Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 583
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Полярна, това Б12 преди инжекциите ли е? Кога ще пускаш контрола?
Ако не си изследвала витамин Д - пусни и него.
За ТСХ ходи ли на ендокринолог?

# 316
Здравейте,5 месеца и 12 дни след аборта. Само около половин месец преди да изтече 6месечната забрана за бебеправене. И след тежък и адски продължителен МЦ, днес ми откриха полип около 13мм. Искат веднага да го отстранят. Та отново въпроса е защо на мен? Доста егоистично, но наистина бяха най-чаканите 6 м. А сега ще трябва нова процедура, чакане и изследвания....

# 317
Този въпрос и аз си го задавах много пъти, през сълзи. И при мен беше така и  още продължава  кръга на изпитанията.
Но и при теб , както и при мен просто трябва да стиснеш зъби и да преминеш и изтърпиш още едно препядствие ..  Hug Всичко ще се оправи спокойно, не може да сме винаги каръци Simple Smile

# 318
  • София
Georgea,
стискам палци това да е последното, което трябва да изтърпиш преди да почнете следващите опити.
Успех!

# 319
Полярна, това Б12 преди инжекциите ли е? Кога ще пускаш контрола?
Ако не си изследвала витамин Д - пусни и него.
За ТСХ ходи ли на ендокринолог?
Днес пуснах контрола след 11 инжекции Б12 ми е 235 Smile , а тсх от 26 е 1.87!!!!
Витамин Д 26.36  ( препоръчително >30, достатъчно >20)!!!
На прав път съм явно във вторник съм на ендокринолог ако задържа нещата така се надявам скоро да започна фоликуметрия и в момента,  в който левия яйчник отдели яйцеклетка и опити за бебе!!!
Georgea и аз махах полип - не го приемай така - приеми, че решаваш проблема преди да е попречил - възстановяването е бързо не се тревожи.

# 320
Момичета при мен явно стреса си оказа сериозно влиание.
Днес си взех отново изследвания на щитовидната. При идеални резултати на всичко февруари сега имам
ТСХ - 0.015
Т3 - 6,5(граница до 6,6)
Т4 - 23 - граница до 22
 Може да са обратното последните две. Толкова се притесних,че не ги взех.

Лекарят каза,че според него много се стресирам и ще си докарам сериозен проблем. Препоръча ми да си почивам повече и да отида някъде.
Аз наистина много се бях филмирала от април до скоро с проблеми с бактерии и това ,че не става бебе. И тук нямам с кой да си споделя и нямам много и с кой дето се вика на кафе да изляза... Голяма депресия ме беше обзела. От скоро съм малко по-спокойна. Но и изследванията са на 2 седмици.
Предните ТСХ беше 0.012....
Каза да не забременявам сега и да видим след месец два как ще е.
И аз не знам направих това,което трябваше още след аборта. Отивам за един месец при сестра ми в Рим.
Просто не ми издържа психиката и не искам да си прецакам здравето. Искам да си почина, да не мисля за бебета и да имам някой около мен ,с който да си говоря за болките.Поне работата ми го позволява.
Стреса е кофти работа....
Извинявам се за поста. Нямам много с кой да споделя и знам,че тук ще ме раберете.

# 321
Момичета при мен явно стреса си оказа сериозно влиание.
Днес си взех отново изследвания на щитовидната. При идеални резултати на всичко февруари сега имам
ТСХ - 0.015
Т3 - 6,5(граница до 6,6)
Т4 - 23 - граница до 22
 Може да са обратното последните две. Толкова се притесних,че не ги взех.

Лекарят каза,че според него много се стресирам и ще си докарам сериозен проблем. Препоръча ми да си почивам повече и да отида някъде.
Аз наистина много се бях филмирала от април до скоро с проблеми с бактерии и това ,че не става бебе. И тук нямам с кой да си споделя и нямам много и с кой дето се вика на кафе да изляза... Голяма депресия ме беше обзела. От скоро съм малко по-спокойна. Но и изследванията са на 2 седмици.
Предните ТСХ беше 0.012....
Каза да не забременявам сега и да видим след месец два как ще е.
И аз не знам направих това,което трябваше още след аборта. Отивам за един месец при сестра ми в Рим.
Просто не ми издържа психиката и не искам да си прецакам здравето. Искам да си почина, да не мисля за бебета и да имам някой около мен ,с който да си говоря за болките.Поне работата ми го позволява.
Стреса е кофти работа....
Извинявам се за поста. Нямам много с кой да споделя и знам,че тук ще ме раберете.

Разбирам те и вие тук сте единствените, с които споделям. Пожелавам ти да се успокоиш и да си починеш добре. На всяка една от нас бебенцето пътува и чака най-точния момент да се появи.  Hug Hug Hug

# 322
little_mermaid и аз преди месец като си видях ужасните резултати бях така. ММ ме застави да си взема месец отпуск от работа ( моята си е динамична и малко стресираща) и аз успях да го си издействам и ето месец по-късно... Simple Smile Нещата изглеждат в пъти по-добре. Така, че това е най-доброто, което си решила. Ще видиш, че с почивка и правилна терапия след месец нещата ще са други!

# 323
Здравейте, момичета! При мен ТСХ е вече 7.06 с терапия 37.5 мг. Предния месец по това време беше 15.82 с терапия 25 мг. За месец съм го смъкнала наполовина, което си е напредък за мен. Надявам се другия месец вече всичко да е в норма и да имаме зелена светлина. Какво е вашето мнение за резултата?

# 324
Деси според мен с добри темпове се движиш. Стискам палци за зелена светлина съвзем скоро.

На мен лекаря отказа да ми даде лекарства. Каза,че това за него е стрес и ако почна край няма а за млад човек било глупост пълна.
Откачам вече големи мъки с това бебе.
При мен работата не е стресираща но е десоциализираща Simple Smile От както съм в ИТ света ,сега само с мъже в офиса и няма с кой една приказка да си кажеш. Абсурд е някакъв. А аз съм хипер социална Simple Smile

# 325
  • София
Моят мъж също е IT, наистина мъжете са повече и като съм била там и разговорите са мъжки-бъзици, глупости.
Е, като има семейни мъже с деца става разговор и за тях.ПОне моят споделя какво са си говорили с няколко колеги, които имат деца.
Аз пък си нямам група приятелки, имам 2 по-близки, които все още са във вихъра на младостта Grinning След раждането си намерих своята "групичка", но не баш стандартно като другите-с бебето в градинката.Та си споделям с тях, макар че репродуктивните проблеми и загуби са им чужди.
Много помагат групите във форума или някакви по-малки за подкрепа във фейсбук. Не говоря за разни общи групи, а има малки, затворени, където пишат хора със специфичен здравословен проблем и притеснения.

# 326
Момичета искам да ви питам промени ли ви се МЦ след кюртажа? Защото при мен вече мина и втория МЦ, но ми прави впечатление че е по-обилен и продължителен.Преди ми идваше на 24-28дни и продължаваше 2-3дни и беше много оскъден, а сега първия ми дойде на 28-ми ден, втория на 25-ти ден но ми продължават по 5-6дни и са доста обилни...Дали това ще се промени с времето и е възможно организма още да не се е възстановил.След абразиото ходих 3 пъти на лекар при двама различни лекари и двамата ми дадоха зелена светлина за подновяване на опитите и са на мнение че много бързо се е възстановил организма ми (имам си овулация, лигавицата е ок, щитовидната жлеза е ок), но аз се чудя дали да не изчакаме още малко с бебеправенето...Странно ми е защото след раждането МЦ си ми беше както преди бременността, а сега е доста по-различно след кюртажа...

# 327
Нашите прияетли леко ни отлъчиха, те дори и не разбраха за случилото се, но за два месеца не излизахме много и всички приятели се отдръпнаха... никой не попита какво се е случило.  Хората, които знаят,....е оказа се, че толкова много жени преминават през това, че започна да ме хваща срам да споделям за случилото се. То си остана в миналото и просто не му давам да ме навестява, освен в тази група.  И сега, когато забраната за опити вече е в миналото, изпитвам еднакъв ужас от това да ми дойде и от това да не ми дойде. Оказа се, че около емн почти няма жена без поне една загуба и това някак ме успокои, защото всички все пак са се сдобили с рожби. Предполагам, че ако всикчи около мен имаха деца без затруднение, е вероятно щеше да ми е по - тежко и да се чувствам наказана от съдбата.

# 328
  • На север
Оффф момичета писна ми вече. Страх ме е вече да си назначавам изследвания. Преди да забременея така сама си назначих за хламидии и излезе положителен без да имам каквито и да е оплаквания. Лекувахме ги 2 месеца. После си назначих сама хормони за щитовидна и ТСХ беше 8!!!!!!!! Айде от тогава съм на Еутирокс хапчета. После забременях като падна хормона и последва аборт. Сега сама си пуснах за тромбофилия и познайте... имам тромбофилия, че и не е само на една мутация ами на три! Писна ми честно... Не ми стигат хапчетата, ами сега и инжекции трябва да ми се бие всеки ден при бременност. Не мога да разбера какво стана последните години. Сега ме е страх да пускам за уреплазма и микоплазма и за Б12 и не ги пуснах  Cry

# 329
  • В една слънчева къща...
И аз съм в страх /сега заради ТАТ и МАТ/, които не съм очаквала да са с такива стойности, но реших, че ще изследвам къде какво мога, пък да се хванат нещата навреме. По-добре комплексно да се действа, отколкото да лекуваме само един проблем и после да се окаже, че неуспехите не се дължат само на него. Всяко очакване на резултат и съответно отклоненията в тях страшно ме стресират, но съм в период на откриване на проблеми, а след ваканцията - заредена с нови сили, ще ги боря. Не мисля да проточвам, защото времето минава, а и с изчакваме проблемите се задълбочават. Даже ме е яд, че по-рано не взех нещата в свои ръце. Тук местните доктори казваха, че съм абсолютно здрава и да си гледам живота, а се оказа съвсем различно. Нека си вдъхваме кураж и да се подкрепяме  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт