ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 267
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
  • от Луната
miron77, Браво на момичето ти Flowers Hibiscus
Пролетен дъждец, туфли аз купувам от Алиекспрес, защото тук са на 4 пъти по висока цена, а с тия растящи крака не си струва. Там има всякакви обувки за танци, на в пъти по - ниски цени.
Светле и Михаела има канал в тубата и само прави клипчета 'пет таг" били, както и някакви предизвикателства, като да забърка захар и оцет и да си хапне или игри снима и качва. Дай да им разменим координати да си се харесват Smiling Imp
шушито, има по 5 часа на ден, като вторник имат 6 час на класа, а в четвъртък имат допълнителния физическо. Това включва и 2 часа ЗИП английски. Сега ще видим за Твоят час в кой ден ще го сложим, за да не е в събота.

Входните нива минаха, даже и оценки има, но по математика е пълна трагедия целия клас. Госпожата не е писала оценки и явно ще го повтарят, но по точките моята е с първата двойка. и то не защото е сгрешила, а не и било стигнало времето и от 6 задачи тя е решила само 2, нейната приятелка, която е добра математичка явно е успял още 1 задача да реши, защото има тройка Rage Сега е с наказание, всяка свободна минута да решава задачи, докато не започне да ми носи само шестици Satisfied
В чатове не участва, освен в такива с приятели и съученици във вайбър. Има фейс, но не е особено запалена. Ползва инстаграм, заради снимки, които сваля и споделя, основно на животинки и на нашето коте. Таблета почти не го пипа, на компютъра сяда основно за уроците в уча се, а другото от телефона, но вкъщи, защото няма много мобилни данни.
Записана е отново на балет, който вече започна, а от другата седмица започва и английския. Плуването отпада, защото тя не иска да ходи изобщо.
Извинете ме за дългия рома, но така става като чак сега намерих време. Извенете и ако изпуснах да коментирам някой Sweat Smile

# 421
  • Велико Търново
Много ви благодаря за поздравите.
Желая на всички деца една успешна учебна година и повече търпение за нас,родителите.

# 422
Моля ви за помощ за едно помагало - ако го мернете някъде, моля ви да ми пишете на лични. С още няколко родители го издирваме безуспешно, но е изчерпан тираж и го няма дори в издателството.
“Четенето лесно, писането лесно” - автор Мария Бунева, изд. Просвета
Ето как изглежда: https://www.book.store.bg/p59732/cheteneto-lesno-pisaneto-lesno- … maria-buneva.html

Тук го има.
http://www.hiron2000.com/bg/kniga/3061-eteneto-lesno-pisaneto-le … o-mariya-buneva-/

# 423
  • Перник
При нас входните нива поотминаха. Калоян има шестици, а утре имаме родителска среща - да видим с какво ще ни "зарадват".
В събота Калоян беше на актьорско майсторство за пръв път. Прибра се с пиеса, която да чете и да си избира роля. Хитрецът я прегледа да види кой герой има най-малко реплики и си избра него Grinning

# 424
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile различни са децата, ама не много Simple Smile
нашият би избрал най-гоямата роля от пиеса, но нали са им дали да подготвят басня - избра си една с точно три изречения Simple Smile

всички входни са добре Simple Smile даже английския, което не очаквах.
записа се на футбол. Simple Smile
и да знаете: футбол не може да се играе без специален екип, стоножки и забравих-още-какво.
трябва да го кажа на чичовците му - те едно време не знаеха тия работи и си ритаха по гуменки и тениски. Flushed

# 425
  • София
Влизам да ви се похваля с наградата,която моето дете спечели за най-много прочетени книги през лятото.В града се организира конкурс Ела в библиотеката и моето момиче спечели първото място с 65 прочетени книги

https://trud.bg/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%BE … 0%B5%D1%88%D0%BA/
Направо съм поразена! Браво на детето!
Браво и на пишещите Simple Smile
Моят има 6 започнати и 2 дочетени книги лятото Simple Smile За трета си брои сборника със задачи, защото почти всички били текстови Wink

Въобще, при нас всички изкуства, с изключение на музикалното са... Явно музиката е обрала всичко Wink

За компютърни усройства - ползва, предимно мобилни. Той без YouTube не може - заедно с medici.tv това му е основния извор на класическа музика.
И играе, доста, Clash Royale, както и гледа обучителни клипове по темата.

И последно, според мен май няма пряка връзка между четенето и начина на изразяване. Моите не пишат и двамата, но малкият с двете книги за цяло лято се изразява доста по-добре и начетено от големия, четящия тонове книги Simple Smile

Е, стига да не му взимат интервю - тогава си гълта граматиката и вкарва в действие великото “нали” Wink
http://bnr.bg/post/100881114/ivailo-vasilev-i-valeria-vasilenko- … kstravaganca-2017

# 426
  • Варна
Рали, прекрасно се е изкзал Ивайло! Браво на него! За сравнение - наборката не би казала повече от 3 думи последователни. Като трябва да говори с непознат моментално забожда поглед в земята и почва да мънка нечленоразделно.

Браво и на девойката на Мирон! Мисля, че щерката не е прочела толкова книги за последнитет близо 5 години, откакто може да чете (срам-не-срам - това е истината).

При нас телеграфно само ще кажа - нищо ново - годината започна нормално. Същия клас, същата Учителка, същата организация. (Днес 15 минути събира чанта...) Иначе тръгна на латино танци и беше много доволна. Да видим и това чудо Simple Smile Входните май са минали всички, имам инфо само за АЕ: "половин грешка" (една буква е пропуснала и смята, че не е достатъчно да се брои за цяла Wink ). Сложихме брекети и сега храната е проблем, но ще се борим, какво да се прави. Започна доста да "кифлее" - карирани ризи, не-знам-си-какви-плитки, "може ли тъмно червена коса в краищата", мания по обеци... пълен предпубертет Simple Smile

Така, отчетох се! Макар да го правя рядко, хвърлям по едно оче и много се радвам на развитието на наборите!

# 427
  • Перник
Калоян отново е болен. Sad Той така и не спря да кашля от края на септеНври (така се пише според входното му ниво по Човек и общество). Иначе има шестици на всички входни. Вчера имахме родителска среща, та му видях творенията. По български е писал вярно, но по ЧО госпожата казала, че няма да гледа правописа и ела да видиш чудеса Rolling Eyes

# 428
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И при нашия е чудо.
Simple Smile Пръвуписттъ я оправя, но краснописа...Trollface
То нали няма на кой да се метне Simple Smile баща му като напише нещо, в аптеката лекарство може да ти дадат. Simple Smile Аспирин, че няма да се гътне човек от него. Simple Smile
готви се за състезанията, нагъчкали са ги всяка седмица, уж се готви, а ума му все в екскурзиите Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 429
Бърз запис и от мен по дневния ред:
Правописът бавно и полека се завръща от летен отпуск при нас Wink Входните нива минаха, пооплескала е някои, особено това по Човек и общество, но той заплесът по хората ходи. Доста глупави грешки е допуснала на всички нива, чак тя се ядоса. Особено на въпроса за единствената плавателна река у нас, която според отговора ѝ е Искър... Само за протокола, Искъра минава до къщата на баба ѝ.  

За кифлеенето какво да кажа, в пълен ход е и при нас. Пред "побърквета", както тя го нарича, вилнее сериозно, сменят се настроения на кръгъл час, но за сега с баща и запазваме хладнокръвие Neutral Face

Що се отнася до допълнителните занимания, за момента са основно английски и плуване. Много се е запалила, готви се за състезание и почти всеки ден е в басейна.

Колкото до чатовете и социалните медии, не е голям фен. Има една вайбър група със съученици, в която обсъждат домашни и сериали Simple Smile и с това се изчерпва участието й във виртуални разговори. Фейсбук, Инстаграм или какъвто и да било друг профил на този етап няма, не само защото не е проявявала желание, но и защото смятам, че ѝ е рано.

Да кажа и аз, че съм впечатлена от дъщерята на Мирон. Много, много уважавам четящи хора, дано и аз да успея да възпитам такъв.

Хубав и слънчев ден желая!

# 430
  • Русе
На моята дъщеря съученичката й си е боядисала косата руса и освен това всяка сутрин я навива с маша. Сега моята ме кандардисва другото лято и тя да си боядисала косата. Преди години аз май за абитуриентския бал за първи път си накъдрих косата, а те искат още от 4-ти клас. Не им ли е рано или аз само мисля така поради преклонната си възраст.

# 431
  • София-Младост
А моят попита дали не може да си има отделен парфюм/тоалетна вода. Че като тръгнем на гости ходи и ползва този на баща си...нямат десет...какво се случва до 18 не знам просто.

# 432
  • Перник
На моята дъщеря съученичката й си е боядисала косата руса и освен това всяка сутрин я навива с маша. Сега моята ме кандардисва другото лято и тя да си боядисала косата. Преди години аз май за абитуриентския бал за първи път си накъдрих косата, а те искат още от 4-ти клас. Не им ли е рано или аз само мисля така поради преклонната си възраст.

Като те чета, се радвам, че нямам момиче. Но и да имах, категорично не бих позволила да си боядиса косата в 4-ти клас! Че и маша всеки ден! Абсурд!
Аз се боядисах за пръв път чааак в университета.

Калоян страда от тотална липса на суета. Като го заведох на фризьор последния път каза, че му е все тая как ще го подстрижат, само да не му бърка косата в очите Grinning

# 433
  • Sofia
... категорично не бих позволила да си боядиса косата в 4-ти клас! Че и маша всеки ден! Абсурд!
И аз така.
И моята се канеше бритон да има, но днес категорично заяви, че не искала. Не искала да има коса пред лицето... да се разбира еднакво дълга да е навсякъде косата.   Wink

# 434
Боя и аз не бих позволила, нито маша.
Детски пафюми има отдавна, но се пръска много рядко. Понякога връзваме косата на нещо като кокче, като сгъваме опашката като хармоника. Така се начупва много приятно. Купи си разни гримове с нейни пари и с мое позволение. Разрешавам само по почивки вечер да си слага червило и сенки.
Положителното от кифлеенето е, че всяка вечер си чисти лицето с розова вода.
Косата не дава да се подрязва повече от см. По едно време й предлагах да подстрижем бретон, но категорично отказа.

Общи условия

Активация на акаунт