Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама

• 54 479
  • 567
  •   1
Отговори
# 255
Marianah,  добре дошла!

mandarincheto, и на мен не ми е лесно. Не мога да ходя вече на далечни разстояния. Трябва все да съм близо до тоалетна.

Благодаря Simple Smile

# 256
Здравейте! Не съм се включвала от началото на темата, но вече и аз съм в подготовка за новия член на семейството. В момента обмислям коя електрическа помпа за кърма да избера? Някакви отзиви? Колебая се между Авент и Лансинох ( Медела ми е над бюджета)- и за двете има добри международни отзиви, но ако все пак някой сподели личен опит ще се радвам. (Имам ръчна Медела, но имам и проблем с ръката, така че само електрическа ми е вариант.)

# 257
Аз съм чувала,че на "Avent" е добра инвестиция.
Иначе при мен ново 20- схващат ми се прасците ,докато спя.Чак се събуждам от болката.Снощи 2 пъти ми се случи.Вие имате ли такива оплаквания?

# 258
Имах с първата бременност. С тази докато спя не си ме се случвало. Само като се протегна или нещо такова. Нормално е. От липса на магнезий се получава. Много лесно минава каго си сгънеш стъпалото с пръстите нагоре.

# 259
А относно помпите, още нямам и не знам дали има смисъл да взимам с мен още в болницата. Половината познати казват - да, задължително, другата половина - не само в болницата, ами и след това не са я ползвали.
Може би ще взема някаква от 20-30лв, колкото да има...
Имам ден-два да реша  Mr. Green

# 260
Може би ще взема някаква от 20-30лв, колкото да има...

Аз точно така направих.

# 261
  • Sofia, Bulgaria
И аз още нямам помпа. Мисля след болницата да купувам,  че да не се окаже че съм давала пари на вятъра,  да се ориентирам каква ще ми трябва.

# 262
Аз най-вече за болницата си я купих. За да мога евентуално да стимулирам лактацията преди да ми дадат бебето след секциото.

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 12:11 от celika

# 263
Относно помпите - моята АГ ми препоръча да си нося в болницата. Първите дни докато бебето почне да суче, е добре да се стимулира лактацията. Аз имам ръчна на Авент още от първото дете, само смених накрайника и шишето и ги стерилизирах. Друг е въпросът, че като престоят седмица в сака,чакайки, вече няма да са стерилни  newsm78

# 264
Аз на 23.06 съм на консултация и ще видим какво,ше ми изпише АГ.Иначе и аз като Селика мисля да взема помпата още в родилното,за да стимулирам лактацията.

# 265
  • Сливен
Аз мисля ММ да ми донесе помпата след като се освестя от секциото,точно с идеята да не престоява дълго в сака.

# 266
Аз мисля да си донеса и стерилизатора (електрически е).Може да попитате дали няма общ  във вашата болница.

# 267
Иначе при мен ново 20- схващат ми се прасците ,докато спя.Чак се събуждам от болката.Снощи 2 пъти ми се случи.Вие имате ли такива оплаквания?
Аз имах такива схващания преди 2 седмици.Будех се от болка .Една приятелка ми препоръча да пия повечко вода и помогна.

# 268
 #2gunfire #2gunfire
Аз имах такива схващания преди 2 седмици.Будех се от болка .Една приятелка ми препоръча да пия повечко вода и помогна.

и аз имах един път подобни схващания,но т.к и без това пия магний не знам какво още мога да направя,движа се и се надявам е било само веднъж.

37 седмица съм вече и няма търпение да си гушна бебката.

Мами, които са раждали вече, имам въпрос,коластрата идва веднага след раждането или и за това трябва време? Става въпрос след естесвено раждане.

т.к съм изключително против АМ,чудя се дали имам право да напиша отказ  от дохранване с АМ в писмен вид при приемането ми в болница,някой знае ли нещо по въпроса,дали имам законно право за подобно нещо.

bouquet bouquet bouquet

# 269
Юлия, трябва да разбереш какви са правилата в болницата в която ще раждаш. В болницата в която аз ще раждам изключително подкрепят кърменето. Миналия път раждах пак там, преди 5 години. Мишо беше при мен през цялото време и го кърмех, не са ми носили АМ, само глюкоза , която да давам пожелание. Съответно аз я връщах винаги. Само питаха имам ли проблеми и трябва ли ми помощ. Там хранят само бебетата след секцио, преди да ги дадат на майките.
За помпите. .. Най-добрата стимулация е бебето и ако раждането е нормално а бебето при вас, не виждам смисъл от помпа, шишета или стерилизатор. Колкото и да е добра помпата, тя не може да действа като бебето и травмира млечните жлези. Аз имам ръчна, но когато ми се налагаше да изцедя малко за облекчение предпочитах на ръка. Ако се прекали с цеденето, се влиза в хиперлактация, която създава проблем. При кърменето най - важно е да се помни че е като закона за търсене и предлагане, колкото повече суче детето, толкова повече се произвежда.

Общи условия

Активация на акаунт