Искам да кажа...(125)_05.06-11.06

• 100 762
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Добро утро!
Аз напоследък я закъсах със здравето. Бронхопневмония. Днес ми е втори ден без температура и се чувствам по- добре.
Иначе отслабнах и не пуша от 10 дни. Simple Smile

# 301
  • Варна
Е, поне си успяла да извлечеш ползи Simple Smile Бързо оздравяване, Стейси!

# 302
Заек не готвя и не ям. Не си го пpедставям даже.

Искам да кажа, че за малко да почна да се гpимиpам за pабота след като си изпих кафето, но добpе че ме усъмни фактът, че всички дpуги спят. Официален пpазник е, но не съм си изключила алаpмата.

Стейси, стига бе, каква пневмония? Unamused

# 303
Добро утро.
Вчера отидох до Лидъл за заек. Тук заек, там заек....тц. Попитах един касиер на кой щанд са зайците, че не ги видях, а той ми отговори "В гората" Mr. Green. За първи път хапнах от това месо на Нова година и много, много ми хареса. Тогава май всичко ми беше вкусно! ooooh! Дивите зайци изследват ли се за някакви болести преди да ги сготвите?
Завърших елитната гимназия в наше село с профил английска паралелка. Станаха мотки със съчуеници. Двама от класа бяха вкарани със слабите оценки от изпитите, а друго момиче не кара подготвителния клас и директно влезе направо в девети. Искам да кажа, че вече не е толкова елитна и живот си живеят учениците. Моята щерка няма никаква представа какво ще прави след 7 клас. Ние с ММ също не сме обмисляли някаква насоченост. Тази година видях как се "провали" детето на кумовете. Супер умно дете, амбициозно и целенасочено. Дете, което от години се подготвя за тези матури и съответно да кандидатства с оценките за елитните софийски гимназии. Майка й имаше големи планове. Уви, от стрес и притеснение оценките й не са от най- добрите.
Ако някой се чуди какво да готви днес- ние май ще сме на пресен зелен фасул.
Стейси, давай в същия дух- без температура и цигари. Това дали е онова разболяване, дето трябваше да чакаш определен лекар у дома, който да те нагледа?
В петък и събота сме на рок фестивал. superuu

# 304
  • Ямбол
От снощи не мога да ви изчета.
Аз също направих сладко от ягоди. 3:2 е моето отношение за плод:захар. Варя докато капката не се разтича. Май гъстичко стана, но каквото такова. Накрая сложих лъжичка лимонтозу.

За темата за бежанците - отказах се да се боря с вятърни мелници. Правих опити да им кажа, че могат и без грозни изрази да пишат по темата, но веднага ме направиха толераст, който обича бежанците, които ще си отглеждам вкъщи, ще ми претрепят децата и още какво ли не. Това е някаква войнстваща секта там. Навсякъде виждат бради и убийства. И също смятам, че модераторите са оставили темата да е клоака, защото иначе ще напъплят по другите теми.

За гимназията също не съм натискала големия много. Избра си биология и влезе. Класът им само не беше това, което си представях, иначе от колегите съм доволна. Малката сега е в МГ и иска там да продължи и след седми, но има време още да реши.

Мариат, и съпругът ми ще ходи на рок фест. В Стара Загора ли ще сте вие? Съответно аз оставам в/на магазина.

# 305
А не, Лиляна. В нашия град ще сме си.

# 306
И аз не ям заек, сърни и други подобни сладки животни.

# 307
Това е някаква войнстваща секта там. Навсякъде виждат бради и убийства. И също смятам, че модераторите са оставили темата да е клоака, защото иначе ще напъплят по другите теми.

И аз така мисля и пpeдлагам и ние като тях да пpавим, защото забелязвам, че често напоследък настоящата тема се пpeвpъща в място за пpавокации и все някой се вpъзва да отговаpя. И аз мога да кажа сега, че не мисля, че са секта, а нещо много по-патетично, но ще ме четат четящите тази тема, а не дpугата. Wink

Тази година на тукашното MTV паpти ще бъдат няколко изпълнители, които доста хаpесвам и се чудим с ММ как да отидем без да pазбеpе дъщеpя ни, защото малко неудобно ни е нали от една стpана, а от дpуга и тя ще се озъpта засpамена пpез цялото вpеме. Макаp че то е такава лудница, че едва ли ще си пpечим.

# 308
Мари, дивото заешко е съвсем различно от питомните зайци. Мен ако питаш е много гадно, синьо, жилаво, иначе не се изследва, те не ядат гадости като дивите свине. Ядем заешко у нас, харесва ни.

# 309
Добро утро!
Месо ям всякакво, включително заек. Има разлика между това да отглеждаш животно, за да го изядеш и такова, което да ти е домашен любимец. Така че нямам такива притеснения.
За седмокласниците - децата са различни, едни са мотивирани и отговорни, други трябва да ги дърпаш, тикаш и т.н., за да стане нещо от тях. Един и същ подход при две различни деца не можеш да приложиш. И да, доброто училище е важно. Важна е средата, конкуренцията и т.н. Живеем в забързан и непрекъснато променящ се свят. Децата ни трябва да са гъвкави, адаптивни и да могат да работя под стрес. В днешно време такива 'носят ме, мамо, влачат ме', успяват да преживеят някак само благодарение на родителите си.

# 310
И да, доброто училище е важно. Важна е средата, конкуренцията и т.н. 
Съни, "добрата ни гимназия" вече не е добра! Беше що беше.

# 311
Никаква pазлика няма. Зайчето си е зайче. Аз нито съм веган, нито голям защитник на селскостопанските животни, но това е като да ядеш чихуахуа пpимеpно. Всъщност не се съмнявам, че и сладки кученца биха яли някои хоpа ако месото им ставаше за ядене. Пpосто ще кажат, че ги отглеждат за да се нахpанят.

# 312
И да, доброто училище е важно. Важна е средата, конкуренцията и т.н. 
Съни, "добрата ни гимназия" вече не е добра! Беше що беше.
Мари, там вече е друго. И за моята гимназия казват, че вече не е това, което беше. Но в среда с 2-3 училища избираш най-доброто и се бориш за него. Но в София да останеш в кварталното, ми съжалявам, но не го намирам за нормално. Освен, ако и детето, и родителите, нямат никакви амбиции.

# 313
  • някъде ... тук ...
Добро утро и от мен!

Нямам никакви скрупули и сантименти относно животните, отглеждани за храна. Ядем и готвим всякакво месо. Диво съм готвила веднъж, но знам, че се изкисва предварително с оцет и вода. Точно, за да не е гадно и жилаво.

Важно е училището, но е важно и какво иска и може детето. Проблемът, поне за мен, е голямата дупка между прехвалените елитни гимназии (масово езикови и математически) и професионалните. Не виждам смисъл всички да се бутат в първите. И бачкатори трябват на тази държава.
С големия, смятам, че намерихме това, което търсихме. Дребният, още вятър го вее на бяла кобила. Определено е различен от батко си, но едва ли ще драпа за езикова гимназия.

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 08:31 от ЕлиТ

# 314
  • София
Точно за това си говорехме снощи и ние, Ели, прекалено е широка ножицата между училищата, затова (в София конкретно) борбата е толкова жестока още от първи клас. По повод първолаците точно си говорехме, че хем е ненормално това бутане в Н броя училища на всяка цена, хем пък идеално ги разбирам родителите, още повече като минала през това със син в кварталното училище, който прекара там 4 загубени важни години, за което още не мога да си простя, че не реагирах по-навреме.

Общи условия

Активация на акаунт