ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 288
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
  • Перник
Аз от няколко години чета на телефона. ... Но пък е значително по-леко и удобно от носенето на книга в и без това тежката ми чанта.
Пък е и 2в1. Нали тел-а така или иначе го носиш... Simple Smile
...

И върши всякаква друга работа - интернет, снимки, сканиране на документи, радио, навигация...на предишния телефон имах даже приложение-ролетка. Почти точно мереше Simple Smile Като цяло аз много си ползвам телефона, вкл. за работа, а читав служебен апарат имам от сравнително скоро и всеки път като си взема нов, се налага да напомням това на мъжа ми. Не, че той ми ги плаща, ама мрънка "по-скъп нямаше ли, нещо много си богата май..."

С това гадно студено време е нормално всички да се разболеем. Пийте чайчета, давайте и на децата, да борим вирусите по-лесно. Поне в това отношение не мога да се оплача - Калоян колкото е злояд, толкова обича чай. Даже снощи мен ме домързя да правя след вечеря, но той ме накара в 22:30, че много му се пиело...

# 376
  • Sofia
Така си е, Светле, както стана дума преди два дни със свеки, като го забравила веднъж казва: "Почувствах се "гола".  И аз на тел-а чета, вместо киндъла/книга да нося. Изобщо гледам да вадя от чантата каквото мога. Wink
  Не бил текъл носът, не бил запушен, не кихала... ще видим.

# 377
Преди години ми подариха kilnlde, но тъй като и за мен преживяването в книжарницата е специално, няколко години не го използвах.
Започнах да го използвам едва тази година, като междувременно моделът му беше остарял, но въпреки това не мога да отрека, че виждам няколко предимства, които са валидни за мен:
- вече не нося кашон-два с книги на почивка
- лесно е да подхвана да чета паралелно две книги в зависимост от настроението
- не е за пренебрегване финансовата страна

Отделно големият ми син има предразсъдъци, когато му давам от книгите от моето детство - старото оформление може би предполага за него неактуални теми...
Тази година получи като подарък киндъл (доста по-нов модел от моя), и този проблем вече отпадна - на четеца няма стара или нова книга....Grinning

# 378
Малко помощ или жокер за следната задача:
"Напиши числата, които се намират между 13 000 и 13 500 и имат в класа на единиците две 4."/От помагалото на КРОНОС за 4кл.- Математическите пътешествия на Мечо и Медунка по света , стр.22, зад.5/
Предварителни благодарности на отзовалите се.

# 379
  • ГОре на черешата...
Няма как в класа на единиците да имат две 4. Иначе би следвало да е 13 004, 13 014, 13 024 и т.н. Ако можеш да снимаш задачата ще ни е по-лесно.

# 380
http://prikachi.com/images.php?images/626/9191626a.jpg - задачата

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 13:26 от anitsa

# 381
  • ГОре на черешата...
Оффффф,  аз нали съм първокласничка,  та карам до 20 хихи...значи следва да е така:
13 044
13 144
13 244
.
.
13 404
13 414
13 424
.
.
13 440
13 441
13 442  и т. н.

# 382
  • София-Младост
Какво значи клас на единиците....нали са единици, десетици, стотици...не разбрах отговора, че и задачата.

# 383
В класа на единиците се искат две 4-ки, което освен да е техническа грешка в задачата, не мога да се сетя как биха се разположили.
А две 4-ки отиват и в единиците, и в десетиците.

# 384
mari_eta ви е дала отговор.
Класът на единиците обхваща стотици, десетици и единици.

# 385
Класът на единиците обхваща стотици, десетици и единици.
Благодаря за припомнянето на това правило - с него изобщо нямаше да се наложи да питам тук, но хуманитарната ми специалност е 'изтрила' доста математически постулати.
Сърдечно благодаря за отговорите и на двете ви.  bouquet

# 386
Някакви идеи откъде мога да купя едноцветни обувки с мека подметка тип барелинки. Трябват ми за танците, но не искам да вземам цвички. Досега ги купуваха организирано от училище. Горната част беше от плат с ластик през горната част на ходилото, а подметката гумена. Намирам само пантофи в детската номерация, от която вече сме излезли Blush

# 387
В балетния магазин в Руския културен център на ул. Шипка дали няма?

# 388
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Някакви идеи откъде мога да купя едноцветни обувки с мека подметка тип барелинки. Трябват ми за танците, но не искам да вземам цвички. Досега ги купуваха организирано от училище. Горната част беше от плат с ластик през горната част на ходилото, а подметката гумена. Намирам само пантофи в детската номерация, от която вече сме излезли Blush

туфли има и тук  Simple Smile успех Simple Smile
http://maximasport.eu/?pagesite=19&sw=%D1%82%D1%83%D1%84%D0% … AYAiAAEgKfi_D_BwE

# 389
Точно туфли се казваха! Няколко пъти съм взимала на щерката, като ходеше на балет и художествена гимнастика.

Общи условия

Активация на акаунт