НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 81 442
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Пожелавам ти успех и съдействие! Аз имам обратния опит с едно трудно на хранене.

# 721
  • Sofia
Бубанка, колко е голяма и с каква цел (килограми или от здравословна гледна точка)?

Скрит текст:
двете ми девойки са с тип 1, но малката /12 г./ е увеличила много инсулина, с 1/3 повече от кака си и подозирам, че май прави някаква резистентност
имам приятелка с тип 1 на режима и имам идея как и с какъв тип И да компенсирам
за съжаление не съм убедена, че детето ще ми помогне - пощелива, пълничка и мързелива е

Здравейте,
не знам дали бихте приели мнение от някой нов и напълно непознат, но наскоро чето интервю с един доктор ортопед от САЩ с диабет тип 1 (беше в интервю с д-р Марк Хайман (Mark Hyman, MD), който е един от най-големите застъпници на диетата. Тя спазва много стриктно режима от години и казва, че се чувства изключително добре. Ако успея да го намеря, ще пратя по-късно линк. При децата обаче има доста рискове - дисциплина, израстване и характер. Успех! И очаквам да споделите опит.
Извинявам се, че нахлувам така, но след години четене на форума, оказа се, че и аз бих искала да изкажа моето мнение. Аз също се опитвам да спазвам дистата.

# 722
Сподели и нещо интересно от това интервю, де!

# 723
По повод детското хранене, мисля, че децата изключително много се влияят от храната в къщи.У дома аз отговарям за вида и начина на хранене, та се яде това, което сложа на масата.    Laughing

Скрит текст:
В края на седмицата отиваме на море с още едно семейство, та вчера се разговаряме с жената кой какво ще носи ....не обичам да се храня по заведения, ходим на бунгала с оборудвана кухня, та тя се притеснява има ли магазини в къмпинга, какво ще се яде...казвам, че се зареждам с месо, бекон и яйца и съм готова.   Laughing  Остава половинката да подпали барбекюто и поне първите три дни няма да мисля какво да ядем.
После-прясна морска риба. 
Изключително лесно ми е да се изхранвам по почивки....    Simple Smile

# 724
  • UK
И аз на почивки ходя винаги на самоизхранване, скарата и салатата и сме екстра. И се храня и много по-здравословно, ям само когато наистина съм гладна, няма време да се мотая по магазините навън и покрай хладилника у нас. На почивки винаги има по-вълнуващи неща да се правят от яденето.    
Забелязала съм и децата, сега като сме ваканция и е лошо времето, стоим у нас и само обикалят и опяват "искам нещо да ям" и ровят по шкафовете, на майка си са се метнали. Rolling Eyes

# 725
  • Варна

Всичко съм писала без 2-3 чаени лъжички хайвер,който ядох за закуска. Другите неща са 1/4 домат и една хапка пуешка пържола за да видя да ли е готова. Stuck Out TongueYum

# 726
  • Sofia
Сподели и нещо интересно от това интервю, де!

Eто това: Diabetes, Fat, and Sugar: Busting All The Myths with Dr. Carrie Diulus (http://drhyman.com/blog/2016/11/03/diabetes-fat-sugar-dr-carrie-diulus/)

Тя яде 60% мазнини/ 30% протеини/ 10% въглехидрати, след доста опити за различни съотнощения и с този вариант казва, че се чувства най-добре и има нужда от най-малко инсулин. (Важно е да се знае, че диабет тип 1 няма нищо общо с тип 2. Тип 1 е автоимунно заболяване, тип 2 е вследствие на начин на живот и може да се контролира и дори влезе в ремисия/оздравяване с диета и начин на живот.). Поне за мен това интервю е мн.интересно, във връзка с подкрепата на храненето - ниски въглехидрати/високи мазнини.

# 727
Мерси!

# 728
Здравейте, присединявам се към темата и от вчера съм на режима. Искам да ви попитам трябва ли да спра да приемам Сиофор. Взимам 3х850мг. Взимам също 3х1 хром 3х1 Цефамадар. Изписани са ми от ендокринолог.
Благодаря!

# 729
  • Бургас
Айнщайн, правилно ли разбрах, че вчера храната ти е около 600 калории?

# 730
  • Варна
Айнщайн, правилно ли разбрах, че вчера храната ти е около 600 калории?
Ами май така излиза,но не беше нарочно просто закусих късно (10ч) и после ядох към 3-3:30ч и вечерта не бях гладна само дето опитах месото и общо взето това е.

# 731
  • Бургас
Не е хубаво така, да знаеш. Е, ако се случва много рядко да, ама гледай да хапваш повече, иначе нищо чудно да започнеш и да качваш.
Как ги правите тия неща, аз под 1600 калории съм гладна като хрътка.Joy

# 732
  • София
Айнщайн, ще ти заспи метаболизма така. И аз ям по два пъти, правя фастинг и пропускам закуската. Но имам две големиии хранения за деня. 600 калории няма да ти покрият само дишането за денонощието Laughing
Не се фиксирай толкова върху храната, да не залитнеш в друга посока.
Ели, добре присъединила се!

# 733
Минавам да се похваля, че диги кантарчето пристигна. Механичния кантар показва 68 кг, дигито показва 68,6 но по-странното е, че го тествах с блуза и без (блузата тежи 280гр, не си мислете, че не я претеглих  Mr. Green ) та като я съблякох пак си ме изкара 68,6кг.  newsm78
Дали знаете къде и как да намеря някакви ориентировъчни таблици на процентно съотношение мазнини/вода/мускули, че той и това показва. Опитах се да търся в Гугъл, но явно не подбирам правилно ключовите думи и ми излизат неща, които нямат нищо общо с това, което търся. Иначе костите ми са 2кг  Shocked Поне за тях успях да намеря инфо, защото не знаех, че е нормално да са толкова малко, но се поуспокоих. Определено преди смятах, че са поне едно 7/8кг.

Скрит текст:
И при мен трудно се получават нещата с калориите. Липсва апетит. И то не просто, че не ти се яде, а ти се повдига направо при вида на храна. Или дори, когато усещаш, че си гладен се наяждаш буквално с 2/3 залъка.

Зорлем ям, за да не падам под критичния минимум на ккал, защото остави, че ще направя лоша услуга на метаболизма си, но и ако отслабна, то ще е супер нездравословно, а идеята на режима е тъкмо обратната.
Ако не са ядките и таханът не знам как ще си осигуря 1300ккал. Маслото също много ги вдига, ама не става всеки път да се тъпча с масло, че да ги вдигам изкуствено. Иска си зеленчук, месо, яйца, риба, за да е добре нахранен организмът и да няма отпадналост от глад.
Но предполагам, че това е само някакъв такъв период, докато организма се нагоди. Все пак съм от скоро на този режим.

# 734
  • Варна
Така е! Не знам как се случи и защо не бях гладна. Днес към 10 и 30 ядох пуешки пържоли,които обаче много се свиха и когато ги купувахме очаквахме да има поне за две ядения пък те.....Та ще мисля какво ще ям после
Да ви се похваля отново тихичко,че днес кантарът показа 56кг.Уж нямаше да се тегля до понеделник,ама не издържах.Вчера беше между 56 и 57 кг и ми беше труфно да определя колко точно съм.

Общи условия

Активация на акаунт