С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 044
  • 803
  •   1
Отговори
# 120
И няма да се хвалите, че ви мият краката?!?
На мен поне ми лакираха ноктите на краката. Нейна Кифленска Светлост беше така любезна. Не е за хвалба обаче, защото бях така глупава да ѝ кажа да ме изненада с цвят. Изненада ме. Имам шукарно сребърни нокти на краката. И голяма част от кожата на пръстите ми е сребърна и лъщи като на сгоден циганин зъбите.

# 121
  • при късмета
Позорно ще си призная, че голямата като и видях първата пъпка и дадох три лъжички червено вино смесено с половин лъжичка захар леко затоплено. След час всичко изби.Можете да ме разпнете на кръст.
Без да съм чела темата, от това което прочетох (май беше в темата със смешките), въпроса е там, че тя си мисли, че лекува шарката с виното и мазането с ракия. Имаше и някаква захар, сложена до леглото и прочие щуротии, които няма как да помогнат на горкото дете. А мазането с ракия е направо изтезание.
Моя като кара шарката докторката ми беше казала да мажа със спирт, ама разреден и ако няма рани, а само избиващи пъпки. Мазах го всичко на всичко веднъж, като избиха много. После като започнаха да завяхват не съм го мазала с нищо

# 122
  • София

Вълнувам се, защото ако работя наравно с мъжа ми и се окаже че с общия бюджет само сина и и подарява лаптоп нещо не е много коректно.
Обичта и уважението не се измерват с направени подаръци, а с отношение и човек да е на линия при нужда.

Противоречиш си.
Значи, хем се безспокоиш, ако специално не бъдеш спомената с мъжа ти, че си направила подарък, пък от друга страна, уважението не се измервало с направени подаръци, а с отношение и присъствие............ПРИ НУЖДА.

А, просто от чувство за обич и привързаност, не бива!? newsm78 Peace

# 123
  • София
На мен поне ми лакираха ноктите на краката. Нейна Кифленска Светлост беше така любезна. Не е за хвалба обаче, защото бях така глупава да ѝ кажа да ме изненада с цвят. Изненада ме. Имам шукарно сребърни нокти на краката. И голяма част от кожата на пръстите ми е сребърна и лъщи като на сгоден циганин зъбите.

Grin  С чиста съвест можеш да се хвалиш на съседките– мисля, че си много актуална.

# 124
Ужас Уиш, това не го пожелавам и на най-големия си враг. Обикновено до такава близост, освен с интимен партньор се стига при сериозно заболяване.
Виж, нямам проблем да се кисна в басейн и да лоча коктейли със снахата, че и с майка и.

От една партия ще сме.  bouquet

Хич даже.
Щерката постоянно ми прави масажи на ръцете и краката с ароматни кремчета докато си чета книга до нея или на баща си по ръцете, защото й харесва да ни маже ноктите с крем и четка за рисуване и да слага сума ти шноли в косата на баща си или да се учи да сплита коса на мен. Не се оплаквам.

# 125
Ама, ако беше снахата, щях да се жалвам как гадината проклета ми е съсипала педикюра.

# 126
Абсурт, ако работя колкото мъжът ми и свекървата се хвали, че синът и и е купил лаптоп, няма да ми стане много приятно и бих си направила някои изводи. Едва ли не той си взима самостоятелно решеноя за парите в семейството, а аз не съм фактор.
Нищо против нямам пп принцип против по-големите подаръци. Всичко зависи най-вече от възможнпстите. Ние сме подарявали стар лаптоп, когато си купим нов и всякаква друга техника дребна и не толкова дребна техника. Родителите ни не ги използват за работа и им върши работа. А на нас новият ни трябва във връзка с работата.
Но продължавам да твърдя, че грижата, обичта и близостта не се измерват с лаптопи и други големи матрериални подаръци.

# 127
  • София

Но продължавам да твърдя, че грижата, обичта и близостта не се измерват с лаптопи и други големи матрериални подаръци.

Интересно, къде видя някой да твърди противното? newsm78

# 128
Вярно е. Не се измерват. Но топлят душата, когато ти си изненадал приятно близките си и когато те зарадват теб.

Също толкова хубаво и топлещо е, докато  малката щерка  ти лакира ноктите и  ти сплита косата. Това  е проява на близост и обич, която по-късно ще прерасне в друг вид близост.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 23:17 от K.A.G.

# 129
  • София
Не е твърдяно противното, а просто се натъртва, че жестът е много хубав, пък се неглижира, че може и да пропусне от кого е лаптопът, ако е от двама човека и да посочи само единият. А не бива Peace

# 130
  • София
Сефте. Да пропуска каквото не й изнася или да извършат казаното. 😆

# 131
От един е, но другият знае и няма нищо против. Старият ми беше наследство от нея, когато пък тя получи нов за един 8 март.

# 132
  • София
От един е, но другият знае и няма нищо против. Старият ми беше наследство от нея, когато пък тя получи нов за един 8 март.

Е, не така , де!
Разби конспиративната теория на пух и прах. Mr. Green

# 133

Е, не така , де!
Разби конспиративната теория на пух и прах. Mr. Green
Теория няма. КАГ си го е написала в предната тема:
Скрит текст:
Цитат
Аз съм на 60 + и на равни обувки ходя само на излет или екскурзия с дълго ходене пеша. Но и тогава не са съвсем равни, а  средно високо сабо. На съвсем равни ме заболяват прасците. В ежедневието и на официални поводи съм на високи обувки.
Предпочитам да съм с  панталон и с висок ток изглеждам шик. Чат -пат обличам права пола до коляното  и пак задължително с висок ток. Значи ли това, че се правя на млада?
За сведение, снаха ми в ежедневието предпочита по-ниски обувки.
Всичко е въпрос на вкус и навик.

За именния ми ден получих подарък от сина- нов лаптоп. Предишния беше наследство от снахата, който пък замени един от старите на синовете ми, но и той издаде багажа след няколкогодишно ежедневно многочасово ползване.  Пък ми трябва компютър  не само за форуми. Все още работя с ученици.
Дали не ми завижда, че имам нов и то от мъжа й!?

Ами, КАГ, за мен уважението не се изчерпва с материалностите, но всеки с приоритетите си все пак.

Аз пък си пожелавам някой ден да не смятам, че съм отгледала син, за да ми подарява нещо.

Кати, много дребнаво стана, а сте уж младите и широкоскроените!
Нека ти кажа, че да подариш в днешно време лаптоп на майка си, е силна проява на обич, мисъл за това, да се чувства равностойна с другите и привързаност.
Защото, с тези пенсийки, които не стигат и за храна, когато си изгубил и средата си, най- убийственото е да нямаш връзка със света.
И синовете, които са успели да се преборят с виждането на половинката си $абе, за какво й е на нея и откъде на къде ще й купуваш$, са за уважение.
Никой не отглежда децата си, за да му купуват нещо, но обичта понякога се изразява и в такива жестове.

Аз също получих нов лаптоп от сина ми за миналия рожден ден и да, почувствах се щастлива, че го е решил.

Да ти кажа, лаптоп не сме подарявали. Подарихме компютър, защото преценихме, че е по-щадящо за очите (единият от ползвателите има проблеми). И смартфон сме подарявали при повод, не знам брои ли се.
Всъщност, репликата с лаптопа и дълга на сина тръгна от любезното пожелание на КАГ:
Скрит текст:

А и те "проклинам" да отгледаш и ти синове, които да ти подаряват за ИД  лаптоп.
, казано пък в отговор на репликите:
Скрит текст:
Чета и не вярвам нито на очите си, нито на ушите си! Не може да бъде  свекърва  да хвали снаха си! Такова чудо е невиждано, особено пък пред блока на пейката. Непременно има нещо гнило.
Да, бе. Представяш ли си каква назадничавост? Друго си е да влезеш във форума да се похвалиш къде са те закарали, къде са те завели, как са ти сменили луничката... Ама като си нямат купен от сина нов лаптоп, така ще е.
Да си припомним хроното все пак. Аз подарък от детето си няма да върна и също бих оценила жеста. Говорех за това, че не желая детето ми да се чувства длъжно да прави за мен това или онова, защото съм го отгледала. Мерси ти за такива жестове! Ако за някой друг са приемливи, моля!

По повод казуса на Сия - не мога да намеря поста, за да цитирам, че е паднало голямо редактиране междувременно, но мернах някъде мнение, че обикновено край такава млада майка стоят две баби със сходни възгледи. Лично аз бих се дистанцирала, ако мога, защото родителят преценява как да си гледа детето, но ако то се мъчи, не знам как бих реагирала. Бих се надявала поне на единия родител да му дойде ума в главата. 
Аз съм по-скоро привърженик на традиционната медицина, но имам добра лекарка, която не изписва АБ за щяло и не щяло.
За веганите мнението ми е крайно негативно, за антиваксърите съм с някои задръжки. Дразнят ме много тези, които вземат фалшиви бележки, за да ползват ДГ и детски. Предпочитам да съм информирана, ако детето ми контактува с неваксинирани деца. За съжаление последните се множат главоломно и се надявам до няколко години да отминат тия моди, че не съм убедена, че ако хранят бебето веган или стриктно вегетариански, няма да стигна до социалните.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 22:25 от kati_v

# 134
Аз малко се понаспах,та надничам.
Не  сме я да се обадя ,защото доста получавам от децата си. Преди от големия,винаги от малкия.Той завърши по-рано и работи за повече.Не  е семеен,не вземам залъка на жена и деца.Стар компютър  е при мен,те бързо остаряват за професионално използване,за баби стават.
И наистина не си купувам пръстени и  не ходя по СПА,нищо лично към никого.Нарицателно за почивки.
Но  си задавам един въпрос -тези момичета,дето смятат бюджета за общ  и  са в право до някъде,дано не отиват далеч и  да смятат мъжа за собственост,заедно с парите му.Да  не преминават една граница на личност и лично достойнство. Не  ги познавам  и не мога да преценя,но  ми остава въпрос.Защото ако са получили достатъчно,освен обичта и грижата и от финансите на мъжа си,не са лишени от нищо и имат бъдеще с него,дали не е свидливост и  неприязън към свекървата. И дали мъжа брои  техните дарения  към майките им?Дали настоява при подарък да се каже-от двамата 
Скрит текст:
е.Или маха с ръка  и не мисли толкова по въпроса.
Много пъти тук снахите си казват,че при нужда  са на линия.Няма да се излагат с безразличие.
Има отдалечаване от родители когато имаш семейство и особено деца.Вземат ти времето,мислите,пространството ти става тясно.Не    е ново.
Ако имах мъжа си ,щях да давам.Ако имах здравето си  и сама щях да се справя.Нямам големи очаквания   и искания. Не  моля ,сами се досещат да ми добавят.Но някак е  неприятно снахата примерно да изисква да се споменава всяко дадено нещо,че идва и от нея.
Защото мъжът може и въдици да си купи,и  нещо друго ,кола нова например ,което ще изплащат от общ бюджет. Въдиците едва ли заедно ще използват,освен ако не продава риба и носи доход.но  това е хоби,може да са алергични към риба примерно или да се стреми да хване златната рибка някога,да хвърля другите обратно в реката.
Условно са казаните нещо.
Няма да ми е приятно всеки път да ми казват ,ама ние ти купихме нещо си.Оценявам ,че те са едно цяло  и общо и  е  със знание  и съгласие на двамата. Дано не го дочакам да ми представят сметка..
Разбирам,че  има и  примери да се отделя от залъка.Не  говоря за такива.

Общи условия

Активация на акаунт