Дневникът тема 81 - Да отслабнем всички заедно!

• 65 632
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Тук подкрепям поста на Амур. На мен ми е странно някой като каже - само да мине един какво си, че то това е след 2 седмици примерно, защо да чакаш, почни веднага, ако на съответния празник/повод се изкушиш, здраве да е, на следващия ден си продължаваш с диетата и толкова. Че от толкова чакане на удобния момент, той никога не идва. Миналата година почнах диетата точно по време на почивка. Е, ядях си кротко граха и зеления фасул, докато другите ядяха каквото искат, но за мен така беше важно, ако не бях започнала веднага, след като получих режима, щях да започна с 2-3 кг. отгоре. Вярно, не всички качват така, ама аз качвам, така че почнах и не съжалявам. Да, имам поводи, понякога нарушавам, друг път не, предварително преценявам мога ли да си позволя да се отпусна или не.

# 721
Амур, подписвам се под всяка твоя дума. Hug
Момичета, прави ли ви впечатление каква е мотивацията на успяващите тук?!
Какво е усещането, когато четем постовете им. Heart Eyes

# 722
И аз съм била в това число, от понеделник,  от 1-ви,10-ти,  15 и т.н.,но това всичко беше при започването на диета, т.е.все някакво ограничение. Обаче съвсем различно е когато си избереш или направиш режим в дългосрочен план. Тогава като че ли душата ти е свободна и тялото започва постепенно да дава излишъка.

# 723
Имам един такъв проблем и се чудя какво да реша. В четвъртък тръгвам на преход в планината, ще обикаляме в Родопите, като всяка вечер ще бъдем в различна хижа. И тъй като се налага да си нося храна, защото първо не ми се ще да давам пари всеки ден за хранене в хижата, а някои вечери и в къщи за гости, а от друга страна ми се ще да не си развалям чак толкова режима. И какво съм решила да си нося - ще взема смес от овесени, ръжени и ечемичени ядки, така си подсигурявам закуските и някои от обедите/вечерите; два буркана с кисело мляко - за първите два дни; ядки и мед. Смятах и два пакета сухари, но се колебая за тях, защото много вгх ще стане. Приемам всякакви идеи?

# 724
  • Пловдив
Кисело мляко няма нужда да си носиш -почти навсякъде предлагат домашно, особено пък в Родопите.
Аз на преходи нося филе, сирене, извара, кашкавал вакумирани, варени яйца за първия ден, някакъв по-плътен и засищащ хляб -примерно Тонус, ядки, сусамов такан с мед, сушени плодове, фурми,..

И да се похваля- видях 59кг на кантара тази седмица, еее нестабилно още, понякога стига и до 60,5, но все пак е напредък, бавен, ама напредък. Simple Smile
И по дрехите, и в огледалото виждам разлика, нищо че са само 2-3кг.

# 725
Имам един такъв проблем и се чудя какво да реша. В четвъртък тръгвам на преход в планината, ще обикаляме в Родопите, като всяка вечер ще бъдем в различна хижа. И тъй като се налага да си нося храна, защото първо не ми се ще да давам пари всеки ден за хранене в хижата, а някои вечери и в къщи за гости, а от друга страна ми се ще да не си развалям чак толкова режима. И какво съм решила да си нося - ще взема смес от овесени, ръжени и ечемичени ядки, така си подсигурявам закуските и някои от обедите/вечерите; два буркана с кисело мляко - за първите два дни; ядки и мед. Смятах и два пакета сухари, но се колебая за тях, защото много вгх ще стане. Приемам всякакви идеи?

Зависи към къде сте се ориентирали, но може дори и домашно сиренце и кашкавал да ви предложат, което е страхотно на вкус и на много добра цена

# 726
Кисело мляко няма нужда да си носиш -почти навсякъде предлагат домашно, особено пък в Родопите.
Аз на преходи нося филе, сирене, извара, кашкавал вакумирани, варени яйца за първия ден, някакъв по-плътен и засищащ хляб -примерно Тонус, ядки, сусамов такан с мед, сушени плодове, фурми,..

И да се похваля- видях 59кг на кантара тази седмица, еее нестабилно още, понякога стига и до 60,5, но все пак е напредък, бавен, ама напредък. Simple Smile
И по дрехите, и в огледалото виждам разлика, нищо че са само 2-3кг.
Браво за резултата!
А филето, изварата, кашкавала дали ще издържат 3-4-5 дни? Дори и вакуумирани.
Оооооо тахана, как го забравих Yum добре ме подсети

valia8 аз точно с цел да не купувам на място искам да си нося. За това се терзая толкова какво да нося Yum

# 727
  • Велико Търново
Ето кръшна талия от снощи Mr. Green
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209783213682500&se … ype=3&theater

# 728
  • Пловдив
Мисля, че ще издържат, имай предвид, че все пак си нависоко и особено вечер, няма да е топло. Киселото мляко е по-трудно за носене и съхранение, според мен. Но овесени, ръжени и т.н ядки + семена, ядки и сушени плодове може да си ги бъркаш и с топла вода. Пак са вкусни. Особено и с една лъжичка тахан +мед. Simple Smile
И не се притеснявай за калориите -ще изразходваш много. Simple Smile)

Весело изкарване и хубаво време!

# 729
Само надничам Blush но ми попадна това и нямаше как да не го споделя, защото всичко в зелено при мен дава резултат Mr. Green

Как да излъжем глада?

Непрестанното желание за ядене е начало на болeст. С него трябва да се борим настойчиво и търпеливо. Как да направим това ни съветват лекарите-диетолози:

- след като се нахраните, станете от масата. На въпроса “Нахраних ли се?” – си отговорете след 20 минути. Малка разходка след хранене, дори и за 5 минути, ще ви накара да се чувствате сити.

- Никога не се хранете прави – така ще изядете много повече.

- Никога не се отказвайте от закуска. Именно тя помага на системата на обмяната на веществата и способства изгарянето на мазнините.

- Овесените ядки бързо засищат организма и помагат на отслабването. Те се преработват бавно в стомаха и вие дълго време няма да изпитвате чувство на глад.

- Ако сте склонни към преяждане, трябва да започнете да се храните не три пъти, а пет пъти дневно. Ако почувствате глад, не изпадайте в паника – изяжте ябълка, кисело мляко.

- Когато ядете ябълки, задължително изяжте и семките им. В семките на една ябълка се съдържа дневната норма йод. Това потиска желанието за ядене.

- Половин чаша сок от пресен магданоз ще ви накара да забравите за ядене около 2 часа. Същото действие притежава и жабуркането с ментова вода – от аптеките или приготвена като чай.

- Отлично средство за залъгване на глада е и ошафът от сливи и стафиди. Половин килограм плодове залейте с 3 литра вода и варете докато течността стане 2,5 литра. Пиете по половин чаша преди хранене заедно с плодовете.

- Ако ви се яде много – хапнете лъжичка обезмаслено сухо мляко.

- В дневното ви меню трябва да присъстват и бобовите храни – фасул, грах. Те подобряват храносмилането и бързо запълват стомаха. Много са полезни и картофите, сварени с обелките или запечени.

- Ако преди хранене изпиете чаша доматен сок или минерална вода, необходимата храна за засищане ще намалее три пъти.

- Кафето провокира глада и затова трябва да го ограничите до две чаши без захар.

- На вечеря, но не по-късно от 2 часа преди сън, трябва да ядете месо със зеленчуци. Съдържащите се в месото аминокиселини по време на сън активират хормоните, изгарящи мазнините.

- А замисляли ли сте се някога на какъв принцип са приготвени чайовете за отслабване, таблетките за намаляване на излишно тегло, капсулите, намаляващи апетита. Всички те стимулират работата на червата. От тяхното състояние зависи здравето на жената. Не случайно французите казват, че “красотата започва от стомаха”.

- Червата обичат продукти, богати на растителни влакна. Ръжен хляб от едро смляно брашно, плодове – ябълки, сливи, особено сини сливи, зеленчуци – моркови, цвекло, зелен лук – всички те стимулират двигателната функция на червата. А целулозата в зелето дори изхвърля от организма излишния холестерин.

- Голям враг на апетита е чесънът. Смачкайте 3 скилидки чесън и залейте с една чаша преварена вода със стайна температура. След едно денонощие настойката е готова. Приемайте по 1 с л преди лягане. Можете също така да гълтате по една скилидка чесън на ден, без да я сдъвквате. Тя ще изчисти от вас всички болестотворни микроби и ще ви помогне да се справите с апетита си.

- Чувството на глад може също така да бъде притъпено със самомасаж: с възглавничката на средния пръст притискайте няколко минути мястото между горната устна и носа.

- Да забравите за ядене за не по-малко от час ще ви помогне следното упражнение: застанете пред отворен прозорец, краката – на ширината на раменете, ръцете вдигнати високо над главата и направете 10 дълбоки вдишвания.

- В периода на “отвикване” от големия апетит се старайте да носите тесни поли и панталони – това ще ви пази от преяждане.

- Желанието ви за преяждане ще изчезне за два месеца – това е напълно достатъчен срок за “пренастройка” на организма към умерени дози храна.

Успех с предизвикателството bouquet
Аз може ли да добавя още едно: Без ядене до преяждане, независимо от избраната храна Flutter

И още:

1. Релаксирайте преди ядене
Седнете спокойно на масата, отпуснете тялото, дишайте дълбоко. Постаряйте се
поне за две-три минути да "изпразните" мозъка си от грижи и проблеми.
2. Всеки залък разделяйте на две и след всеки 3 хапки поставяйте приборите си
на масата.
В началото това ще ви се стори досадно, но не прескачайте етапа и дори се по-
старайте да се храните с по-малки от обичайните за вас прибори. Когато ядете
бавно
, мозъкът ви разполага с повече време, за да събере информация за съдържа-
нието на чинията ви, да го анализира и от своя страна да ви изпрати послание, с
което да ви убеди, че сте се засители. Така ще можете да спрете на време и няма
да поглъщате повече калории, отколкото са ви необходими.
3. Скъсайте с навиците
В детството са ви учили да си изяждате всичко, по-късно някой ви е обяснил,
че от учтивост не се отказва, ако домакинята иска да ви досипе или пък домаки-
нът ви налива нова чаша вино. Стоп! За да отслабнете, трябва да преодолеете ста-
рите си навици и да си създадете нови
. Вместо да робувате на отживели правила,
по-добре се запитайте, кога ядете най-много и си направете списък. Ще откриете,
че направо се тъпчите, ако сте преуморени, скучно ви е, изпаднали сте в състоя-
ние на стрес. Премахнете причината и следствието й - нежелателното преяждане,
ще отпадне от само себе си.
4. Забранено е да се забранява
Разберете веднъж завинаги - забранени храни в диетите за отслабване няма,
стига да се приемат в разумни количества
. Нищо не ви пречи за десерт да похап-
нете не с кисело мляко, а с две миниатюрни парченца шоколад, да замените пече-
ното месо и зелената салата с чиния пържени картофи. В крайна сметка броят на
погълнатите калории няма да се промени, психиката ви няма да страда от глупави
ограничения, теглото ви ще се стабилизира и дори може да отслабнете с 1-2 кг на
месец. Единственото, което се иска от вас, е да се научите да спирате навреме,
разпознали сигнала на ситост, подаден от мозъка. Точно това правят хората, кои-
то нямат проблени с теглото си.

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 16:42 от Галче

# 730
За пореден път постовете на Галче и Амур са моето голямо вдъхновение и надежда за още по- добра и здравословна промяна.

# 731
Скрит текст:
Само надничам Blush но ми попадна това и нямаше как да не го споделя, защото всичко в зелено при мен дава резултат Mr. Green

Как да излъжем глада?

Непрестанното желание за ядене е начало на болeст. С него трябва да се борим настойчиво и търпеливо. Как да направим това ни съветват лекарите-диетолози:

- след като се нахраните, станете от масата. На въпроса “Нахраних ли се?” – си отговорете след 20 минути. Малка разходка след хранене, дори и за 5 минути, ще ви накара да се чувствате сити.

- Никога не се хранете прави – така ще изядете много повече.

- Никога не се отказвайте от закуска. Именно тя помага на системата на обмяната на веществата и способства изгарянето на мазнините.

- Овесените ядки бързо засищат организма и помагат на отслабването. Те се преработват бавно в стомаха и вие дълго време няма да изпитвате чувство на глад.

- Ако сте склонни към преяждане, трябва да започнете да се храните не три пъти, а пет пъти дневно. Ако почувствате глад, не изпадайте в паника – изяжте ябълка, кисело мляко.

- Когато ядете ябълки, задължително изяжте и семките им. В семките на една ябълка се съдържа дневната норма йод. Това потиска желанието за ядене.

- Половин чаша сок от пресен магданоз ще ви накара да забравите за ядене около 2 часа. Същото действие притежава и жабуркането с ментова вода – от аптеките или приготвена като чай.

- Отлично средство за залъгване на глада е и ошафът от сливи и стафиди. Половин килограм плодове залейте с 3 литра вода и варете докато течността стане 2,5 литра. Пиете по половин чаша преди хранене заедно с плодовете.

- Ако ви се яде много – хапнете лъжичка обезмаслено сухо мляко.

- В дневното ви меню трябва да присъстват и бобовите храни – фасул, грах. Те подобряват храносмилането и бързо запълват стомаха. Много са полезни и картофите, сварени с обелките или запечени.

- Ако преди хранене изпиете чаша доматен сок или минерална вода, необходимата храна за засищане ще намалее три пъти.

- Кафето провокира глада и затова трябва да го ограничите до две чаши без захар.

- На вечеря, но не по-късно от 2 часа преди сън, трябва да ядете месо със зеленчуци. Съдържащите се в месото аминокиселини по време на сън активират хормоните, изгарящи мазнините.

- А замисляли ли сте се някога на какъв принцип са приготвени чайовете за отслабване, таблетките за намаляване на излишно тегло, капсулите, намаляващи апетита. Всички те стимулират работата на червата. От тяхното състояние зависи здравето на жената. Не случайно французите казват, че “красотата започва от стомаха”.

- Червата обичат продукти, богати на растителни влакна. Ръжен хляб от едро смляно брашно, плодове – ябълки, сливи, особено сини сливи, зеленчуци – моркови, цвекло, зелен лук – всички те стимулират двигателната функция на червата. А целулозата в зелето дори изхвърля от организма излишния холестерин.
- Голям враг на апетита е чесънът. Смачкайте 3 скилидки чесън и залейте с една чаша преварена вода със стайна температура. След едно денонощие настойката е готова. Приемайте по 1 с л преди лягане. Можете също така да гълтате по една скилидка чесън на ден, без да я сдъвквате. Тя ще изчисти от вас всички болестотворни микроби и ще ви помогне да се справите с апетита си.

Скрит текст:
- Чувството на глад може също така да бъде притъпено със самомасаж: с възглавничката на средния пръст притискайте няколко минути мястото между горната устна и носа.

- Да забравите за ядене за не по-малко от час ще ви помогне следното упражнение: застанете пред отворен прозорец, краката – на ширината на раменете, ръцете вдигнати високо над главата и направете 10 дълбоки вдишвания.

- В периода на “отвикване” от големия апетит се старайте да носите тесни поли и панталони – това ще ви пази от преяждане.

- Желанието ви за преяждане ще изчезне за два месеца – това е напълно достатъчен срок за “пренастройка” на организма към умерени дози храна.

Успех с предизвикателството bouquet
Аз може ли да добавя още едно: Без ядене до преяждане, независимо от избраната храна Flutter
Ха, къде била моята тайна....     Joy    Обожавам чесън.Всичко ям с чесън...май само в десерти не съм слагала и не съм яла.    Mr. Green

# 732
Този режим не ми е познат, а изглежда интересен Peace

Най-нашумелият американски режим за отслабване, изпитан с успех от повечето
холивудски звезди, е разработен от нюйоркските лекари Ричард и Рейчъл Хелър.
Той дава траен резултат и е особено подходящ за всички, които не могат да си
представят живота без хляба и тестените изделия. Целта на диетата е да намали
нивото на инсулин в кръвта - когато то е ниско ние не изпитваме желание да се
тъпчим със сладки неща и в крайна сметка отслабваме с 2-3 килограма на месец.

Принципите

Според Ричард и Рейчъл Хелър 75% от дебелите хора са зависими чисто биоло-
гично от въглехидратите. И вие спадате към тях, ако отговорите с "да" на две и
повече твърдения на минитеста:
* Въпреки че закусвате добре, преди да дойде време за обяд, вече изпитвате
глад.
* Трудно ви е да спрете, когато ядете картофи, спагети, бисквити, шоколад,
сладкиши.
* След като се нахраните обилно, чувствате умора.
* Дори да сте станали преди няколко часа от масата, внезапно ви се прияжда
нещо.
* В състояние на стрес силно огладнявате.
* След вечеря почти веднага ви се приспива.
* Не признавате хранене без десерт.

Обяснението на вашата зависимост от въглехидратите и съответно на наднорме-
ното ви тегло е в повишеното производство на инсулин - неслучайно някои лекари
го наричат хормон на глада. Но този процес може да се противодейства с диетата
на д-р Хелър, включваща няколко основни правила.
* Веднъж дневно прибягвайте до т.нар. хранене-компенсация, чиято цел - едно-
кратен прием на въглехидрати, е да снижи рязко нивото на инсулин в кръвта. Хра-
ненето-компенсация започва с голяма порция зелена салата. Останалото трябва да
се състой от равни количества (150-200 г):
- Протеини срещу умора, доставени с нетлъсто месо, пилешко, риба, яйца, си-
рене.
- Засищащи зеленчуци - всички без богатите на въглехидрати домати, тиквички,
грах, моркови, цвекло, царевица.
- Храни съдържащи въглехидрати - хляб, ориз, картофи, спагети, бисквити, су-
хи зеленчуци, домати, моркови, цвекло, царевица, грах, плодове, плодови сокове,
десерти.
* Особено важно е да изядете всичко това бавно, за не по-малко от час, смята-
но от момента на сядане до момента на ставане от масата. Така ще си спестите
втората "вълна" инсулин, която нахлува в кръвта след нормалното хранене.
* През останалата част от деня яжте само продукти от първа и втора гупа - ме-
со, пилешко, риба, яйца, мляко, сирене и зеленчуци без въглехидрати.

* Задължително е от сутринта до вечерта да изпивате по 6 големи чаши вода.
* Поставете си за цел 15 минути дневно да ходите пеша, да играете гимнастика
или да карате колело. Така по-рядко ще огладнявате, ще изгаряте повече мазнини
и ще се чувствате по-добре.
* Не използвайте изкуствени подсладители, защото стимулират отделянето на
инсулин.
* Постепенно заменете бързите захари от конфитюрите, меда, бонбоните, шоко-
лада с бавни захари, доставяни с ориза, тестените храни, пълнозърнестия хляб,
сухите зеленчуци.
* Откажете се от кафето.
* Яжте само, когато сте гладни. Спокойно прескачайте някое хранене, но не и
това, което включва въглехидрати
.

# 733
  • тук и там
Всяко нещо си има цена.Та основният въпрос е  каква е цената и готова ли си да я платиш?Принципно.За отслабването най-вече  важи.Та честно казано- моите размисли са по-скоро във тази посока.. Peace

# 734
Всяко нещо си има цена.Та основният въпрос е  каква е цената и готова ли си да я платиш?Принципно.За отслабването най-вече  важи.Та честно казано- моите размисли са по-скоро във тази посока.. Peace
Абсолютно си права.    Peace
То и отговорът на този въпрос май е в основата на мотивацията.Или липсата на такава....
Аз съм писала (май), че започнах заради здравословен проблем.И предвид възрастта ми, ако запазех 95-те си кг, едва ли би било далеч времето, когато ще се появят още проблеми.Затлъстяването не е добра опция на никаква възраст, а още по-малко след средната.
Та, в този ред на мисли, аз съм готова да платя цената на определено лишение/ограничение, но да спечеля здраве.По-важно ми е да съм здрава, енергична, в кондиция и заради това с удоволствие бих/се лишавам от ежедневни боклуци.То дори не е лишение в смисъла, който се влага в думата.А по-скоро разъсждения от типа:"Добре, искам да съм здрава, не се чувствам като кошче за боклук, защо тогава да ям боклуци и да обиждам тялото си с фалшива храна?!Достатъчно се обичам, грижа ме е за себе си, значи заслужавам най-доброто, което мога да си дам.А най-доброто не е химия в лъскави опаковки, нито бухнал хляб или ГМО зърно....И наистина ли предпочитам минута удоволствие за вкуса пред години здраве?!".
Ей такива едни мисли ме нападат отвреме-навреме....    Laughing
Абе, малко така, нарцистично и егоистично казано, ама щом се чувствам като принцеса, искам всичко за мен да е като за принцеса, особено храната.Ами, заслужавам го.    Mr. Green
И още:пускала съм ви снимки как изгелждах преди.Ами, не мисля, че една принцеса има правото да изглежда като свиня. (Моля, нека никой не се почувства засегнат, това е само и единствено мое усещане....точно така се чувствах преди година и малко.    Sad   ).Не се харесвах, не се обичах, не се понасях, не искам никога повече да бъда такава отново.поне доколкото зависи от мен и моите решения.
И бих платила цената, за да не стане.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт