Глиган или кифла - Summer edition 2017

• 461 706
  • 6 005
  •   1
Отговори
# 5 760
Андариел, за мен е пълна мистерия кога практикуваш и кога насмогваш да ни наливаш/заливаш/ със знания. Какво целиш - не знам, честно.

Ще разбуля мистерията, за да не се измъчваш - в момента е ваканция за децата, летни почивки и съответно и за мен е почти ваканция. на всичко отгоре ме е сковала дисковата херния и едва се движа вкъщи, да не говорим за излизане. Използвам времето да си чета, да си правя материали за новата учебна година и да си общувам с хората във форума, гледам телевизия (най-после попаднах на Шофьор на такси с Робърт Дениро, от който е култовата реплика Are you talking to me, пия кафе, чопля семки пред комютъра, местя се от бюрото на леглото, защото трябва да сменям позата... Спокойно, не си длъжна да четеш написаното от мен, в крайна сметка насила на никого не мога да му дам, а и не ми е това целта. Не е нужно да целя нещо, просто правя каквото искам, прекарвам си времето както намеря за добре предвид обстоятелствата.
Относто поста ти, усещам лека идея за заяждане с мен, но няма как да стане. Не е нужно да ме харесваш, нито да ме понасяш, така че всичко си е ок. не се съмнявам, че за себе си си най-добрата, най-успешната и т.н., което си е човещинка, то по всички хора ходи.

Връщам се да дочета.

Андариел, няма да се впускам да обяснявам какво съм завършила и какво работя - при всички обстоятелства съм с едно медицинско образование напред. Но не го изтъквам, хваля, не цитирам цели чаршафи и блъскам информация. Дори, мисля, че май никой и не знае, освен мъжа ми, че работя това. Проблемът не е в поднасянето на инфо/напротив, интересно ми беше, а в това, че постоянно го повтаряш. Агресивно.

Не се измъчвам изобщо.

Моят, малкият, на 2,7 абсолютно безпогрешно отговаряше на баща си само на холандски, а на мен само на български. Никога не обърка двата езика. Е, предполагам, че е позакъснял, все пак беше почти 3 -годишен, но аз съм , както казах съм майка на обикновени деца.

пс. отделно момченцата са малко по-бавноразвиващи се
Предполагам, че и ти като мен си се обръщала към детето само на български. Забелязала съм, че тогава децата не се объркват и си научават двата езика безпроблемно едновременно. Ама за съжаление, масово майките в чужбина дрънкат на децата си на чуждия език, щото "да не се объркали" или "за какво ли им е пък тоя български". Много тъпи кифли.

Така и не проумях как е възможно да говориш на чужд език на бебето си. Сигурно е от малоумие от моя страна, но аз лично нямаше шанс да говоря на холандски на бебето си. Освен това съпругът ми беше категоричен, че на дете се говори задължително на майчин език. Езика, където живеят ще го научи без проблем.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 12:59 от A Walk to Remember

# 5 761
Кукумицинка, не знам дали си забелязала, ама модата за 2017 е деветдесетарска.

Тоя потник може да накара и бюста на Венера Милоска да изглежда като виме.

Моля ви се, нарежете го това нещо и си направете гюдерийки за лъскане на возилото, че хич не върви...

# 5 762
  • София
Може би познах, че Ша има основно frenemies:)

Един хлопатар на врата и ансамбълът ще е пълен.

Ша, облякла си крава. Защо???

Ха, нещо такова си помислих и аз като видях снимката! Само дето не е на кравата Милка, но може и да има такава разцветка за обогатяване на асортимента. За мен е кичозно, но щом тя си го харесва, да си го носи. Важното е, че показва голия корем, макар вместо да наблегне на корема и бюста, набляга на кравешкото. Фокусът е на грешното място.

# 5 763
А, точно теб чаках, кукумицинка, да поведеш стадото, заради кравите се сетих, да не помислите нещо Joy

# 5 764
Не ти е бюстът за без сутиен вече, Шару. Ако не смяташ да ходиш с ръце на кръста и вирнати рамене през цялото време, не е особено естетично. Дънките и те май са от края на 90-те.

E, не  hahaha

# 5 765

Тя направо вече е шейсетарска като гледам.
Подкрепям за ге(ю)дерийката, макар че няма да полира хубаво. Ако има котки сигурно ще се зарадват да си точат ноктите на него.

Ох, аз пак видях паласките на Ша. Явно трябва да сменям монитора вече, защото очилата ми са напълно актуализирани с настоящия диоптър.

# 5 766
  • В заешката дупка
Andariel, аз съм естествен билигв, но моят личен опит се разминава с написното от ЧеКа.

😀 Как точно личният ти опит  се разминава с това, което съм написала?! Аз говоря за това какви области в мозъка се активизират при използването на езиците (в зависимост от това кога си ги научил), а не колко флуънт си на един или деруг език. Което пък е все пак сравнително субективна категория, макар да има опит да се сложат някакви обективни критерии,  но така или иначе това е тема, която не съм засягала.

# 5 767
  • София
ЧеКа, съгласна съм с това, което пишеш. За разваления телефон се сетих за Титина. Линковете ми бяха много полезни, това съм го пропуснала, но ще обърна внимание. За мен важното е, че сложих още едно парче в пъзела и като обща картина нещата се допълват. Имайки предвид, че въпросът с билингвите и дори с мултилингвите се обособява като все по-важна област, все повече проучвания ще се правят, а това трябва да се вкарва по-активно в практиката. Всичко си е както трябва.

A Walk to Remember, товаа начукване на канчето ли  е? Искаш да ми обясниш колко съм ти досадна и т.н. ли? Ми, хубаво, това си е твоя работа, аз също не харесвам всички хора от форума. Всеки е различен и общува различно и има право да бъде такъв, както и другите имат право да възприемат и интерпретират по техните си критерии. За теб това, което пиша е постоянно и агресивно - ок, разбирам те. И какво нататък? Усещаш ли, че в момента ми излизаш емоциите си, и нищо не печелиш, защото едва ли очакваш заради твоето мнение аз тутакси да изпадна в депресия, да ти целуна ръка и да се призная за виновна, за да съм ти по-удобна. Аз към теб претенции нямам и не разбирам ти какви претенции имаш към мен.

# 5 768
  • Бургас
Точно дънките на Ша много ми харесаха!
Ша,приятелката да не се казва Уилма Флинтстоун? Laughing Махай го това говедо от гърба си!

Последните страници ми приличат на един скеч на триото НЛО.Трима пияници си говорят за абсолютно различни неща,но разговорът си вървеше. Joy

# 5 769
Славче Joy Joy Зайо ми е приятелка, но няма да го дереме него.Тоя,  от "Алиса в страната на чудесата",  нали го знаеш?
Моя тема предполага да е забавно, ясно, че всеки си пише/ вижда каквото иска.
Само черешафи с размисли и страсти  гледайте много да не пишете. Лятна тема е, напомням.Heart

# 5 770
  • Варна
Точно дънките на Ша много ми харесаха!

И на мен ми харесаха. Simple Smile Кравешкото нещо е пълен абсурд- нито е красиво, нито практично.
И ми е смешно как се пънете да и търсите кусури. Някакво нездраво удоволствие долавям. Чак става жалко на моменти.

# 5 771

A Walk to Remember, товаа начукване на канчето ли  е? Искаш да ми обясниш колко съм ти досадна и т.н. ли? Ми, хубаво, това си е твоя работа, аз също не харесвам всички хора от форума. Всеки е различен и общува различно и има право да бъде такъв, както и другите имат право да възприемат и интерпретират по техните си критерии. За теб това, което пиша е постоянно и агресивно - ок, разбирам те. И какво нататък? Усещаш ли, че в момента ми излизаш емоциите си, и нищо не печелиш, защото едва ли очакваш заради твоето мнение аз тутакси да изпадна в депресия, да ти целуна ръка и да се призная за виновна, за да съм ти по-удобна. Аз към теб претенции нямам и не разбирам ти какви претенции имаш към мен.

Не, по-просто беше Simple Smile. В тема за гащи и плажове да се дискутира по-оскъдно Брока и Вернике, елементарно съобразяване.

# 5 772

Тя направо вече е шейсетарска като гледам.
Подкрепям за ге(ю)дерийката, макар че няма да полира хубаво. Ако има котки сигурно ще се зарадват да си точат ноктите на него.

Ох, аз пак видях паласките на Ша. Явно трябва да сменям монитора вече, защото очилата ми са напълно актуализирани с настоящия диоптър.

Да бе, ако се отпусне, тамън ще се слеят паласките с вимето.

Не знам, Мамасита, не съм толкова навътре в модата, но по улиците не съм срещала да се носят с дънки с такова коланче и такъв... топ през последните 20 години.

# 5 773
Кукумицинка, ти вече не си ли в тая възраст, в която може да си носиш каквото си искаш, без да те е грижа в коя фаза точно е модният цикъл? Или и там гледаш под лупа и със сантиметър...

Имам разни дънки със странни коланчета след 2005 г., някои бяха Capasca. Отдавна вече панталоните от деним не са за пуристи, дето признават само визията на Levis 500.

# 5 774
  • ГО
Ох и аз за дънките щях да пиша. Без да целя да обидя Ша, цялата ми е много ретро. Винаги, с всичко, което показва-клинчета, обувки, топове, нощници... 🤦🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт