Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 952
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Дайте съвет за цена на тристаен апартамент - панел.
Среден етаж, югоизток-северозапад. Кухня с вградени уреди.
Може да се живее след освежаване. Апартамента е в Мусагеница, до
супера. Цените в сайтове са много разнопосочни и се надявам на
вашето мнение.

# 181
Мецане, не е точно така, Чайка е като вашето Лозенец, а Левски е като Стрелбище например. Няма място за сравнение естествено, но тук освен за местоположение говорим и за други предимства. А иначе на мен любимия ми квартал е Младост 1, който го дели един булевард с Възраждане.

Според мен Левски е по добре от Чайка, особено откакто ги има моловете...София не ми е много позната, но там знам че имат едни големи паркове, Борисовата, Източен парк, ние тук нямаме такива глезотии.

На мен любим район ми е около руското у-ще, там цените са почти колкото в Лозенец в София.

и аз съм те признал:) как да нямате, ами Морската градина?
Борисовата и Източен парк е едно и също Joy hahaha защото Източен парк като име няма, има Северен, Западен и Южен, та източния е точно Борисовата градина, а Морската да не е по-малка от нея? Вярно, че е само една, но и Варна е по-малка, все пак. Не знам Джанавара в момента какво е и брои ли се за парк.

Живял съм в бл.12 на бул Крал Мас, сега се казва Вл. Варненчик и точно отсреща беше ЗДД "Васил Коларов". Извинявай, ама точно квартал "Георги Петлешев" се наричаше. Все пак години съм живял там. Сега е Трошево. Трошево си му е оригиналното име всъщност, защото Петлешев е комунистически функционер, партизанин е бил. И горе около у-ще "Добри Чинтулов" си е Трошево, а Младост е където имаше един Дом Младост, и там съм живял. Ми как ще ги сравниш с Чайка? Абсурд. "Левски" е хубав, ама пък да е по-хубав от Чайка, не мога да се съглася.

Скрит текст:
Не е Крал Мас, ами Карл Маркс се казваше Joy hahaha а пък спирката ни се казваше "Ударник", хи хи хи Joy hahaha Голям майтап ще е ако още се казва така. Съседната се казваше "Димитър Кондов", и тя не вярвам още да се казва така, но не знам де.

# 182
Мецане много си запознат бре, че ги и помниш улици, номера, стари нови   hahaha
Чайка, Чайка ама там цените са двойни, на панелките де, то там ново почти няма. Точно по твой вкус, престижен квартал с панелки и по мой де Mr. Green

Мики виж една нова обява за двустаен панел 60кв. в Младост 1, правен е основен ремонт, но преди 40г.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14963866793613 … amp;f8=2&f9=1
ето и един тристаен 80кв. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d14963242300828 … k=2s2lkt&f1=4

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 15:50 от Freyda

# 183
Точно по твой вкус, престижен квартал с панелки

Абсолютно. Панелките там са много поддържани, чисти, междублоковите пространства са прекрасно поддържани, просто явно много по-свестни хора живеят и поддържат, пазят. Имаме приятели там, ходили сме на гости и сме оставали за няколко дни, та имам и усещане какво е да се живее там. Нищо общо няма с това да живееш във Възраждане. Панелката им в Чайка светеше, в мазето нямаше грам влага или теч, изблизано като в 5 звезден хотел, входовете идеално чисти и поддържани, а между блоковете - цветни градини с рози, божури и други красиви цветя, които не познавам, чисто, красиво. Във Възраждане е като в софийски панелен квартал, с всичката мръсотия, селения и боклуци по улиците, за което няма разлика между София и Варна;)
Аз например смятам, че в София няма такава голяма разлика в това, къде живееш, и например дали в много престижните Стрелбище и Гоце Делчев или пък в хубавите Люлини 10,9, според мен разлика няма. Между Младост и Люлин пък хептен няма разлика и доколкото има разлики, далеч не всички са в полза на Младост.

Ама между Възраждане във Варна и Чайка разликата е много по-голяма.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 17:46 от Татко Мецан

# 184
Здравейте! Дайте съвет за цена на тристаен апартамент - панел.
Среден етаж, югоизток-северозапад. Кухня с вградени уреди.
Може да се живее след освежаване. Апартамента е в Мусагеница, до
супера. Цените в сайтове са много разнопосочни и се надявам на
вашето мнение.
Струва ми се,че минимум ще е 850 евро/квадрат.

Успех Simple Smile

# 185
Мечо, района наречен Трошево ми е много познат, баба ми още си живее там, и още си му казва Петлешев. hahaha
Нещата които си написал за Чайка са като разказ на Йовков, какви божури какви рози, а за 40 годишен панел да е като 5 звезден хотел отиде малко в хипербола. Лошо няма, квартала е хубав, след вечеря в Рапонги си си у вас. hahaha

# 186
  • In transit
Freyda, благодаря. Панели още не гледаме. Преди сме гледали, ама предвид цените, които им искат и, че са за основен ремонт не ни е много оферта в момента. Ако не намерим нещо ново, може да огледаме и панелките. Имаше един точно в Младост, мисля, че 2 беше... двустаен, морга вътре, много гнусно изглеждаше, но му искаха пари като за нов, защото собствениците брат и сестра искат като го продадат да си вземат по един нов апартамент.  Mr. Green

След днешния тур и разговори с фирми си мисля, ние ли не сме добре или другите не са добре. Предложиха ми оферта да минем по данъчна оценка ( която е 50% от реалната цена), а другото кеш.  Shocked Било масова практика и на тях така им било по-удобно, защото ако го вземем на реалната цена както искаме, много данъци щели да платят и не им е оферта. Може би ние не сме добре, че искаме всичко да ни е наред с документите, знам ли.  newsm78

Колкото до евтината 3стайна панелка в някое Възраждане беше и я гледах в imoti.info за 39к, а другата беше ремонтирана за 49к мисля, но не запазим обявите. И двата бяха по около 70-80м2. Ако искаш, ще ги потърся.

# 187
  • In transit
Мечо, района наречен Трошево ми е много познат, баба ми още си живее там, и още си му казва Петлешев. hahaha
Нещата които си написал за Чайка са като разказ на Йовков, какви божури какви рози, а за 40 годишен панел да е като 5 звезден хотел отиде малко в хипербола. Лошо няма, квартала е хубав, след вечеря в Рапонги си си у вас. hahaha

Да личи си, че Мецан е ходил по соца в Чайка. Сега там панелките са също толкова грозни колкото и във всеки друг квартал в града. Единствен + е близостта до Морската и широките околоблокови пространства. Колкото до селянията, съм на мнение, че се е поизместила по в центъра, в кварталите е по-добре. 

# 188
бе как по соца, всяко лято ходя във Варна, другите ходят на море по Гърции - Турции, пък аз все на Златните, щот си ме тегли:) Ходих и в Гърция, и в Турция на море, мерси, не ща повече, на мен Варна най- си ми харесва, и от Витоша по високо нема и от Искъро по-длибоко нема, това си харесвам аз.

# 189
  • In transit
Добре де, Златните не ти ли е пренаселен? Едно време ми беше много соц с тия грозни хотели, сега ми е отврат там. На всяка крачка пияни чужденци, претърпкано навсякъде от коли, хора, сергии.

# 190
В частта около Морско око, Берлин, Гларус си е ОК. Аз на курорт, особено морски, обичам да има хора, динамика, шум, весели компании, живот, глъчка, иначе ако е тишина и спокойствие, какъв курорт е това? Хайде за планински да, ама за морски...в Гърция точно това не ми харесва, че е прекалено умряло. И няма никакви атракции, пък по нашите курорти има скокове с парашути, джетове, банани, водни колелета, картинги....е и пияни чужденци има, ама кво? Таман по-весело. Те много рядко са агресивни, не съм срещал агресии. На Слънчака може и да има, ама на Златните никога не е имало такива работи, поне аз не съм виждал. Иначе, ако не е пренаселено, и си викаш - глей как никой не е дошъл тук, само аз ли съм балък да се навра баш тука? Joy Пък като има много хора, значи щом всички се натискат да отидат там, е хубаво hahaha
Освен това вечер си е тихо, няма надънени музики и въобще на Златните няма чалги, даже заради руснаците пускат руски песни, пък те не са лоши, интересно е:) Сега не знам в централната част, около Интернационала и Адмирала наистина е прекален гъч, там може и да е лудница и да не може да се спи нощем. Ама на фланга, към Берлин и Гларус, си е много спокойно даже.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 19:37 от Татко Мецан

# 191
Абе Мецане и във Варна не остана хубав квартал, даже и да имаш пари няма къде да купиш нещо читаво. Чайка и на мен ми харесва, ама не ми е по джоба. Хубаво е но е малко откъснат. Иначе Младост и Възраждане са добре устроени и няма манго, а селяните са по-малко, говоря не за хората от село, а за тези дето мятат боклука през балкона. Ако искаш се разходи във Владиславово и виж как шляпат с джапанките по 1.50.
Мики от година гледам обявите, но такава не съм видяла, може да е в 4ката.

# 192

След днешния тур и разговори с фирми си мисля, ние ли не сме добре или другите не са добре. Предложиха ми оферта да минем по данъчна оценка ( която е 50% от реалната цена), а другото кеш.  Shocked Било масова практика и на тях така им било по-удобно, защото ако го вземем на реалната цена както искаме, много данъци щели да платят и не им е оферта. Може би ние не сме добре, че искаме всичко да ни е наред с документите, знам ли.  newsm78
Вие го взимате за живеене, няма да продавате до 5 години, така че минаване на данъчна няма да ви вкара във филм. Хубав добре изпипан договор, задължително адвокат извън агенцията и готово. Масова практика стана, да. Мен ме достраша, но много хора , да не кажа 99% гледат да спестят от това.

# 193
  • София

Вие го взимате за живеене, няма да продавате до 5 години, така че минаване на данъчна няма да ви вкара във филм. Хубав добре изпипан договор, задължително адвокат извън агенцията и готово. Масова практика стана, да. Мен ме достраша, но много хора , да не кажа 99% гледат да спестят от това.
Ние като търсихме в Пловдив една фирма само предложи чиста схема на плащане и всичко да е по банков път. Всички останали (дори големи, уж качествени и сериозни строители) искаха 30-50% кеш в офиса им и изповядване на данъчна. За мен това беше важен критерий при избора.

# 194
  • In transit
Лъки, точно адвоката ни посъветва, че като купуваш преди А16 е по-добре да си го платим на цената, на която купуваме. А нас това не ни притеснява, че еднократно ще платиш по-голяма сума.
Намерихме един строител дето веднага каза, че е готов с документите и както искаме така ще го прехвърлим. Няма да сме с брокер поне за този имот ако му се решим, директно от строител.
Я кажи твоя апартамент дето е на последен етаж с какъв покрив е?
Някой от Варна май търсеше 3ст в Младост2 има един там нов пред А16 за 48000.

Общи условия

Активация на акаунт