина ми всичко през главата. Извънматочна бременност, хормони... Просто не знам какво да правя.

Едва ли е ИМБ  Peace Ако има  Б ,независимо  каква , ЧХГ ще расте и тестът ти ще е положителен. Ако не ти дойде,направи пак  тест след 2 дни Simple Smile 4 дни не е толкова  много, овулация следила ли си?

# 297
Аз само да кажа, че в това време и в тия жеги е нормално да има отклонения в цикъла и да се забави или подрани. Peace

# 298
Ох и аз така се успокоявам. Овулацията не съм я следила с точност но много ме боляха яйчниците в периода 12-14. Тоест баш две седмици.
Температурата миже пък и от това че съм болна да е... Дано е наред всичко, че съм голяма паника аз.

# 299
Аз веднага след К започнах противозачатъчни, но аз съм с поликистоза и Сигридов и докторът, който ме оперира също казаха да почвам противозачатъчните. Случва се и до 50 дни да няма цикъл, така че според мен е нормално.
Относно генетичния анализ.. чакам и се надявам. По съвет на лекарите, а и заради мен ще започвам сеанси с психолог.
Труден е живота особено като хора, които им е все тая или не искат деца раждат и всичкп минава без прпблеми. Дай боже на всички нас тук да се случи скоро и да се прдхвърлим в някоя тема как да се справим с настроенията на малките ни бебоци Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт