Всичко за всички марки гел лакове - 11

• 79 847
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момичета и аз си сложих лаково каре (8 в 1) под базата на Блускай. Киснах 10-15 мин. в ацетон, но не на всички нокти лакът падна на люспа. На някои трябваше да "ръчкам" с дървена шпатулка и пак си надрах ноктите. Дали не съм стояла достатъчно дълго с ацетон?

# 136
  • Пловдив
Аз стоя повече от 20 минути и пак не пада на люспи на всички пръсти, но поне се разпрашва и минава с по- леко остъргване. Имало е случаи и 40 минути съм стояла, само и само да не стържа  #Cussing out. Това ми е много противна процедура.

# 137
Аз стоя десетина минути, като разтъркам станиола и махна лак на ръката почти няма. Особено сега с карето.

# 138
Вчера се направих с лаково каре и 2 часа след това лака на единия пръст падна като люспа, целия. Днес и на палеца се получи същото. Явно тази техника не е подходяща за моите и без това неиздръжливи на лак/гел лак нокти.

като нанесете праймър, изтривате ли го с нещо или чакате да изсъхне? Моят оставя мокри следи, а после базата не покрива добре на места, затова го минавам със сухо тампонче, но не знам така дали не се губи смисъла от използването на праймър?  newsm78

# 139
След праймър плочката теябва да е побеляла и суха, а след бонда- мокра и лепкава. Пази кожичките с праймъра.

# 140
Праймърът ми е Canni. Определено не ми побелява плочката, все едно нанасям обикновен спирт, но има мокри участъци, което ме озадачава  newsm78

# 141
  • Paris, France
Привет на вси4ки лакирани хубави4ки,

Лаково каре - по принцип се прави с безцветен лак а не база. Лакът е формулиран за да стои на базата гладък. Базата има свързващи вещества и е направена за да държи здраво. Базата, лакирана върху порозен или матиран нокът, може да се влее в миниатюрните вдлъбнатини и да остави по-високите 4асти нелакирани. Геловата база се вкоп4ва в тези нелакирани висо4инки и се маха трудно или никак. Обикновената база или лак трябва да са идеално изсъхнали, ина4е базата на гел лака се набръ4ква. Ползувам 2 слоя база на Еси. Слагам я много, много тънко и докато лакирам двете ръце с първия слой той е изсъхнал и слагам втория. При по-дебели изравняващи бази може би трябва да се из4ака. Веднъж се лакирах с един китайски лак на Лаке ретте и въпреки лаковото каре по нокътя не можах да сваля за половин 4ас. Сега го ползувам с белеща се база и нямам никакъв проблем със свалянето. Пове4е от 10мин в ацето не мога да седя, сори. Ей затова лаковете на Гелиш, СНД, Опи, ИбД, Изфлоу, Прогел си ми остават фаворити въпреки цената и проблемната доставка.

Праймер - само по свободния край и само ако има проблем със забелване там. Абсолютно безсмислен под лаково каре, защото прави обратното на желаното а също ако системата не го изисква изри4но. Няма система гел лакове изискваща кисел праймер. При сухи и белещи се като моите нокти праймерът може да влоши положението. Ултрабондът обикновено е по-добър за гел лак. Там има стабилизиран метакрилат. Праймер се поставя леко, с добре избърсана 4етка, така 4е да не се налага забърсване. Ако лакът не е добре изпе4ен никакво коли4ество праймер или ултрабонд не помага а само затрудняват свалянето и повреждат нокътя. Сега с идеално полирани нокти и без праймъри нося какъвто си искам гел-лак за колкото време си искам без забелване или от4упване и с карето и белеща се база свалям за 5 минути без ацетон. Една нова мощна лампа, пове4ко изпи4ане, белеща се база  и по-внимателно лакиране пенсионираха праймерите, бондовете, ултрабондът и еднолитровата бутилка с ацетон. А колко памук и домакинско фолио спестих само!!!

Разлят праймер - ако не е бондер, или база, която трябва да се пе4е в лампа и би се катализирала на светлина няма нужда шишето да е тъмно. Но за всеки слу4ай може да се облепи с хартия новото шише.

амини, и аз съм с меки нокти и предпо4итам твърди лакове. Меките се размекват от горещината и падат. И си купи една мощна лампа, моля те! С тази дето пе4е по 10 минути слой ще си направиш някоя алергия. Опасно е.

За Луксио - описвала съм си перипетиите с тях. Сгъстяват се бързо и срокът им бил 18 месеца. Не съм доволна и 2 лева няма да дам за този боклук. Елит и други китай4ета са класи над Луксио, който е правен и той в Китай, хаха. Луксио няма махане като Лаке Рет. Маникталонс ги е описала в блога си. Доста е послъгала според мене- покривни уж, седели дълго и ала бала, но за едно не е. Писала е, 4е е седяла в ацетон 20 минути. Аз седях 30мин като идиот и това с база не Гелиш!!!!!!!!!!!! Е, ако дам 50 лева за лак в днешно време, ще трябва да се маха сам като ми писне. Цветовете са като вси4ки останали. Не мога да повярвам, 4е още не съм ги рекламирала тук. В поне 10 форума на френски, испански, португалски, руски, английски, абе, дето можах, ги рекламирах обстойно.

# 142
  • Paris, France

Привет,
Протоколът е: 1) база с лепкав слой, 2) изпи4ане, 3) втриване на показания продукт с апликатор за сенки, 4)топ без лепкав слой, 5) изпи4ане.

"disposable eye shadow applicators"  пишеш в алиекспрес и ти излизат апликаторите за сенки за о4и за еднократна употреба. Представляват  къси пръ4ици с дунапренени накраиници от двете страни.

Аз нанасям 2 слоя база, един тънък белеща се база и втори по-дебели4ък с базата на Гелиш. Само с Гелиш ми се полу4ава добре, но не знам защо. След всеки слой пека  Mr. Green, разбира се. Топиш апликатора в пудрата и втъркваш натискайки леко, но не и силно както се втрива хром в топ без лепкав. Обръщаш пръста и 4укаш по възглавни4ката да падне излишното. Топ без лепкав слой, може матов а може и лъскав и пе4еш малко по дълго, защото топът пада между пясъка. Топът е най-добре да е по вискозен. Това е.

Смях се с глас на мармаладената пудра. Сигурно са видяли "мърмейд паудър". Мърмейд е сирена, русалка. МАРМАЛАД  hahaha Joy hahaha Joy. Потърси в али " sand sugar nail glitter" и в коментарите има снимки с резултати и цветове.

На предни страници имаше запитване за покривни глитъри. Имам 2 на Елит99 от колекцията Блинг, покривни на един слой и идеални на 2-3 слоя. Толкова са покривни,4е цвета сложен под тях не се и вижда и нямат никаква нужда от подложка. Като се прибера ще погледна цветовете. Елите99 Блинг колекшън като потърсите на английски излизат. Elite99 Bling collection.

Ферий, не познавам Коди и Венализа. И много други. Затова идвам да нау4авам от вас  bouquet.

ShikeR, не познавам Canni и праймера, но ако нокътят не побелява, това не е кисел праймер а по-скоро ултрабонд или бондер, обезмаслител, нейл преп, фрешър. Пише ли в съдържанието какво съдържа? Ако пише, 4е съдържа метакрилик асид зна4и е праймер, ако има метакрилат е безкиселинен праймер или ултрабонд. За да става на у4астъци слагаш прекалено много. с изцедена полусуха 4етка само мацваш свободния край и милиметър он нокътя. Това е. Кани ли ти е базата или друга? Пробвай да пекнеш нокътя след праймера в лампата за минута и виж какво става!

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 18:09 от Nevena Virolan

# 143
Невена, благодаря ти за изчерпателния отговор. Полирането на ноктите същото ли е като да ги мина отгоре с буферната пила (не знам как се казват едни бели финни пили)? Това този път не го направих. Значи спирам да слагам праймър, особено ако има лаково каре. Иначе аз го направих с безцветен лак на Импала 3в1  newsm78

# 144
Невена, лампата е в проект и до два месеца ще я имам  Grinning
А алергия не вярвам да си докарам защото почти всичко ми е CND, а не неизвестни китайски  Wink

# 145
Невена, каква е разликата емжду ултрабонд и бондер?
 bouquet

# 146
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете откъде мога да купя пигмент за огледален ефект? Ама наистина огледален, а не металически с видими частици  Thinking
Тези при китайците са някак не толкова фини и не се получава хубав огледален резултат.

# 147
Моя е китайски. Като го втрия е страхотен, като сложа топа ефекта намалява.

# 148
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете откъде мога да купя пигмент за огледален ефект? Ама наистина огледален, а не металически с видими частици  Thinking
Тези при китайците са някак не толкова фини и не се получава хубав огледален резултат.

на INDIGO огледалния ефект наистина е огледален и не се променя след нанасяне на топ. И се получава с невероятна лекота, от раз. Само, че е доста по-скъпичък от тези в алито.....

# 149
  • София
Откъде може да се поръча този на Индиго?

Общи условия

Активация на акаунт