С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 050
  • 803
  •   1
Отговори
# 705
  • Стара Загора
Самото разбиране, че мъжът е най- важен, а жената е нищо си е чисто селска простотия. Насаждана в главите на поколения.
Както и това да имат мъжка рожба, няма значение колко дъщери има, дъщерите са на най- заден план, сина е най- важен.
Баба ми много ме дразни с това как вуйчо ми е на пиедестал, а майка ми винаги зад него в нейните очи. Съответно и на вуйчо децата са по-по най.
Ама какво да ги правиш, това им е набивано в главите.
Мъчно ми е за мама, цял живот си носи неизлечими комплекси. Комплексите, които ти набие родителя никой друг не може, както и самочувствието, което той ти даде, никой друг не може да ти даде.

# 706

Щом не и е давал пари - няма семеен секс.
Нали има и такъв лаф за мама и тате.

# 707
Мани мани...стана ми смешно, но да, имах предвид това, което crossfade коментира, и то е доста жалко...

Сега се сетих друго. Моята свекърва хем съжаляваше свекърва си за ситуацията, в която се намира- безгласна буква, без пари и право на мнение, хем ми се жалеше как " цял живот един пакет захар не ми донесе" Ей, снахите явно само мрънкаме бе, и това е Rolling EyesJoyJoyJoy Изобщо не прави връзка, че жената и да е искала, явно е нямала възможност за това Simple Smile

# 708
  • Стара Загора
О, за снахите няма угодия и това е!  hahaha
Ако свекито живее с тях- само се меси във всичко, ако живее отделно- постоянно идва на гости, ако живее в друг град- хич не се сеща за внука/ внучката си.  Laughing
Ами то само свекитата да са проблемни, те вървят и със зълвите. Вечни проблеми със зълвата има също, свекито хвали децата на зълвата повече, или зълвата и снахата не могат да разделят мъжа.
Ама и зълва да няма, ако има брат- то това води до друга снаха. А сега, винаги едната снаха ощетена от свекървата.  Joy
Ако пък няма брат или сестра- тогава е един едничък на мама златото!!! И не може да си го поделят едното златно детенце.
Горките свекърви!  Whistling

# 709
Само първият пост в темата за гащите ми направи вечерта нахилена. Повече не съм чела. Понеже имам активно и богато въображение, си представих детайлно разговора, физиономиите, детайлите... и се хилих цяла вечер.  
  Grinning

Имам и аз един такъв разказ- бяхме млади булки с комшийката, която живееше със свекървата.
Та, синчето беше дребничко, колкото снахата високо, но с по- фин кокал, вече завършил инженер, трябваше да се доказва в работата, че нали глава на семейство става.
И една сутрин, отива той на работа, а свеки виси пред вратата на стаята им, докопва на разговор снахата и ѝ заявява, че де що години напред са, все ще може да правят секс, а сега да не го изморявала много, че имал по- важни дела да върши....... Joy
Joy
Аз още сутринта си мислех...: Ееех, тез майки юнашки!  ...

# 710
Хм ,като сме на темата за опазването на мамин ,има лаф.Чуждата няма да го жали ,ще го изтощи,повреди. Това в полза на верността.

# 711
Това, последното не го схванах, Боряна. Свекървенски лаф ли е?  Crazy Grinning

# 712
Да ,свекървинско бдение  над честта на семейството.Да  не ходи по чуждо,че чуждата няма да го жали.

# 713
Самото разбиране, че мъжът е най- важен, а жената е нищо си е чисто селска простотия. Насаждана в главите на поколения.
Както и това да имат мъжка рожба, няма значение колко дъщери има, дъщерите са на най- заден план, сина е най- важен.
Баба ми много ме дразни с това как вуйчо ми е на пиедестал, а майка ми винаги зад него в нейните очи. Съответно и на вуйчо децата са по-по най.
Ама какво да ги правиш, това им е набивано в главите.
Мъчно ми е за мама, цял живот си носи неизлечими комплекси. Комплексите, които ти набие родителя никой друг не може, както и самочувствието, което той ти даде, никой друг не може да ти даде.
Всичко това и сега си го има за съжаление!

# 714
Има го, но не e само  селско явление.
Много "граждани' са абсолютни селяндури в оня другия смисъл.

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 19:35 от K.A.G.

# 715
Изпитах го на собствен гръб това унизително отношение към семейството на дъщерята от бабата на съпругът ми. Живееха в един общ двор огромен 4 декара, от които 1 декар даден на свекърва ми още от дядо ѝ, другите 3 за брат ѝ, който не живее при родителите си, а в града.
Дъщеря ми беше малка на около година и половина, нося я на ръка и  в другата държа една малка кошничка да набера кайсии, които въпросната година щяха да счупят от плод огромното дърво. Да, ама бабата като ме видя и почна да крещи:назад, назад, те са за вуйчо ти. И аз се върнах. На другия ден част от кайсиите бяха и в съседите на същия този вуйчо, а на свекърва ми нямаше и една.
Човекът не е виновен. Нямат и в семейството си ракиджии, та да ги е вардила за ракия бабата.

# 716
  • Стара Загора
Абе не са виновни мъжете,ама не се и оплакват като останат имотите за тях. Wink Вуйчо ми като прекали с гроздобера по семейни събирания почва едни тънки сметки да си коментира.
Най- потресното е, че това лошо отношение към жените и добро към мъжете идва най- вече от самите жени. Grinning

# 717
  • град-държава
Аз също имам позтата, която открито си казва, че не е и няма да получи нищо от родителите си, включително и образование доколкото ми е известно. Всичко е за брат 'и, тя си била имала мъж, а имат дори за повече от тях двамата. Но съм го виждала това и при две сестри в полза по-голямата.

# 718
Аз чух вече за два случая, в които бабата гледа едното дете, а родителите другото- деца от един брак и баща, не примерно от различни. И то с малка разлика. Ето това делене за мен е непонятно и напълно реално...останалите мога да кажа- айде, преувеличават и драматизират, не са чак толкова делени и ощетени. Но едното дете да ЖИВЕЕ целогодишно, дългогодишно и денонощно с бабата, а другото- с майката и бащата...ето това си е деление на децата. Със съответни последици.

# 719
  • Асеновград
Аз чух вече за два случая, в които бабата гледа едното дете, а родителите другото- деца от един брак и баща, не примерно от различни. И то с малка разлика. Ето това делене за мен е непонятно и напълно реално...останалите мога да кажа- айде, преувеличават и драматизират, не са чак толкова делени и ощетени. Но едното дете да ЖИВЕЕ целогодишно, дългогодишно и денонощно с бабата, а другото- с майката и бащата...ето това си е деление на децата. Със съответни последици.
А може би родителите искат детето им да си живее с тях? Ако няма някаква сериозна причина, според мен е нсй-добре детето да си живее с мама и татко, не с бабата.

Общи условия

Активация на акаунт