НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 037
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
  • In transit
защото е искала да напише да се ограничат въглехидратите и се е объркала
ти наистинали не я разбра или ....?
Да, объркала съм се. Съжалявам.  Embarassed

# 121
 Joy
а аз дори не съм го забелязала ooooh!
естествено става въпрос за ограничаване на въглехидратите,но не минавайте и в другата крайност Wink
не е необходимо да изяждате по пакет масло на ден Wink,някои имаме и такъв опит Embarassedвкусно е Grinning

# 122
  • Козлодуй
Аз пълнея от този режим не знам къде греша - не ям нищо сладко аз и не обичам много сладки неща но съм си лакомия и не знам как да огранича лакомията си Sad  За сега съм го пробвала само 7 дни като преди тях имам прегрешение една пица и след това от понеделник до понеделник качих 2 килограма и все ме гони глад щом закуся яйца с масло - преди не закусвах и затова и не огладнявах а сега умирам от глад непрекъснато Sad Ако не го прекратя ще кача драстично

# 123
Тогава не закусвай - ако досега не си го правила, няма причина да започваш. Peace А за да те гони глад, може да не ядеш достатъчно храна на основните хранения, или може просто да трябва да мине повече време. Тези качени 2 кг вероятно са задържана вода, например от много солени сирена.

# 124
  • София
Cioccolata Подкрепям!

Понякога в идеята, че сме на режим, решаваме кардинално да променяме начина на живот. И колкото повече промени правим накуп, толкова по-зле.  Laughing Затова не си мисли, че си на режим. Просто ядеш, когато ти се яде, режимните неща. Внимаваш да не залитнеш към други, ако си твърде гладна. Дори и да вдигнеш малко порциите, не е толкова фатално. Има и психологически момент - На диета съм, т.е. гладна съм!

Мен ме спасява киселото мляко. Като огладнея много, ям мляко. Но аз нямам проблем с млечните, а и много ги обичам.

# 125
  • Козлодуй
Не са вода постоянно качване всеки ден по-малко без да съм подута Sad Спирам да закусвам и ще пробвам пак защото казах на Amour че ще и повярвам за режима но имам съмнения, че на мен не действа Simple Smile

# 126
Не са вода постоянно качване всеки ден по-малко без да съм подута Sad Спирам да закусвам и ще пробвам пак защото казах на Amour че ще и повярвам за режима но имам съмнения, че на мен не действа Simple Smile
Напълно възможно е.
Няма режим, универсален, действащ еднакво на всички хора.Аз съм писала, че на мен например3 дни Дюкан ми докара бъбречни болки.Може и причината да е в мен, да не съм го спазила както трябва, но пък има доста хора, свалили с него без проблеми.
Друга причина, поради която качваш, може да е ако преди това си броила калории, следила си грамажи, с една дума ограничавала си храната.Сега, тялото виждайки достатъчно храна, се опитва да навакса и да компенсира загубите от ограниченията, на които е било подложено.
Аз когато започнах миналата година, месец че и повече, нямах резултат.Нямах кантар в началото, та не знам дали и аз не съм мръднала нагоре, започвайки подобно хранене.
Сега, от тази година, забелязвам, че кг падат с по един на месец средно....за някого може да е бавно, но на мен не ми пречи.Предпочитам да не мисля постоянно какво, колко и кога да ям.
Ям основно 3 пъти на ден, ако огладнея си взимам плод/кисело мляко между храненията, често задържам на едни килограми по 2-3 седмици....Не им се втелясвам, за година и 4 месеца вече разбрах, че ако съм по-инат от кантара    Laughing  , той накрая се предава и мърда надолу.   Grinning

# 127
Не смятам, че при този режим има такъв вариант "при мен не действа". За седмица да се правят генерални заключения е несериозно най-малкото. 2 кг мазнини също е абсурдно да се качат за толкова време, както са ви казали - вода са.

# 128
  • Бургас
Здравейте на всички,
Ние се прибрахме от едноседмично гостуване. Естествено излязох от режима  Embarassed Не много, но достатъчно, за да се подуя, да се сдобия със запек и да ми отидат тъкмо появилите се резултати. Уж не беше кой знае какво - картофи, череши и олио, ама на ... А ако се бях изкушила с домашните палачинки, мекици, пържени филийки със сладко и сладолед, които бяха в обилни количества, сигурно щях да се търкалям вече  Joy
Но нищо, сега ще си ям мазното месо и яйца, а не бон филета, и няма кой да се потриса като ми види мазното петнао, плуващо в чашата с кафе  Mr. Green

За подарък си донесох гювеч. Отдавна мисля да си купя и ето че моментът дойде. Сега обаче ми трябва съвет как да си сготвя пържоли и ребра в него. Търсих рецепти в нета, но ми излизат само за месо със зеленчуци, а аз искам само месо да си направя. Та не ми е ясно вода слага ли се и колко и колко време се пече  newsm78

Вчера пробвах кафе с маскарпоне. Мммммм, страхотно!

# 129
Танче, аз съм от мързеливите, направо хвърлям месото вътре в гювеча и бутам във фурната. Ребърцата си стават муци. Ръся им сол само, наливам мъъъничко само водичка на дъното. Пека ги с капак до края, не го махам, да не ми станат сухи Mr. Green...пак си се запичат с коричка. Peace
И другото месо тъй го хвърлям направо с една идея водичка на дъното, понякога ливвам и мааалко мазнина-зехтин, мас...каквото имам.
Сигурно ако се маринова ще стане и по-добре, но аз както казах, съм от мързеливите и непридирчивите Grinning

# 130
  • Козлодуй
relight аз написах че при мен не действа защото и преди си се хранех почти нисковъглехидратно но като реших да бъда на този режим единственото което промених в храненето е че вместо мляко взех да слагам сметана в кафето и махнах меда от там и взех да закусвам обаче си мисля че повишаването на мазнините ми докара + в килограмите и вече нямам мегдан къде да го изпробвам затова казах че за 7 дена го изпробвах защото риска да кача килограми ми е в рамките на тия 2 повече не мога да си позволя да качвам защото не мога да ги върна всеки ден от както съм на режима качвах с 300-400 грама трайно а не изведнъж както при задържане на вода Simple Smile Както и да е няма да се отказвам за сега днес съм на печена шунка  и извара и яйце с масло сутринта и кафе със сметана и не знам докъде ще ме доведе лакомията ми - ям непрекъснато а кис. мляко го ям задължително със шунка или бекон защото само мляко огладнявам Simple Smile

# 131
  • In transit
pvacheva, аз например от изварата задържам вода, винаги! Вместо нея хапни нещо по-мазно и безсолно.

# 132
  • София
relight аз написах че при мен не действа защото и преди си се хранех почти нисковъглехидратно но като реших да бъда на този режим единственото което промених в храненето е че вместо мляко взех да слагам сметана в кафето и махнах меда от там и взех да закусвам обаче си мисля че повишаването на мазнините ми докара + в килограмите...защото само мляко огладнявам Simple Smile
pvacheva да не си направила някоя лептинова резистентност? При някои хора строг режим с ограничаване на въглехидратите води точно до това. Имаш ли да сваляш? Имаш ли заболявания? Да те гони глад и да нямаш спирка (така както го описваш) за мен означава, че до мозъка не достига сигнал за ситост. Или гладуваш, което пак ме съмнява, защото най-малкото все на някое хранене ще ти стане тежко и ще спреш или имаш някакъв хормонален дисбаланс. Имаш ли въобще някакъв източник на въглехидрати?

# 133
Тези шунки и бекони също бих ги изхвърлила в началото, да видиш как ти действат, защото нали знаеш - от магазина са, няма гаранция какво съдържат, в повечето случаи са бухани с какво ли не. Пробвай основно с чисти меса, повече зеленчуци, ако трябва и по малко плодове вкарвай, но все пак дръж мазнините на ниво. Това че си се хранила нисковъглехидратно досега също може да не е показателно по ред причини.
И в крайна сметка всичко е теория в момента за твоя казус, защото нито знаем кг, нито колко имаш да сваляш, тялото ти какво мисли по въпроса, какво точно качваш и задържаш, хормонални нива и прочие. Наблюдавай се внимателно и си дай време, за да можеш да прецениш какъв точно е проблемът.
И по 300 г на ден се съмнявам да качваш с такова хранене, нещо друго е, търси причината. 

# 134
  • Козлодуй
Да имам въглехидрати от салати предимно вечер иначе през деня не се храня много правилно, имам да свалям вече около 4-5 килограма не повече знам че има много по-тежки случай от мен но мен ме болят краката и затова не мога много да качвам на лекар не съм ходила Освен където от работа правят профилактични прегледи ама от тях никой не ме уведомява какво представляват значи съм здрава Simple Smile Майка ми има тежък Диабет 2 и рани на краката и дебели вени пие разни лекарства за сърце и ми се щеше да спазва този режим но явно щом аз не мога тя пък едва ли пък и лекарите и казват да яде само пилешко и телешко и зеленчуци та така оф станаха повече думи от колкото исках Simple Smile Благодаря за вниманието ще се оправя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт