Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е типичното ежедневие на една майка и нейното новородено бебе?
Какви са отговорностите на бащата?
Може ли да оставите новородено само с баща му за час-два?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е типичното ежедневие на една майка и нейното новородено бебе?
Ежедневието на майката и бебето варира, но обикновено бебетата спят много, позволявайки на майката да си почине повече. През нощта бебетата се събуждат за хранене, което може да наруши съня на майката. Бащите могат да помагат с грижи като смяна на пелени, хранене и разходки. Помощта от други е желателна, но не винаги необходима. В началото бащата може да помага, позволявайки на майката да си почине и възстанови. Майчината почивка може да бъде нарушена от коликите на бебето, които могат да бъдат причинени от храненето. Пелените се сменят при всяко хранене, което може да бъде 6-8 пъти на ден в зависимост от храненето на бебето.
-
Какви са отговорностите на бащата?
-
Може ли да оставите новородено само с баща му за час-два?
-
Колко често се сменят памперсите?
-
Какво бихте искали някой да ви беше казал предварително?
/ама така е като слушам роднините/ и не бих гладила, освен мноого измачкани дрехи за навън.

) От там насетне сме били двамата наравно - хранене, къпане, памперси, разходки. Първите месеци много се тръшках, че хем исках къщата ми да е изблизана и да свети, хем се изморявах много. Гледах да го изкарвам навън колкото мога повече (есенно бебе е), докато не стана наистина много студено. Но и при 0 градуса сме изизали, ако ще и за 30 минути да е, само да няма вятър. Някак се нагаждаш. Научих се да спя докато и той спи, или да пооправя къщата или да погледам ТВ. Обикновено се будех преди него сутрин, ставах, закуска, кафе - той се наспива. Закусва, пак заспива. Аз хвърлям един душ и докато се оправя той е буден, готов за разходка. Излизахме, прибирахме се по обяд. Хранене, спане и горе долу така си минаваха дните. Когато си дойде баща му се занимаваха двамата, докато аз сготвя, пооправя или просто изляза да изпия едно кафе с приятелки, отида на пазар, маникюр и т.н. Наистина е много важно таткото да се включва наравно с мама. Не съм се притеснявала никога, оставяйки ги двамата. Annabelle* ти е дала също страхотни съвети, които общо взето обобщават всичко. Задължително намирай време и за себе си. Иначе за покупките - най - безсмислен беше един люлеещ се шезлонг, който малкия мразеше. Най - полезен за мен специално беше стерилизатора 2 - 3 мин. и имаш скърцащи от чистота шишета, после в него подгрявах и бурканчетата, когато захранвах.
Но наистина не помня добре.