Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 278
  • 2 313
  •   2
Отговори
# 675
Може да искам да си остана проста, мързелива, тесногръда, месоядна, чревоугодна и не искам никой да ме вкарва в $правата вяра на толерантността$.

Може, може... Аз съм сигурна, че ако сама не беше влязла в темата, за поспориш, нямаше и никой да опитва да те прави толерантна. Simple Smile

Не сме дошли у вас да звъннем на вратата да ти кажем да спортуваш все пак.

Нормални са хетеросексуалните животни, създадени от Природата с цел продължение на видовете.
Човекът също е животно, но надарено с разум, който би трябвало да използва правилно, за да не позволи да се затрие човешкия род.
За съжаление, с безпросветната поддръжка на мерака за осиновяване от еднополовите, се изкривяват нормалните възприятия на децата за модела " мъж+ жена= поколение".

Може ли да поговорим за думата "безпросветна" по-горе? Аз много бих искала да бъде просветена дали израстването в семейство на еднополови пречи на децата след това да изградят семейства и да имат деца.

Може ли да бъде подкрепено с някакви по-мащабни изследвания от "ми очевидно е" или "на леля Пена дъщеря й чула, че..."?

Освен това много бих искала да видя данни как пречи повече от израстването в дом за изоставени деца, тип "български". И бих искала да разбера как този дом помага за "нормалните възприятия на децата за модела мъж+ жена= поколение", та е по-добре да държим децата там, отколкото в семейство на лесбийки.

Ще очаквам с интерес "просвещението".

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 12:35 от jp

# 676
  • Насред хаоса
От кого да са извоювани? Хомосексуалните в демократичните държави да извоюват права за хомосексуалните в недемократичните ли как? Не разбирам.

Едно време имаше такива демонстрации по социалистическо - искаме права за работниците в Руанда. Ама вече не става.
Както става например все по-разширяващото се налагане на разбирания на хора от недемократични държави над тези на хората в демократични държави. Не може за едното да има начин, пък за другото да няма.

# 677
  • Тра-ла-ла
Границата между толерантност и толерастия е мнооого тънка. И какво значи толерантност?! Да посрещаш с отворени обятия всеки мерак за различност?! Имаме ли право на лично мнение и вкус или сме длъжни на конвейр като безмозъчни да лапаме каквото ни се подаде?! Трябва ли толерирането да е вечно на наш гръб?! Значи ние да се съобразяваме с всички, а нас - никой?!

Ами нека тогава паднат всички граници и закони. Да се слеем в едно общо бели и черни, хомо и хетеро, християни и мюсюлмани, добри хора и престъпници. И ще се прегърнем и ще заживеем в мир и любов, ще летят балони и сърчица...ама друг път.

# 678
  • София
Може да искам да си остана проста, мързелива, тесногръда, месоядна, чревоугодна и не искам никой да ме вкарва в $правата вяра на толерантността$.

Може, може... Аз съм сигурна, че ако сама не беше влязла в темата, за поспориш, нямаше и никой да опитва да те прави толерантна. Simple Smile

Не сме дошли у вас да звъннем на вратата да ти кажем да спортуваш все пак.

Така е, но виждаш какво се получава - кажа нещо за спортуване, и веднага $хубаво е да спортуваш, за теб ще е полезно$.

Всъщност аз в темата не споря. Само написах какво мисля, за какво да споря?
[/quote]

# 679
Границата между толерантност и толерастия е мнооого тънка. И какво значи толерантност?! Да посрещаш с отворени обятия всеки мерак за различност?!

Не всеки, а този който обективно не ти пречи. Това проблем ли е?

Защото хомосексуалните и прайдът не ти пречат повече от всяко друго масово събитие, което се провежда в центъра на София - обективно погледнато.

Andariel, ок - няма значение дали спориш. Влязла си в някаква тема, застояла си се няколко дни - ами нормално е да чуеш оценки на мненията си. Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Не виждам някой да те е обиждал, освен това - така че не разбирам драмата.

# 680
Границата между толерантност и толерастия е мнооого тънка. И какво значи толерантност?! Да посрещаш с отворени обятия всеки мерак за различност?! Имаме ли право на лично мнение и вкус или сме длъжни на конвейр като безмозъчни да лапаме каквото ни се подаде?! Трябва ли толерирането да е вечно на наш гръб?! Значи ние да се съобразяваме с всички, а нас - никой?!

Ами нека тогава паднат всички граници и закони. Да се слеем в едно общо бели и черни, хомо и хетеро, християни и мюсюлмани, добри хора и престъпници. И ще се прегърнем и ще заживеем в мир и любов, ще летят балони и сърчица...ама друг път.

Не, не значи това толерантност. Толерантност означава да понесеш някой различен от теб, който не носи вреда на обществото. Двама мъже или жени сключили брак помежду си не пречат на никого. Що се оттнася до деца, хомоексуалните вече създават такива. Особено жените. С мъжете е същото, просто е малко по-трудно, защото им трябва утроба. А този проблем ще се реши до 10 години, защото вече имаме животни родени от изкуствена утроба и няма да им се налага да плащат за сурогатсво.

# 681

Ами нека тогава паднат всички граници и закони. Да се слеем в едно общо бели и черни, хомо и хетеро, християни и мюсюлмани, добри хора и престъпници. И ще се прегърнем и ще заживеем в мир и любов, ще летят балони и сърчица...ама друг път.

Не, не значи това толерантност. Толерантност означава да понесеш някой различен от теб, който не носи вреда на обществото. Двама мъже или жени сключили брак помежду си не пречат на никого. Що се оттнася до деца, хомоексуалните вече създават такива. Особено жените. С мъжете е същото, просто е малко по-трудно, защото им трябва утроба. А този проблем ще се реши до 10 години, защото вече имаме животни родени от изкуствена утроба и няма да им се налага да плащат за сурогатсво.
Цитат
Аз така и не успях да разбера кои точно права на хомосексуалистите са нарушени, та се налагат тия ежегодни паради?

Ами не мигат да сключват граждански брак. Това право им е отнето. И не правят гей паради, а гей прайдове.
Цитат
Наистина звучиш като уплашен и нещастен човек, но се страхувам, че сред нас няма специалисти, които да ти помогнат.

Джей Пи, фобите са най-опасните, защото тяхната реакция, към невъзможността да разберат света, в който се намират и съответно адаптират, ги кара да се капсулират и мразят. Фобията е заболяване. Тепърва ще видим още уплашени хора, предвид технологичният напредък и това, което ще последва от него. Хора заменени от машини, деца родени от машини, гейове създаващи собствени деца, деца с редактирани гени и т.н. Сбъдване на всичките им страхове. Лошото е, че не си признават проблема, а се мислят за "мяра на всички неща" и само тяхното е единствено и правилно. Трудни времена настават за тях.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 13:01 от Bella Anna

# 682
  • Тра-ла-ла
Не, не значи това толерантност. Толерантност означава да понесеш някой различен от теб, който не носи вреда на обществото.
Само, дето понятието "толерантност" е толкова изкривено, че значи баш това - да понасяш всички и всичко, което ти се стовари. Освен това толератността е субективно понятие. Всеки има лични граници. Друг е въпроса, че ние реално за големите неща въобще нямаме избор какво да толерираме и какво не, защото свише ни го налагат. Игрите на големите....
А този проблем ще се реши до 10 години, защото вече имаме животни родени от изкуствена утроба и няма да им се налага да плащат за сурогатсво.
Това е Sick Но нали съм тесногръда....някак не разбирам тези извратености. Ами тогава и жените да спрят да се морят да износват и да раждат. Решаваме, че искаме дете и хоп - бебета по поръчка като плюшена играчка. После ще има и хора по поръчка и т.н. Било еволюция...хм

# 683
Не, не значи това толерантност. Толерантност означава да понесеш някой различен от теб, който не носи вреда на обществото.
Само, дето понятието "толерантност" е толкова изкривено, че значи баш това - да понасяш всички и всичко, което ти се стовари. Освен това толератността е субективно понятие. Всеки има лични граници. Друг е въпроса, че ние реално за големите неща въобще нямаме избор какво да толерираме и какво не, защото свише ни го налагат. Игрите на големите....
А този проблем ще се реши до 10 години, защото вече имаме животни родени от изкуствена утроба и няма да им се налага да плащат за сурогатсво.
Това е Sick Но нали съм тесногръда....някак не разбирам тези извратености. Ами тогава и жените да спрят да се морят да износват и да раждат. Решаваме, че искаме дете и хоп - бебета по поръчка като плюшена играчка. После ще има и хора по поръчка и т.н. Било еволюция...хм

Повярвай, точно това предстои. Все по-малко жени искат да имат две деца, "излъгват" се едвам с едно. Да не говорим, че самотните мъже и жени се увеличават непрекъснато, все повече и повече. Не искат да имат партньор или ако искат все нещо им е крив и т.н. Да, еволюция е. И да, не се възприема лесно от всеки, разбирам го напълно. И да, за много хора това са извратености. Но....ще трябва да ги приемат, нямат избор.

# 684
  • Ню Йорк
И аз винаги на това съм се чудела, за какво точно се борят и какво искат да ни покажат с това мероприятие?! newsm78
Искат права!? Ми то и аз искам права, ама хем не ги получавам, хем не излизам да правя демонстрации. Да почнем да правим паради на дебелите /дескриминацията е ужасна/, паради на носещите очила /кое дете не е било тормозено в училище за това/, парад на хората с криви зъби и т.н.
Та все пак за какви права се борят хомосексуалните!? Сърдити са на природата, че не измислила начин да се размножават еднополово?!Ми парада няма д аим помогне, или може би те са измислили нячин!? Объркана съм  Shocked

# 685
  • София
Жейпи, аз не се засягам, само илюстрирам какво се получава. Дреме ми на мен за спортуване, просто го дадох за пример, защото е от най-често срещаните, наред с хранането, позитивното мислене и т.н.

# 686
И аз винаги на това съм се чудела, за какво точно се борят и какво искат да ни покажат с това мероприятие?! newsm78
Искат права!? Ми то и аз искам права, ама хем не ги получавам, хем не излизам да правя демонстрации. Да почнем да правим паради на дебелите /дескриминацията е ужасна/, паради на носещите очила /кое дете не е било тормозено в училище за това/, парад на хората с криви зъби и т.н.
Та все пак за какви права се борят хомосексуалните!? Сърдити са на природата, че не измислила начин да се размножават еднополово?!Ми парада няма д аим помогне, или може би те са измислили нячин!? Объркана съм  Shocked

Да сключват брак. Протестират по нетрадиционен начин - весели и шарени. Все пак думата "gay" означава "весел". Та протестират съвсем в духа на думата "гей". Не са сърдити на природата, науката вече им даде това, което природата ги е лишила. Размножават се в лаборатория, точно както и хетеросексуалните с репродуктивни проблеми. Та измислили са начин, да. Сега искат само да си узаконят връзката с партньора. Нещо, което не виждам и не разбирам, защо събужда толкова остра и негативна реакция у "нормалните" хора. Peace

# 687
Жейпи, аз не се засягам, само илюстрирам какво се получава. Дреме ми на мен за спортуване, просто го дадох за пример, защото е от най-често срещаните, наред с хранането, позитивното мислене и т.н.

С разликата, че нищо такова не се получава, защото никой не те нарича "тесногръда" и каквото там беше. Simple Smile Обективно погледнато аз само казах, че е хубаво да се спортува - което ти разкраси неимоверно, за да докажеш как те "тормозя". Simple Smile

Ако ще илюстрираме нещо, това по-скоро би могла да е прекомерната реакция на чуждия съвет/мнение - който в моя случай беше даден със съвсем умерен тон.

Подобно се получава и с други потребители. Ти ги питаш "ама с какво ви пречи прайда", те ти викат "ама трябва ли да се радвам, ако ме изнасилват". Нерде Ямбол, нерде Стамбул...

За протокола - аз не съм с много позитивно мислене, ама досега не съм попадала на някого, който да ме разстрои с настояване, че трябва да съм. Знам, че има фенове на теорията, но чудесно си живеем без да си пречим. Явно е възможно.

Същото е с вегетарианството, религиите (доколкото не настояват да ги преподават като истина на децата ми в училище), пушенето и сума ти други неща, които други хора възприемат или практикуват по различен начин от мен.

# 688
Към списъка с дискриминирани добавям хората над 29 г. дръзнали да си търсят работа. Mr. Green
Сега сериозно. Аз отново питам, хомосексуалните толерантни ли са към различните от тях?!
Ето ви примера с Десислава Радева. Жената, че е простовата, простовата е. Че е нахална и безцеремонна и често пише и говори глупости, не го отричам. Обаче и тя има право на мнение, нали? Изказала го е, но не е в  полза на Прайда и я изядоха с парцалите. Аз съм сигурна, че ако беше изписала същите простотии, но с обратен знак, щеше да е горещо адмирирана. Никой нямаше да й се подиграва за стила, за нелогичните разсъждения без връзка, за глупостта й. И не е само тя. Изказва някой публично мнение, което не е в полза на гей обществото и се вдига вой до Бога. Защо? Нали сме толерантни, нали всеки има право на позиция?
Миналата година разприятелих във Фейсбук една известна журналистка и правозащитничка. Имаше случай с убита бабичка, мисля че във Видинския край. Циганите я обрали, изнасилили и убили...Същите хора безчинствали наред, грабели, биели, крадяли.Разбира се, хората бяха много гневни и се започнаха изказвания против циганите като цяло. Госпожата наличаше всеки дръзнал да спомене думата"цигани" за нетолерантен, ограничен, прост, елементарен. Циганите също били хора , имали права и било нормално правозащитните организации да са на тяхна страна. Тогава я попитах кой ще защити беззащитните бабички, те нямат ли права? Отговорът й беше, че бабичките не били част от малцинство, така че правозащитниците нямали задържението да защитават тях. Те бранели правата на мацинствата...Ами нямаше повече какво да си кажа с тази жена.

# 689
Всъщност защо толкова драпат за пустия граждански брак, при положение че сигурно поне 50% от двойките вече не го сключват, че живеят заедно с десетилетия, че и деца отглеждат? Защо им е толкова важно да се разпишат в съвета?

Ами има си изисквания за граждански брак, включително и психотест, Васерман и други подобни, е, хомосексуализмът е част от тези изисквания. Не виждам с какво животът на гейовете се променя с или без този подпис. В крайна сметка, някой сляп човек може да иска да работи като снайперист, ама не става, нали? Това не го прави дискриминиран.

Хомосексуализмът, противно на мечтите и желанията на доста активно списващи и протестиращи (те не че са толкова много, но са доста гръмогласни), не е норма на поведение, а отклонение. Сравнително безобидно, не нарушава повечето от функциите, но все пак - отклонение. В природата също се среща, в човешките общества има една константна честота от около 7-8% през цялата история, независимо колко не се толерира. Но както и да въртите и да сучете, това си е отклонение. Единствените периоди, през които има бум на хомосексуализма и превръщането му в мода, е малко преди падането на цивилизацията. Може да ви се вижда голям прогрес, но всъщност е съществен признак на регрес и износване на социума. Дали ви харесва или не, в случая няма голямо значение.

Истината е, че гейовете имат всички необходими права, както и останалите граждани, за да си практикуват своите сексуални наклонности свободно и неограничено. При все това тяхното поведение е нещо, което може да се толерира, но не и да се насърчава, освен ако не се цели някаква демографска политика за намаляване на населението. Само че тогава защо е този вой, че населението на Европа застарявало и сме имали нужда от свежи попълнения от БИ и Африка? Хайде, сверете си опорните точки, че нещо логиката ви издиша.

И пак ви напомням, че мюсюлманите, чиито права браните със зъби и нокти, наказват хомосексуализма с пребиване с камъни. Не със забрана за граждански брак.

Общи условия

Активация на акаунт