Глиган или кифла - Summer edition 2017

• 461 696
  • 6 005
  •   1
Отговори
# 5 730
Птица, стига връща лентата. Вмомента никой не напада Сирен, само си говорим.

# 5 731
  • Варна
Забавлявам се много с темата и особено последните няколко страници.
Сиренката, милата, онеправдана и все обиждана без причина, а тя толкова фино и някак между другото пуска провокацийки с цел поддържане на вниманието върху себе си.

Нали. Много е добра ☺

# 5 732
Е, няма да стане, оставете Сирен.
Ще и покажа новия ми кожен топ,
http://prikachi.com/images/353/9155353u.jpg
приятелка ми го домъкна, отзад е гол гръб с връзки. Приятен, но топли на гърдите.

# 5 733
Siren, в тази връзка, какво мислиш за обучения по Глен Доман и Монтесори от ранна възраст? На мой познат децата бяха обучавани от детегледачките и още на 3 годинки можеха да четат, познаваха числата и т.н. Един вид превърнаха ги със зор във вундеркиндчета.
Аз признавам - бях започнала и аз с думите по Глен Доман, но бързо се уморих аз самата, много е трудоемко да включвам все нови и нови думи, а и детето тогава не проявяваше интерес. Чудя се дали да подновявам, също ме е страх, че финансово не мога да си позволя да осигуря на детето непрекъснато конкурентна среда, за да има постоянно стимул за развитие.
Нож с две остриета. Рискуваш да форматираш детето прекалено рано и да му насочиш ресурса в някаква посока. Никой още не знае какви способности ще ти трябват- да не кажа, че е по-добре съзнанието и способностите на човека да са по-скоро неоформени и флуидни. А знаейки колко аспекта има езикът, за мен е по-скоро вредно да насочиш детето към "външната страна на езика", особено буквите.

Да не говорим, че повечето деца на три съвсем естествено започват да забелязват букви по лога и надписи. Освен това започват интуитивно да разбират някои количества- 2, 3, 5.

Освен това за човек е "скъпо" да е умен. Изморява, чисто биологически. Така че ако някой те е напълнил с много способности и умения, а човек не ги е осъзнал, има опасност да се превърне в онова чудо, дето си търси жена на 34 годинки.

Много трябва да се внимава в създаването на "инкубатор за гении" у дома или в институция. Ти го тренираш, хубаво, но почти гарантирано е, че след 10 секунди на ринга ще има нокдаун- и тогава вече зависи доколко детето е свикнало на провал, или е свикнало, че все е умно, все го хвалят...но светът не е табличката с Монтесори материали и задачата не се решава толкова лесно.

Май беше Франк Фуреди, който беше формулираш идеята за "нормален проблем" и "зъл проблем" (wicked problem). За съжаление техниките за развитие тренират децата да решават нормални проблеми, да работят в система с правила. Но не им дават достатъчно находчивост да решават "wicked problems"- такива, за които няма инструкции, не знаеш откъде да ги подхванеш. А за това е важно детето да започне и да завърши нещо само, от скука. Да не говорим, че е смешна идеята възрастен да учи детето как да играе- че то на детето това му е природата. Игрите на възрастния не са достатъчни, даже могат да изкривят детето.

# 5 734
Е, няма да стане, оставете Сирен.
Ще и покажа новия ми кожен топ,
http://prikachi.com/images/353/9155353u.jpg
приятелка ми го домъкна, отзад е гол гръб с връзки. Приятен, но топли на гърдите.

Тази приятелка те мрази. Laughing

# 5 735
Може би познах, че Ша има основно frenemies:)

Един хлопатар на врата и ансамбълът ще е пълен.

Ша, облякла си крава. Защо???

Между другото, вчера видях на живо как стои татуировка жартиер с панделка. В Инстаграм с малко филтри може да изглежда секси. Обаче в реала- за съжаление жената нямаше перфектния крак, та цялото творение се тръскаше. Друга пък си беше направила татуировка с къна...на свастика. Вярно, имаше Йога вид, ама защо по дяволите трябва лятната ти визия да напомня лентичката, дето Хитлер си носи на ръката...в смисъл- за повечето хора не е символ на Шива и каквото там, ами "днес видях една луда с голям нарисуван пречупен кръст на ръката".

# 5 736
  • Варна
И кво ще им топлиш при 40 градусова жега .

# 5 737
Ша, наистина ли би излязла с това? Недей.

# 5 738
Ша, и аз съм против тоя потник Simple Smile

# 5 739
Може да го поизреже и да стане килимче за пред банята.

# 5 740
 Такива топове носеха чалга певиците по клиповете си около 2000-та година. Може би този е инвентар от ретро чалга клип.

# 5 741
Може да го поизреже и да стане килимче за пред банята.

Или кора за баница...

# 5 742
Андариел, за мен е пълна мистерия кога практикуваш и кога насмогваш да ни наливаш/заливаш/ със знания. Какво целиш - не знам, честно.

Добре, че си отгледах децата без особени напъни / дву-триезични са, едното от бебе, другото от 7 г възраст/, та ако се впрягах на всичко написано, трябваше от 5 месечна възраст да го разнасям на пиано, плуване, тенис, карате, рисуване, бебешка йога.

Някак оцеляха в семейството и с другите животни.

Направо се чудя как ви издържа Сирен.

-------------------------------

Много хубава си беше морската тема, christina1980 - позавидях ти, искам ми и аз да отида на плажа, да си сложа капелата и да гледам морската шир.  Heart Eyes

ред. Шу, супер си Simple Smile

# 5 743
Излязла съм,, Цвети Joy
Отзад
http://prikachi.com/images/372/9155372p.jpg
Помниш ли пухкавият сутиен от муминтрол, той е  още по -приятелски. Blush  Виж как оправихме темата, ти с тея деца като започнеш и... те започват..
А не, чалга не слуша никой от приятелките ми, няма как да са го откраднали от певачка на  участие в Биад. Joy

# 5 744
  • София
Andariel, аз съм естествен билигв, но моят личен опит се разминава с написното от ЧеКа.

Децата ми не са билингви, а 2рият им език (английски) е от 5 г. възраст нататък в български училища (ДУ  с големия и ЧУ с малкия) - и тримата са fluent и в говоренето, и в писането. 

Ако мислиш да правиш проучване, насреща съм -  за опитно зайче, заедно с децата.

Общи условия

Активация на акаунт