Глиган или кифла - Summer edition 2017

• 461 696
  • 6 005
  •   1
Отговори
# 5 715
Темата стана силно образователна, а не лятна..))

# 5 716
  • София
Е, да, дрънкането на живота на Мамасита е много лятно!

# 5 717
Ами не е, така че спрете. 307 нови отговори няма да прочета, видях само последните страници,  не съм учудена, знам как е тук.
Имам работа, нямам нов бански, но нека  това не е единственото, което да крепи темата тук.  Зрели жени с претенции за ум, разум и успешност би трябвало да намират по -миролюбив начин да демонстрират своята успешност и удовлетвореност от живота си.
Съвсем не лицемерно се налага да призная толерантността на администратора,  не е лошо обаче да се почисти резултата от доброто настроение в което перманентно са  някои жени, просто защото не е в духа на темата, освен, че съдържа лични обиди към  потребителка.
Сипете си нещо студено или топло,  нов ден е,  хладен, така че cool down още малко.Sunglasses

# 5 718
  • София - Рим и обратно

Неприятно впечатление правите как хапливо и се спускате вкупом и колко недоброжелателно и язвително я коментирате. Това вас ви прави да изглеждате лоши, а не нея. Изчетох всичко и не ми направи впечатление Сирената да е обидила някого, докато специално ти направо и разказа играта от обиди, заяждания, гадни зложелателни подмятания. Приличаш на хиена, която се спуска стръвно да гризе до кокал. Много си нахъсана и агресивна, направо си страшна работа  Rolling Eyes Не ме интересува дали сирената има желание някой да я защитава, правя го, защото ми правиш откровено много лошо впечатление!
Да,така е, толкова години не спряха да й налитат като кучки на кокал, пък тя не ги обижда по никакъв начин, поне не и на това махленско ниво. Не мога да си обясня кое толкова ги дразни и разлайва.

# 5 719
Като прочетеш после тия пост на Ша и си даваш сметка, колко са прости останалите с куп претенции, а на практика нещастни женици.
Темата не я чета, кефят ме само гащите на Ша, но от злобни коментари, не мога да стигна до нито една снимка.
Влизам само да ви кажа, че тази година морето беше прекрасно, чисто, прозрачно и нямам никакви забележки към бг туризма. На плажа беше пълно с чуждестранни глигани, та аз направо кифлеех. Вдигна ми се самочувствието.
Лек ден

# 5 720
Ако детето е музикално, се учи отрано.

О, и нито едно от децата ти не е музикално Simple Smile.

Само второто. Може би и третото, но по принцип над 80% от момичетата са музикални, не е голямо постижение. Но на три годинки все пак е рано, освен ако няма наистина големи амбиции да отгледаш професионален музикант.

А тази сутрин писах, рисувах, съзерцавах дъжда, сложих щедра гозба с пиле и зеленчуци в слоу кукъра, изобщо - това лято върви доста приятно и интересно, именно защото не си поставям високи цели за постижения.

Тая сутрин си мисля, че има един прост житейски факт: човек може да има безкрайно повече интересни моменти, ако е роден, па макар и гледан без развозване, отколкото ако принадлежи към контингента на неродените деца на иначе много отдадени, забавляващи и развозващи майки.

"за пръв път чувам Брока да се дели на две части според това дали езикът е роден или не. Моля, ако имаш лесен достъп до статия и изобщо някакъв материал по въпроса, да ми дадеш линк"

http://www.nature.com/nature/journal/v388/n6638/full/388171a0.ht … trotcallback=true

Имаше и филм на БиБиСи- просто вкараха в един скенер хора и ги караха да говорят на роден, рано научен и късно научен език. Аз като знам как се потя на немски, като нищо ще да ползва поне 10 зони много активно, за разлика от българския и английския.

# 5 721
  • София
Естествено, гащите и сутиенът са безопасна територия. 
Кристина, всичките прости, а ти цялата в ум! Честито! Това беше много позитивно и лятно. Твоята работа е присмял се хърбел на щърбел.

# 5 722
  • Варна
Сега ме хвърли в размисъл.Трябва ли да съм гузна,че не съм родила 3 деца ?
Дай да ги раждаме по 5-6 и да ги пускаме да се гледат на улицата.Със сигурност ще им е по-интересно.,от колкото ако не са родени.

# 5 723
Има логика, Сирен.
Обаче човек може да има безкрайно повече и нещастни моменти, ако само е роден, а не е обгрижван, възпитаван, не му е осигурена подходяща среда на живот и т.н. Та не е важно само да се ражда, трябва да се поема отговорност за тези деца. Иначе да станем като братята роми - числото е важно, за детските, а пък дали се обръща внимание на децата на никой не му пука.

глухарче, по едно време сме писали

# 5 724
  • В заешката дупка
Това кога са го намерили?

Е,  не знам кога. Но не е нещо нова. Аз съм го чела когато децат ми бяха бебета, значи преди около десетина години. Сега, като ти търсих онлайн материали (тия неща лесно се намират, и ти сама щеше да се справиш), гледам че са от 90-те години. Не знам дали има по отрано.

Distinct cortical areas associated with native and second languages

Fitting two languages into one brain

# 5 725
Подходяща среда е едно, но в последните години се минава вече на съвсем друго ниво- майката се превръща в куратор на преживявания, коуч, тренер, организатор на житейския път. Все едно детето не си носи никакви таланти и вътрешни пориви, ами трябва всичко да се налее отвън, посредством трениране и обучения. Но фактът си остава: никоя майка не може да пусне детето си по безпроблемната писта, нищо не ти гарантира, че след множеството усилия ще отгледаш адаптивно, успешно дете, което да се пласира в света с лекота, но освен това и вътрешно да е в мир със себе си. На мен ми идва малко в повече допълнителния натиск буквално да организираш мозъчната архитектура на детето си, което в доста аспекти е непроверено и бие малко на псевдонаука.

Едно от най-обгрижваните момчета от детството ми е подчертано неуспешен днес. Просто свикна на рамки, правила и перфекционизъм и докато се поокърши, влезе в средната възраст под формата на дърт ерген с кофти работа- защото му липсваше свободния почерк и находчивост, които само едно скучаещо от време на време дете може да развие. Защото не се е научил на основната способност: какво да правя, когато не знам какво да правя.

# 5 726
Забавлявам се много с темата и особено последните няколко страници.
Сиренката, милата, онеправдана и все обиждана без причина, а тя толкова фино и някак между другото пуска провокацийки с цел поддържане на вниманието върху себе си.
Няма тема, която да не е окупирана от Сирената, нейните деца, отглеждането им, майкочасове и т.н.
Що и се връзвате се чудя Joy

# 5 727
Siren, в тази връзка, какво мислиш за обучения по Глен Доман и Монтесори от ранна възраст? На мой познат децата бяха обучавани от детегледачките и още на 3 годинки можеха да четат, познаваха числата и т.н. Един вид превърнаха ги със зор във вундеркиндчета.
Аз признавам - бях започнала и аз с думите по Глен Доман, но бързо се уморих аз самата, много е трудоемко да включвам все нови и нови думи, а и детето тогава не проявяваше интерес. Чудя се дали да подновявам, също ме е страх, че финансово не мога да си позволя да осигуря на детето непрекъснато конкурентна среда, за да има постоянно стимул за развитие.

# 5 728
И поемането на отговорност се изразява само и единствено във влачене по всевъзможни курсове, уроци и спортове?
Съгласна съм със Сирен, че има голямо и излишно залитане в този насока. Вместо да отдели време за игра, обикновен разговор или някакво съвместно занимание с детето, майката доброволно се превръща в негов шофьор, който по цял ден само и единствено препуска из града.
Как точно решихте, че децата на Сирен не са обгрижвани? Защото 2годишното не е записано на пиано, плуване и йога?

# 5 729
  • София
Сега прочетох абсстракта на статията. Ок, Брока си е брока, не е някакъв друг център на чуждите езици. В абстракта пише, че става въпрос за възрастни и за естествени билингви, което  е съвсем друга игра. Родният език вече е автоматизиран, логично е да има физическо отражение при усвояването на чужди езици в късна възраст, най-малкото защото при проблеми страда езикът, а на чужд език е по-трудно да се коструира граматически вярно изречение. Все пак има биологична граница на превръщането на младия мозък във възрастен. Както винаги се получава нещо като развален телефон. не става въпрос за център на чужви езици. Мерси, беше ми истересно.
Сега видях поста на ЧеКа- в другия абстракт пак става въпрос за естествени билингви и всички други, обаче има и още една интересна част - за флуентността на езика, а не от възрастта на усвояване, което е в същия смисъл, за който писах и аз за страттегиите и автоматизирането на езика. В общи линии, като изключим това, че части от Брока светват при естествени и "изкуствени" билингви, всичко останало си съвпада, няма противоречия. Хората подозират вътрешни микрокръгове, което е ок. И това за активацията на темпоралвия дял е логично.
Мда, темата за бивингвите е доста добра, започвам да се замислям сериозно по въпроса да позадълбая там,, макар билинвите да не са ми от основните интереси.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 11:21 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт