Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми на бременността?
Какво представлява Утрогестанът, който ми е предписан, и нормално ли е да го приемам?
Какви са общите препоръки за хранене по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността?
Обичайните симптоми на бременността включват гадене, повръщане, липса на апетит, болки в яйчниците, подуване на гърдите, повишена чувствителност към миризми и нервност. Тези симптоми могат да варират от жена до жена. Симптомите могат да включват безсънни нощи, чувство на раздразнителност, болки в корема, увеличаване на гърдите, повишена чувствителност към миризми, гадене, умора и апатия. Някои жени изпитват притеснения и тревоги в групата за подкрепа. Симптомите включват болезнени гърди, често уриниране, гадене, липса на апетит, чувствителни гърди, умора, болка в корема и промени в настроението. Някои жени изпитват главоболие, промени в хранителните предпочитания и чувствителност към определени миризми.
-
Какво представлява Утрогестанът, който ми е предписан, и нормално ли е да го приемам?
-
Какви са общите препоръки за хранене по време на бременност?
Препоръчително е да се яде често и качествено, да се избягва тестяна храна и да се предпочитат здравословни продукти. Важно е бъдещите майки да се хранят балансирано, като вземат предвид индивидуалните предпочитания и нужди. Препоръчително е да консумирате здравословни храни като зеленчуци, плодове, мляко, месо, сирене, ядки и мед. Важно е да избягвате боклуци и сладкиши. Препоръчително е да се консултирате с лекар или специалист по хранене за персонализирани препоръки. Въпреки това е важно да поддържате здравословен апетит и да консумирате хранителни вещества, включително фолиевата киселина, месото, млечните продукти, сирената, салатите и достатъчно вода. Препоръките за бременни жени относно храненето включват консумация на разнообразна и балансирана храна, включително плодове, зеленчуци, протеини , зърнени храни и млечни продукти. Важно е да се избягва консумацията на сурови или непастьоризирани млечни продукти, сурови меса и риба, както и някои видове риба с високо съдържание на живак. По време на бременност е важно да се консултирате с лекар или специалист по хранене за индивидуални препоръки и съвети.
-
Какви са някои общи съвети за справяне с емоционалните промени по време на бременност?
-
Какви са общите препоръки за посещения при лекар по време на бременност?

Правих си вчера кръвни изследвания и сега на 20 сме на преглед при д-р Ставрев в Пловдив.Надявам се всичко да е наред,за сега нямам никакво гадене,едни дни голям апетит,други нищо не ми се яде.Храня се предимно със здравословна храна,все солени неща ми се хапват,огромни салати и много мляко ми се пие.Тъпата болка ниско долу не ме е пускала от седмица,на прегледа ми казаха че е нормално,понякога е малко по силна,но като легна ме отпуска.Пия единствено Огестан по една таблетка дневно.

А с гаденето как сте,или е рано?