Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 890
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 915
Драйфа им се защото пропагандната машина се върти непрекъснато.
Що ли да не се замислиш защо с думата се описва цялото западно общество, при положение, че либералите в действителност управляват само 2-3 малки страни?
Явно е трудно, въпреки докторатите и висшите.

# 916
Този път води до все по-странни места, не може да се отрече.

Много ми е странно като вземе да се третира всяка смахната идея по света като идеал на либерализма.

Иначе се сърдите като ви приравняват с надрусани неонацита, които също като вас хич недолюбват всичко що е либерално.
Що гледате на света в черно и бяло?! Или си много отворен или мразиш всичко либерално?! Или си с мен или си против мен?! Щом не се кефиш на хомосексуалисти, значи си хомофоб. Щом не си умен като мен, значи си тъп. Щом не се кефиш на всичко ново, значи си дъртак.  Ма мно'о широкоскроено, няма що. Tired Tired Tired

За съжаление тотално се провали да схванеш казаното от мен.

Имах предвид - както не считате, че спадате към най-ярките образци на крайнодясното и мразите да ви приравняват с тях, така бъдете добри да правите разлика между колонката с куриози в Дейли Мейл и хилядите хора, които смятат, че не е проблем някой да харесва човек от своя пол, че даже и да се разчуе.

Схващаш ли или да повторя по-бавно?

# 917
Що гледате на света в черно и бяло?! Или си много отворен или мразиш всичко либерално?! Или си с мен или си против мен?! Щом не се кефиш на хомосексуалисти, значи си хомофоб. Щом не си умен като мен, значи си тъп. Щом не се кефиш на всичко ново, значи си дъртак.  Ма мно'о широкоскроено, няма що. Tired Tired Tired

По същата логика...ако подкрепяме хомосексуалистите, значи ли, че подкрепяме педофили и некрофили ?!

Явно вие също ни смятате за черно-бели щом мислите, че сме склонни да клъвнем на всичко.

# 918
Драйфа им се защото пропагандната машина се върти непрекъснато.
Що ли да не се замислиш защо с думата се описва цялото западно общество, при положение, че либералите в действителност управляват само 2-3 малки страни?
Явно е трудно, въпреки докторатите и висшите.

Повече грамотност трябва. На, чети!

https://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_democracy

Liberal democracy is a liberal political ideology and a form of government in which representative democracy operates under the principles of classical liberalism. It is also called western democracy. It is characterized by fair, free, and competitive elections between multiple distinct political parties, a separation of powers into different branches of government, the rule of law in everyday life as part of an open society, and the equal protection of human rights, civil rights, civil liberties, and political freedoms for all people. To define the system in practice, liberal democracies often draw upon a constitution, either formally written or uncodified, to delineate the powers of government and enshrine the social contract. After a period of sustained expansion throughout the 20th century, liberal democracy became the predominant political system in the world.

There is agreement amongst several intellectuals and organisations such as Freedom House that the states of the European Union, Norway, Iceland, Switzerland, Japan, Argentina, Brazil, Chile, South Korea, Taiwan, the United States, India, Canada,[15][16][17][18][19] Mexico, Uruguay, Costa Rica, Israel, South Africa, Australia, and New Zealand[20] are liberal democracies, with Canada having the largest land area and India currently having the largest population among the democracies in the world.[21] Most Liberal democracies are Western societies (with exception of Japan, India, South Korea, Romania, Bulgaria)

# 919
Е как би се реализирала любовта между некрофила и любимия му бъдещ труп, когато все още е бил жив? На теория не би следвало да го е привличал Mr. Green

JP, неолибералните партии се борят за легализацята на не една смахната идея. Я какви ги вършат примерно Зелените в Германия?

# 920
JP, неолибералните партии се борят за легализацята на не една смахната идея. Я какви ги вършат примерно Зелените в Германия?

Ми те щото крайнодесните партии само за много разумни идеи се борят.

Не знам какво правят Зелените в Германия, не ме и интересува. Сигурно са супер свежи хора, но аз не знам нищо за тях и не виждам въобще защо трябва да обяснявам какво правят и какво не правят.

Имаме си конкретна тема тук и не виждам как надвикването "Вие сте педофили" и "Вие сте нацисти" би помогнало на разговора.

# 921
Много ми е странно като вземе да се третира всяка смахната идея по света като идеал на либерализма.

Идеалът на либерализма не е ли ограниченията, наложени от общественото мнение върху личната свобода, да бъдат сведени до минимум?

И в този смисъл един виден либерал много добре го е формулирал "Неограничената толерантност ще доведе до изчезване на толерантността, ако я разпростираме и върху нетолерантните. Затова трябва да заявим правото си да се опълчваме на нетолерантните дори със сила /защото може да не искат да се вслушват в разумните ни аргументи/, а призивите към нетолерантност да се преследват като престъпление, подобно на подбуждането към убийство."
Сложила съм го в кавички, но иначе е свободен преразказ.
Малко е объркан либерализмът с този парадокс, затова е нормално да се смята, че всякакви смахнати идеи /смахнати според ограниченията на общественото мнение/ би трябвало да срещат безрезервната му подкрепа.

# 922
Не, това за което говориш е идеалът на анархизма.

Не знам защо искате да натикате хората в разни изми, като в случая говорим за елементарни човешки пра
Струва ми се, че хората не бива да си напъват главите с неща, които ги затрудняват толкова, като различните политически доктрини. Само човек който не е със здравия си разум би решил, че толерантността трябва да се простира.върху хора извършващи престъпления срещу.личността

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 19:30 от Iris04

# 923
Този път води до все по-странни места, не може да се отрече.

Иначе се сърдите като ви приравняват с надрусани неонацита, които също като вас хич недолюбват всичко що е либерално.

За съжаление тотално се провали да схванеш казаното от мен.

Имах предвид - както не считате, че спадате към най-ярките образци на крайнодясното и мразите да ви приравняват с тях, така бъдете добри да правите разлика между колонката с куриози в Дейли Мейл и хилядите хора, които смятат, че не е проблем някой да харесва човек от своя пол, че даже и да се разчуе.

А на вас колко по-бавно трябва да ви се напише, или може би нарисува, че никой не се интересува от сексуалната ориентация на другите и тя съответно на никого не пречи? И само защото някой не изпада в телешки възторг от прайдове, това не го прави хомофоб?

# 924
  • София

Пак се въртим в кръг, по зададените ви опорни точки, ама щом искате, да продължаваме............. Mr. Green

Ти схващаш ли, че никой тук не се е обявил срещу свободата на когото и да било, да харесва когото си поиска?
Че и даже да се разчуе!?

# 925
Малко е объркан либерализмът с този парадокс, затова е нормално да се смята, че всякакви смахнати идеи /смахнати според ограниченията на общественото мнение/ би трябвало да срещат безрезервната му подкрепа.

Защо трябва да срещат подкрепа? Пълно е с малки смахнати каузи, срещу които аз лично нямам против, но и не изпитвам нужда да подкрепям.

Това, че имаш свободата да правиш нещо, не значи, че някой е длъжен да ти помага да го правиш, все пак.

absurT, за какво тогава е тази тема, щом никой не е срещу прайда? Айде дай в розово тоя път.

# 926
absurT, за какво тогава е тази тема, щом никой не е срещу прайда? Айде дай в розово тоя път.

Защо упорито се поставя знак на равенство между изразено неодобрение спрямо точно тази форма на защита на права и хомофобията?

# 927
Ако беше изразено само неодобрение  срещу тази конкретна форма, никой нямаше да го нарече хомофобия.

.

# 928
А на вас колко по-бавно трябва да ви се напише, или може би нарисува, че никой не се интересува от сексуалната ориентация на другите и тя съответно на никого не пречи? И само защото някой не изпада в телешки възторг от прайдове, това не го прави хомофоб?
Ти погледна ли исканията на организаторите и участниците на Прайда?
Някое вижда ли ти се неразумно или в ущърб на мнозинството български граждани?

# 929
  • Тра-ла-ла
Явно вие също ни смятате за черно-бели щом мислите, че сме склонни да клъвнем на всичко.
По редичката хомосексуалисти, мигранти, про Запад, анти Русия, Джасим....Вие може и да не сте склонни. Все пак сме в България, по-назад сме. Но на Запад мозъците отдавна са промити.

Пак пиша - прозорецът на Овертон, технологията, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея. Ама четете:
Скрит текст:
ЕТАП 1
ОТ НЕМИСЛИМОТО ДО РАДИКАЛНОТО
СТАДИЙ НА НЕМИСЛИМОТО, КОГАТО ИДЕЯТА СЕ ОТХВЪРЛЯ ТОТАЛНО ОТ ОБЩЕСТВОТО

ЕТАП 2
ОТ РАДИКАЛНОТО ДО ПРИЕМЛИВОТО
СТАДИЙ НА РАДИКАЛНОТО, КОГАТО ИДЕЯТА СЕ ПРИЕМА САМО ОТ НЯКОИ РАДИКАЛНИ ГРУПИ

ЕТАП 3
ОТ ПРИЕМЛИВОТО ДО РАЦИОНАЛНОТО
СТАДИЙ НА ПРИЕМЛИВОТО, КОГАТО ДАДЕНА ИДЕЯ СЕ ПОСТАВЯ НА ШИРОКО ОБСЪЖДАНЕ

ЕТАП 4

ОТ РАЦИОНАЛНОТО ДО ПОПУЛЯРНОТО