НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 042
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Ож,пак имам въпрос ще бъде ли проблем ако всеки ден ям по две яйца?Днес изядох две сварени,а утре мислех да си направя омлет,ама къде ще му дойде края с тези яйца.Аз по принцип следя да не ям повече от 6 яйца седмично. Имате ли други идеи за закуска освен яйцата?

# 346
Аз обичам яйца, но не можех да ям всяка сутрин яйца. На първата седмица ми писна.
Макар да може да се готвят по разнообразни начини, ми все яйца си е. Омлет със зеленчук, бъркани с бекон, със сирене, кашкавал; на очи с добавено масло и някой зеленчук странично.
И таханов хляб, но и той пак с яйца се прави и тахан, но поне вършеше някаква работа през ден, през два, да му добавя масло, кашкавалче и да хапна.
И онзи "здравословен хляб", който се прави пак от яйца и крема сирене или извара, но все яйца - опалянки май му казваха.
Палачинки от яйца и банан Smile Това много ме разяжда и след час съм зверски гладна.
Кюфтета/палачинки с настъргани тиквички, извара, яйца.
Факт, засищат и като ги има в менюто сутрин, човек може спокойно да изкара 6-8 часа без да яде, но аз не успявах да ги ям всеки ден. Просто не можех.
Имах периоди да хапвам домат, краставица, маслини, сирене, извара, кашкавал, режа си всичко на кубчета и в една купа с дресинг. Чат пат и сварено яйце вътре. Става за закуска.
И като ми писна да ги мисля тия закуски, готвех повече за вечеря и закусвах с това, с което съм вечеряла. Нямах никакви проблеми да хапвам месо сутрин с някакъв зеленчук и добавени маслинки. Много добре ми вървеше на закуска да ям пилешки дробчета в масло + домати и сирене или свински дроб с някакъв зарзават отстрани. Помня че си правех и гъсти супи, да имам за закуска. Те не засищат много, но пак са опция, за разнообразяване.
Така се получаваха нещата. Един ден омлет или бъркани яйца или яйца на очи + зеленчуци, втори ще хапвам от снощното ядене, трети ден ще намажа таханови филийки с масло и кашкавал + маслини и зеленчук, четвърти ден ще хапна дробчета с някаква салата. Пети ден супа някаква, било то с коприва, спанак и други режимни зеленчуци. Може и картоф да сложиш - не е толкова опасно 1 картоф да се добави в супа. Понякога пасирана или със застройка от яйца и сметана. Правила съм си и гювечета, сирене по шопски или различни сирена с чушки и домат, запечени, без яйце. Може пак в гювече да се запекат сирена, да се добави сметана и примерно гриловани тиквички. Да се запече с кашкавал.
Хапвала съм и пълнени чушки/пиперки сурови - напълнени с масло и сирене, смесено или извара и сирене, с добавка домат и маслини.
Гриловани на ленти тиквички, овкусени със зехтин, сол и копър, навити на рулца с пълнеж от настъргано сирене и кашкавал и запечени за кратко във фурната също е опция, ако не ти се хапва месо сутрин или яйца. Пак с някой свеж зеленчук странично.
Мисля че ще е най-добре да си направиш план за седмично меню за закуска. Вечерята е лесна.
Пишеш на лист, закачаш с магнитче за хладилника и черпиш идеи за деня. Така съм правила и според налични продукти съм приготвяла закуски.
Ако изникне нещо от форума, допълвах списъка с идеи.
Хващай другата тема с рецепти, преглеждай наред и виж идеите за закуски и си ги запиши. Така ще може и с продукти да се заредиш и да си улесниш менюто за седмицата.

# 347
Леми, благодаря! Ще си взема значи!

И аз не мога да карам дълго на яйца, обичам, ама ми писват. Предложенията на Мереленда ме накараха да се оплюмча Mr. Green

# 348
  • София
Ож,пак имам въпрос ще бъде ли проблем ако всеки ден ям по две яйца?Днес изядох две сварени,а утре мислех да си направя омлет,ама къде ще му дойде края с тези яйца.Аз по принцип следя да не ям повече от 6 яйца седмично. Имате ли други идеи за закуска освен яйцата?

Аз ям доста яйца. Днес съм изяла 5.
Когато ми писнат яйцата, си измислям друго.
Наскоро си правих рулца от резен шунка, резен кашкавал и яйчен пастет вътре.
Може вместо яйчния пастет да се добави резен авокадо.

Благодаря за информацията за лидълската сметана. И аз не посмях да я взема заради надписа за сладкиши и десерти.

# 349
  • Варна
Благодаря ви много!Страхотни сте!Тази вечер си купих пушено топено сирене е вярно,че не е режимно,но е много вкусно.Хапнах мъничко преди малко.Относно закуската ми дадохте страхотни идеи. Утре мисля за закуска да хапна малко извара с маслини и домат или ще си направя един омлет с домати и маслини утре сутринта ще реша.
Marelenda,на хладилника ми вече има един голям лист с позволени,забранени и ограничени храни,но може и едно седмично меню да закача Joy

# 350
  • Пловдив
Няколко идеи за закуска и от мен:
- авокадо, краставица, ядки;
- яйчени мъфини;
- палачинка с кокосови стърготини;
- бри с орехи и краставица;
- голяма чушка, пълнена с каквото има (може даже да се приготви от предния ден);
- голямо парче печена тиква с орехи, кокос, масло (сезонно, но любимо);
- кутийка котидж със зеленчук;
- сметана с плод и кокосови стърготини/чипс;
- кисело мляко с ядки и кокосови стърготини/чипс, канела (това не ме засища много, но за разнообразие става);
- микс от ядки и кокосов чипс;
- филийка кашкавал с домат и авокадо;
- купа супа/бульон (за зимата е идеално).

# 351
  • Варна
Няколко идеи за закуска и от мен:
- авокадо, краставица, ядки;
- яйчени мъфини;
- палачинка с кокосови стърготини;
- бри с орехи и краставица;
- голяма чушка, пълнена с каквото има (може даже да се приготви от предния ден);
- голямо парче печена тиква с орехи, кокос, масло (сезонно, но любимо);
- кутийка котидж със зеленчук;
- сметана с плод и кокосови стърготини/чипс;
- кисело мляко с ядки и кокосови стърготини/чипс, канела (това не ме засища много, но за разнообразие става);
- микс от ядки и кокосов чипс;
- филийка кашкавал с домат и авокадо;
- купа супа/бульон (за зимата е идеално).

Благодаря ти! Тази сутрин изядох един омлет с половин домат и 5-6 маслинки като омлета го изпържих с малко масло да е по-режимно Smile За обяд най-вероятно ще е извара с домати и маслини,а за вечеря-печени свински кокали с лук и ще си направя една салата с домати,краставици и сирене.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 11:45 от ainshtain02

# 352
Само закуската ти я бива.....

# 353
  • Варна
Само закуската ти я бива.....

Защо?

# 354
Струва ми се малко това ядене след закуската. Тези кокали месо имат ли, мазнинка някаква?

# 355
  • Варна
Струва ми се малко това ядене след закуската. Тези кокали месо имат ли, мазнинка някаква?

Ами кокалите са шаренички имат си и мазничко и сухичко. Ами тогава какво да ям за обяд месото няма да е готова най-вероятно?

# 356
  • София
Добави бекон към обяда.
Или авокадо.

# 357
Добави бекон към обяда.
Или авокадо.

Добра идея....от там ще ти дойдат мазнинките, които ще ти държат ситост  Peace

# 358
  • Варна
Добави бекон към обяда.
Или авокадо.

Добра идея....от там ще ти дойдат мазнинките, които ще ти държат ситост  Peace

Нямам нито авокадо,нито бекон. Имам съвсем малко от снощната риба ще я доизям и нея

# 359

Общи условия

Активация на акаунт