НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 038
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Ти като моята приятелка...ядеше пържени фъстъци с лъжица. Нямала търпение едно по едно.. Mr. Green hahaha

# 151
Тета, те са купени обелени, една по една ли да ги ям  Mr. Green  hahaha  hahaha

# 152
Е тъй де,тъй де... Laughing
То му викахме кашу тогава, въпреки,че не е таквоз де..на фъстъка де.

# 153
мазнички и засищат, не ми беше зле от тях независимо, че не са най-полезни  Flutter

# 154
  • София
Момичета , много ми се ядат плодове.Най-вече диня.Не знам как да се справя.Сладко не ми се яде , но само диня ми е в главата.

# 155
  • Козлодуй
Аз си мислех че спазвам режима дословно но след този дебат за семките разбрах че изобщо не го спазвам защото всяка вечер след вечеря чопля семки за да укротявам глада си  Joy
Ох ще си умра гладна и дебела Simple Smile Дори и най-засищащите режими не са за мен Simple Smile Както казваше една актриса то с една диета не се наяждам трябват ми поне две Simple Smile
Съжалявам че писах в темата трябваше да остана таен почитател на вашата тема ама нали не намирах първоначалния списък на продукти и затова се обадих Simple Smile

# 156
  • Бургас
Здравейте, 
Airamber, като ти се яде диня си хапни и аз много я обичам със сирене. Даже моя мъж ми вика диня ще ядем ли - викам не, може малко, но като знам колко я обичаме ще я метнем от раз. На мен така ми се ядяха череши миналата седмица и хапнах около 150гр, щях да умра след това толкова ми бере зле, подута, газове, гладна.сега не поглеждам плодовия щанд. Взех от Била сладоледа на copa Maga, но само един беше с 10 гр въглехидрати на 100гр, а някъде бях чела, че имали по 2 гр.
А за момичето, което качила 2 кг за седмица, аз бях същата, просто спри млечните. Аз сех раня на обяд с яйца, вечер месо със зеленчуци, ако съм гладна предъвквам бадеми след това.

Та сега и по моя въпрос, от както съм на режима цикълът ми идва редовно на 30 дена, нямам пъпки и бръчки, кожата ми е страхотна, не ме хапят комарите, спокойна съм и отслабвам.
Но имам контактно кървене вежди овулация и цикъл и на 23 ден ще изследвам един хормон. Тогава ще си изследвам и калция ( иска го зъболекарката ми, защото съм зле със зъбите),  ще пусна на шито видната жлеза. Искам да питам какво още да си пусна. И от два дена ме боли левият бъбрек, болката малко по малко се усилва, до сета не съм имала никакви проблели с бъбреците.
Това е от мен малко дълго, отивам да пека два бройлера за обяд.  Joy

# 157
  • София
Напомни ми, че един колега се чудеше, как си планирам отпуските за цялото лято. На него жена му не давала заради цикъла и планирали само две седмици напред.
А аз си имам точен календар за цялата следваща година  Laughing

# 158
Семките не са чак толкова голям проблем, макар че ми се струва, че все пак не трябва да се ядат с шепи всеки ден. Наистина големият проблем е да се използва слънчогледово олио като основна мазнина и за готвене, и за салати.

И още нещо ми хрумна: ако имате нужда да ядете семки след вечеря, значи не сте се нахранили - яжте повече на самата вечеря. А ако е просто навик да се дъвче нещо пред телевизора, се опитайте да се отучите. Peace

# 159
  • София
С огромно удовлствие ядях белени семки, но се обринах жестоко. Докато се усетя, че е от тях бая време мина  ooooh! Много ги обичам, ама вече не ям, че обривите бяха жестоки. Та, режимна съм по тази линия  Mr. Green

Уви, и аз много обичам диня и пъпеш. И хапвам от време на време. Като цяло много малко плодове обичам, но си позволявам от любимите.

yana_kuncheva Моя близка е на този режим, но хомеопат я насочи да изследва желязо. Пусна си изследванията и желязото й е 6 пъти над нормата. Сега се чуди дали и до каква степен режима може да има значение. Честно казано аз нямам идея  Rolling Eyes

Иначе често се изследва и витамин Д. Оказва се, че много пъти е под нормата.

# 160
Скрит текст:
Семките не са чак толкова голям проблем, макар че ми се струва, че все пак не трябва да се ядат с шепи всеки ден. Наистина големият проблем е да се използва слънчогледово олио като основна мазнина и за готвене, и за салати.
И още нещо ми хрумна: ако имате нужда да ядете семки след вечеря, значи не сте се нахранили - яжте повече на самата вечеря. А ако е просто навик да се дъвче нещо пред телевизора, се опитайте да се отучите. Peace
Peace
Аз имах навика да дъвча нещо, гледайки филм/друго след вечеря...отучих се, като цяла зима, ако случайно ми мине мисъл "Какво да дъвча?какво ми се яде?    newsm78   " (което си е знак, че не съм гладна, просто навикът да похапвам се обажда    Mr. Green  ), пиех чай.Лайка, липа, мента, плодов, какъвто има, без захар.Първите дни ми беше някак непривично, на втората седмица вече първосигнално час след вечеря ми се допиваше чай   Laughing  .Дори сега, в топлото време, ми се допива отвреме-навреме.
Но свикнах да не ям нищо след вечеря....

Плод не си отказвам.Няколко кайсии/шепа череши/диня/пъпеш....засега не ме "събарят".    Simple Smile

# 161
  • Бургас
Аз дояждам последните домашни череши и спирам с плодовете. Снощи ми беше много зле, час след вечеря изядох една чиния череши. Подух се, стана ми гадно, триста пъти съжалих. Ама щото да не ги хвърля....
Вчера се качих на кантар. Два месеца след началото на режима не съм мръднала на никъде. В сантиметри имам по половин, един сантиметър на бедрата, дупето и корема, което ми се струва много малко. Не е като да нямам да свалям. Имам едни 10-12 кг.  да боря, на сантиметри между 6 и 10 от времето преди втората бременност (имам навика от години да се меря със сантиметър, килограми рядко следя).
Мисля, че от кисело и прясно мляко се подувам, коремът ми става като на бременна в седмия месец  Crazy Сега ще правя експеримент да спра млякото, да видим дали подуването ще спре и сантиметрите ще започнат да мърдат.

Пържолите в гювеча станаха страхотни  Heart Eyes
Вчера си правих за обяд кюфтета от тиквички с яйце и сирене. Но се замислих пърженето дали не е несъвместимо с режима, въпреки ползваният за целта зехтин. newsm78

# 162
  • Козлодуй
За отказване на похапването след вечеря ще пробвам метода с чая - предполагам че ще проработи Simple Smile

# 163
  • Пловдив
И аз имам проблем с корема...преди година като бях на режима мн. добре ми се отразяваше.Обаче след новото почване сега не е така...няма спадане туй нещо Confused

# 164
  • София
Момичета, които се тормозте, че нещата вървят бавно. Режимът сам по себе си дава резултати. Въпросът е как той се прилага? И прилага ли се, въобще? Отдавна е ясно, че по магазинната мрежа продават боклуци и нито месото е месо, нито млякото - мляко. Подбирайте си внимателно продуктите, които консумирате. Не се чувствате сити, защото храната не е истинска. Две кюфтета навън- не е храна! Не и истинска! Плодовете- пръскат ги с химикали, изибрайте плодовете и зеленчуците внимателно, да са свежи от пазари, не от магазини, да не са в пликове, да имат цвят и аромат. Не се подувате от храната, а от "добавените химикали, консерванти и набухватели". С млечните трябва също да се внимава.
Няма как на този режим, при правилно изчислени макроси, човек да е гладен! Щом търсите ядене след вечеря или мислите постоянно за храна, както и Шоки е отбелязала, означава, че Вие не ядете достатъчно. И вместо да се наядете на обед както трябва, компенсирате късно вечер пред телевиозра с боклуци. Семките и ядки трябва да се изкисват преди да се консумират. Иначе само си вредите. Кожата е най-големия орган- обриви по кожата, говори за лошо състояние на стомах и черва... Помислете си само, като ги купувате семките, преди това как са пръшлясвали по складове и са метляркани къде ли не, пипани от кого ли не, съхранявани в какво и аз не зная, докато ги получите лъскаво опаковани в магазина... Изкисвате и тогава ядете!

Общи условия

Активация на акаунт