А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 836
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 525
Видяхме работата по БЕЛ. Никъде не се виждат точки. Дори и разбити по модули. Не става ясно от къде са взети точките. На въпросите от затворен тип, на които се огражда верният отговор, никъде нямаше и следа от червен химикал, за да разберем дали е отговорил правилно или не. На някои места в останалата част имаше подчертано с червен химикал. От училището знаем, че са отнети 16 т. от първи модул и толкова. Няма как да знаем от къде - колко...

# 526
Значи не може да се види колко точки ти е дал проверител за преразказа и за тезата?

MALISA Е поне правописните грешки върху работата на преразказа не се ли виждат?

# 527
Малиса, тогава има ли смисъл да се гледа работата?

Какво разбра в края на краищата?

# 528
Значи не може да се види колко точки ти е дал проверител за преразказа и за тезата?

MALISA Е поне правописните грешки върху работата на преразказа не се ли виждат?
Върху преразказа се виждат правописните грешки.
Имаше само червен химикал. Защото някой писа, че със зелен са отбелязани на втория проверител корекциите. Нямаше зелен химикал никъде.
Тезата беше подчертана само. При положение, че беше спазил отправните точки за размисъл и беше изредил тропите, инверсиран епитет, метонимия и т.н.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 12:08 от Анонимен

# 529
Видяхме работата по БЕЛ. Никъде не се виждат точки. Дори и разбити по модули. Не става ясно от къде са взети точките. На въпросите от затворен тип, на които се огражда верният отговор, никъде нямаше и следа от червен химикал, за да разберем дали е отговорил правилно или не. На някои места в останалата част имаше подчертано с червен химикал. От училището знаем, че са отнети 16 т. от първи модул и толкова. Няма как да знаем от къде - колко...
Е това вече ме втрещи! Нали поне някъде една чавка поне - вярно/невярно  newsm78
На пробния на бланката за отговори имаше само чавка или минус, а на преразказа само номер на критерия точки, както и подчертана запетая и една дума (очевидно нечетима)... но младежа каза, че му е ясно какво пише...
На реално оценяване минимум това трябва да има  ooooh!

# 530
Може ли един въпрос към по-знаещите: В план-приема в табл. е отбелязано " Балообразуващи предмети от свидетелството за основно образование...", това означава ли, че свидетелството е от 5-6-7 клас и ще се вземе сборната оценка от годините по съответния предмет, а не само от 7-ми клас?
Ако сте отговорили вече, не го намерих, извинявам се!
Да, но това влиза в сила от следващата година. При нас си е оценката само от 7. клас. Simple Smile
Не. И не влиза от следващата година.
Влиза в сила точно догодина с петокласниците.
Никъде не пише сборна оценка.
Как ще присъстват предстои да видим.
А дали някое училище ще реши да взима оценки от 5 клас на този етап за само може да се гадае.

# 531
Е това вече ме втрещи! Нали поне някъде една чавка поне - вярно/невярно  newsm78
На пробния на бланката за отговори имаше само чавка или минус, а на преразказа само номер на критерия точки, както и подчертана запетая и една дума (очевидно нечетима)... но младежа каза, че му е ясно какво пише...
На реално оценяване минимум това трябва да има  ooooh!
Чавки нямаше никъде. А той има 3 сгрешени отговора. 6 точки, за които знаехме 100%. От 16...нямаше чавки, минуси или каквито и да е индикации.
Най-отдолу на листа на първи модул имаше общият сбор точки - 70. Без нищо повече. На преразказа се виждаха с червено правописни грешки само. Няма отбелязани пропуснати епизоди, разместени такива, няма оценка дали е достатъчно подробен, няма точки.

# 532
  • София
Точки няма, но намясто раздават ключовете. И можете да сравнявате отговорите на детето с тези от ключа. Подчертаното значи, най-просто казано, че нещо там е грешно. Грешките може и да са стилистични.
Успех на класиранията!
Влязох в темата за статистика, но, уви, напразно Simple Smile

# 533
Тогава какъв е смисълът да се гледа работата изобщо? Няма точки, не се виждат рецензиите, общо взето няма никаква информация за оценяването на детето. Такива неща вече са смешни. За какво му е на човек да ходи, да гледа само какво е написало детето общо взето. Всякакви надежди умряха за откриване на тези пусти грешки... поне на свободните отговори вижда ли се нещо?

# 534
  • В морето

Всички знаем, че и тази година в цялата страна се взимат оценки само от 7 клас.

"Знаем" откъде, щом заповедта излиза, че или е грешна, или неточна, или има друг документ, който я тълкува? Ако е така, това ще помогне.

Аз "кацам" току-що, трябва като пълномощник да помогна и подам документи, решавам първо да се информирам откъдето мога преди да питам на място, решавам, че заповедите са за това и ето ти първа неточност... Затова ако има родители, получили достоверна информация, моля да ми помогнат!

# 535
Отново от МОН са се застраховали, като не са дали оценяването и отново ни правят на маймуни.

НЯМА НАПИСАНИ ГРЕШКИ-няма за какво да се хване родител и да ги коригира.
Вижда се само работата на детето, но не и как е оценено.
Безобразие!!!!!!!!!

# 536
  • България-София
Нямаш право на телефон,  ...  нямаш право на лист с отговори, ... а дали ще те допуснат ако на ръката си имаш написани отговорите на ключа от МОН? newsm78
Здравейте,
Аз слизам от "баклона" да благодаря за информацията която всички споделят тук, която признавам си много ми помогна в ориентацията за тазгодишните НВО.
По отношение на проверката в 22-ро у-ще: бях от първите сутринта. Нямаше нерви, спокойно ти предоставят работата на детето. Виждат се корекциите на двамата проверяващи, но какви точки са присъдени -не. С вас стои преподавател по БЕЛ, който може да ви ориентира за какво са отнети точки на тезата и преразказа. Много професионално и точно беше в нашия случай. Аз си носих ключа от МОН и никой не възрази, когато децата си провериха въпросите, които се проверяват от компютър. Така че вземете си ключа, дано не сме били някакво изключение.

# 537
  • София
arnn, ние миналата година знаехме точките отделно на първи и втори модул. И така можеха да се сметнат точките на тезата например. Ако в училище са ви ги казали, ще е по-удобно.

# 538
Не е справедливо, наистина. Истинска подигравка!

# 539
arnn, ние миналата година знаехме точките отделно на първи и втори модул. И така можеха да се сметнат точките на тезата например. Ако в училище са ви ги казали, ще е по-удобно.
Не са ни ги казали още, то това е проблемът. И там въобще не си дават зор, нищо, че държат всичко живо в напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт