НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 038
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Танче, аз съм от мързеливите, направо хвърлям месото вътре в гювеча и бутам във фурната. Ребърцата си стават муци. Ръся им сол само, наливам мъъъничко само водичка на дъното. Пека ги с капак до края, не го махам, да не ми станат сухи Mr. Green...пак си се запичат с коричка. Peace
И другото месо тъй го хвърлям направо с една идея водичка на дъното, понякога ливвам и мааалко мазнина-зехтин, мас...каквото имам.
Сигурно ако се маринова ще стане и по-добре, но аз както казах, съм от мързеливите и непридирчивите Grinning

Точно така обичам да готвя и аз, мързелешката  hahaha Благодаря! Кажи само колко време печеш?

# 136
  • Козлодуй
Добре ще се съобразя със съветите ви и само прошарено месце ще готвя Simple Smile По рецепта на Тета Simple Smile Имам и гювеч Simple Smile

# 137
Ами колко време....като бодна с виличката, месцето да се разпада...и като замирише на вкусно. Laughing
Зависи от фурната, около час и половина на моята...

# 138
pvacheva, а преди това дали не си приемала много малко калории? Казваш, че храненето ти е било нисковъглехидратно, но да не е било например по-близо до Дюкан? Тогава може да имаш първоначално покачване на теглото, но това е само задържана вода, няма как да качваш мазнини с такова темпо. И още нещо: дали не чакаш цикъл скоро? Тогава също се задържа вода. При всички положения, ако човек активно складира мазнини, т.е. при сериозна ИР, ще качва по 30-40 грама на ден, а не по 300-400.

# 139
Да имам въглехидрати от салати предимно вечер иначе през деня не се храня много правилно,
Какви въглехидрати в салатите?

# 140
Не смятам, че при този режим има такъв вариант "при мен не действа". За седмица да се правят генерални заключения е несериозно най-малкото. 2 кг мазнини също е абсурдно да се качат за толкова време, както са ви казали - вода са.

има. при мен не действа. даже много зле реагирам на въглехидрати. ако хапна, ударно качвам и после няма сваляне. започнах режима преди две години. началото му съвпадна с една екскурзия, при която имаше много ходене. от 68 свалих до 66 кг и дотам. тази зима с шоколад покрай новогодишните празници ударих до 73 кг. и не мърдам. а не е като да съм 1,90 висока.
а на всичкото отгоре и изследванията ми показват негативна реакция. преди поддържах всичко в граница, с малко висока кр.захар на гладно. гликираният хемоглобин беше на долна граница, инсулинът в норма. при последните ми изследвания - всичко нагоре.
ама, това е положението.

# 141
Здравейте момичета. Аз имам един въпрос. Вчера ми пристигна кокосовото масло, но ми се струва че е мътно или по скоро с жълтеникав отенък. Такова ли трябва да е? Предишното ми беше на същата марка, но съм го купувала докато беше студено и сега има на дъното съвсем малко и немога да преценя  newsm78

# 142
Не смятам, че при този режим има такъв вариант "при мен не действа". За седмица да се правят генерални заключения е несериозно най-малкото. 2 кг мазнини също е абсурдно да се качат за толкова време, както са ви казали - вода са.

има. при мен не действа. даже много зле реагирам на въглехидрати. ако хапна, ударно качвам и после няма сваляне. започнах режима преди две години. началото му съвпадна с една екскурзия, при която имаше много ходене. от 68 свалих до 66 кг и дотам. тази зима с шоколад покрай новогодишните празници ударих до 73 кг. и не мърдам. а не е като да съм 1,90 висока.
а на всичкото отгоре и изследванията ми показват негативна реакция. преди поддържах всичко в граница, с малко висока кр.захар на гладно. гликираният хемоглобин беше на долна граница, инсулинът в норма. при последните ми изследвания - всичко нагоре.
ама, това е положението.
Реагираш зле на въглехидрати? Не разбрах какво оспорваме тогава...

# 143
това, че и грам не смъквам. това, че преди с повече и редовно въглехидрати имах по-добри резултати от изследванията.
и в крайна сметка не оспорвам, просто споделям как е при мен.

# 144
АРТЕМИС, може да влияе и щитовидната функция, и кортизолът (нарушения в секрецията, които се причиняват най-вече от стрес, дори да е останал в миналото). Това ми хрумва на първо четене.

# 145
Здравейте и от мен!
Отдавна не съм се разписвала, но реших най-накрая да си пусна кръвни изследвания, за да видя как се отразява режима на кръвната ми захар, заради високите стойности на която всъщност и го започнах.

За радост, оказа се че с нея всичко е в норма, чувствително е понижена спрямо предишните ми изследвания. Неприятната изненада обаче дойде от холестерола. При референтни стойности до 4,5, моят е 6.5. триглицериди 2.2 при препоръчителни 1.7. Стойностите на HDL и LDL също са над нормата, съответно 1.56 при стойност 1.2 и 3.60 при стойност 3.0.

Сега се чудя къде бъркам и ще се радвам на вашето съдействие и мнение. bouquet

# 146
АРТЕМИС, може да влияе и щитовидната функция, и кортизолът (нарушения в секрецията, които се причиняват най-вече от стрес, дори да е останал в миналото). Това ми хрумва на първо четене.

Щитовидната е ОК, явно е стрес. Не съм измислила с какво да го лекувам още - валериан или питие Joy

# 147
четох, че не се препоръчва да се консумира слънчогледово олио
каква е препоръката за сурови слънчогледови семки?
май питам една идея по-късно, но да си знам за следващия път  Blush

# 148
същата е  Flutter
много им е високо съдържанието на омега-6, нарушава се баланса с омега-3 и това води до възпаления в организма
не знам как ги ядеш сурови, но в магазинерските има и брашно

# 149
ям ги ... с шепа  Blush
но вече ще се въздържам  Mr. Green
благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт