НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 044
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
[
Скрит текст:
quote author=bodybeautiful link=topic=982147.msg35307682#msg35307682 date=1500294808]
Имам въпрос на колко часа огладнявате?Аз закусих в 10 и сега обядвах в 13 часа печена скумрия с един голям домат и една малка краставица. Thinking Чрез MyFitnesspal си изчислявах калориите или по точно гледам мазнините и въглехидратите ориентировъчно.За закуска и обяд съм погълнала общо 650 калории,но това не е много точно тъй като не знам точно колко грама ми е храната.
аз лично като съм на НВД нямам апетит за закуска и ям доста рядко, около 2 или 3 пъти на ден. Този тип хранене ме държи сита дълго време, заради комбинацията на протеин с мазнини. Първото хранене ми е към 11 или 12 нещо такова. 650 калории не са много изобщо, не знам как можеш да използваш термина "погълнала". За да има човек хубаво тяло, той трябва да има добър метаболизъм и достатъчно храна. Това включва вдигане на тежко + достатъчно мазнини и протеини и калории изобщо. Тоест, не трябва да поемаш в никакъв случай калории под твоите базови нужди, а най-добре изчисли си колко ти трябват за ден и извади около 300 калории от това, ако искаш да отслабнеш. Но с НВД, дори без особено ограничение на калориите, се нормализират килограми, особено ако се съчетае с вдигане на гири, е гаранция за хубава стегната фигура и добър метаболизъм.

Ето ми изследванията на кръвната захар от днес

на гладно 95
веднага след обядозакуска 97
час след обядозакуска 94
два часа след обядозакуска 84

но това е с наистина много НВД обядозакуска--300 грама кварк и 200 грама риба тон, 300 грама зелен фасул. Тоест, даже и без плодове.
При мен плодовете, а по-специално ананаса (обожавам го) вдигат кръвната захар. С този монитор много ясно виждам черно на бяло какво и в какви нива ми действа на кръвната захар и го смятам за супер покупка.
[/spoiler]
Благодаря много!
На мен приложението MyFitnesspal ми изчисли 1200 калории,което ми се струва малко,но не знам преди как са вървели калориите ми.Можеш ли да ми помогнеш с изчисляването?
[/quote]

А защо изобщо държиш да следиш калории и да ги ограничаваш?
Ако ядеш нормална храна-месо, риба, яйца, салати/зеленчуци, не вярвам от такава храна да приемаш огромен брой калории.Освен ако не изяждаш по 3-4 пържоли и едени леген салата на едно хранене, ама пак е под въпрос....
ЗабравИ за тесто, захар, пакетирани боклуци, безалкохолни, картофи за 1 месец поне и виж резултата.
Ако и след това няма абсолютно никаква промяна, тогава можеш да видиш дали пък не ядеш по 3000 калории на ден.
Но предвид възрастта ти, смятам, че с горните ограничения ще видиш ефект доста бързо.

# 331
bubanka, ако искаш истински каймак, направете си някой път една приятна разходка до Пирот, ще ти кажа от къде да си вземеш. Разкошен е, нищо общо с тези измислени глупости по магазините.
благодаря, ще го имам предвид!  Flowers Bouquet
Пиши като решиш.
Снимах състава на лидълското произведение, не взех разбира се:

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 18:41 от Lemy

# 332
  • Варна
[
Скрит текст:
quote author=bodybeautiful link=topic=982147.msg35307682#msg35307682 date=1500294808]
Имам въпрос на колко часа огладнявате?Аз закусих в 10 и сега обядвах в 13 часа печена скумрия с един голям домат и една малка краставица. Thinking Чрез MyFitnesspal си изчислявах калориите или по точно гледам мазнините и въглехидратите ориентировъчно.За закуска и обяд съм погълнала общо 650 калории,но това не е много точно тъй като не знам точно колко грама ми е храната.
аз лично като съм на НВД нямам апетит за закуска и ям доста рядко, около 2 или 3 пъти на ден. Този тип хранене ме държи сита дълго време, заради комбинацията на протеин с мазнини. Първото хранене ми е към 11 или 12 нещо такова. 650 калории не са много изобщо, не знам как можеш да използваш термина "погълнала". За да има човек хубаво тяло, той трябва да има добър метаболизъм и достатъчно храна. Това включва вдигане на тежко + достатъчно мазнини и протеини и калории изобщо. Тоест, не трябва да поемаш в никакъв случай калории под твоите базови нужди, а най-добре изчисли си колко ти трябват за ден и извади около 300 калории от това, ако искаш да отслабнеш. Но с НВД, дори без особено ограничение на калориите, се нормализират килограми, особено ако се съчетае с вдигане на гири, е гаранция за хубава стегната фигура и добър метаболизъм.

Ето ми изследванията на кръвната захар от днес

на гладно 95
веднага след обядозакуска 97
час след обядозакуска 94
два часа след обядозакуска 84

но това е с наистина много НВД обядозакуска--300 грама кварк и 200 грама риба тон, 300 грама зелен фасул. Тоест, даже и без плодове.
При мен плодовете, а по-специално ананаса (обожавам го) вдигат кръвната захар. С този монитор много ясно виждам черно на бяло какво и в какви нива ми действа на кръвната захар и го смятам за супер покупка.
[/spoiler]
Благодаря много!
На мен приложението MyFitnesspal ми изчисли 1200 калории,което ми се струва малко,но не знам преди как са вървели калориите ми.Можеш ли да ми помогнеш с изчисляването?

А защо изобщо държиш да следиш калории и да ги ограничаваш?
Ако ядеш нормална храна-месо, риба, яйца, салати/зеленчуци, не вярвам от такава храна да приемаш огромен брой калории.Освен ако не изяждаш по 3-4 пържоли и едени леген салата на едно хранене, ама пак е под въпрос....
ЗабравИ за тесто, захар, пакетирани боклуци, безалкохолни, картофи за 1 месец поне и виж резултата.
Ако и след това няма абсолютно никаква промяна, тогава можеш да видиш дали пък не ядеш по 3000 калории на ден.
Но предвид възрастта ти, смятам, че с горните ограничения ще видиш ефект доста бързо.

[/quote]

Добре няма да следя и без това само се напрягам с тези калории.Аз се храня нормално само,че без хляб така,че би трябвало калориите да са по-малко.Аз до вчера на ден изяждах по 4-5 филии бял хляб,а днес нито една Grinning

# 333
Момичета, напоследък не мога да открия лидълската течна сметана с червената опаковка.
Не я предлагат вече или нещо са й променили?
Няма я. Сега някаква в синя опаковка, на която обаче не ми хареса особено описаното.
Не че помня на червената какво беше, ама сякаш не пишеше като тези неща на синята.
Отделно че са пренаредили магазините във Варна и докато я намеря обиколих 2 пъти.
Ако искаш ще ти я снимам със съдържанието.

http://prntscr.com/fws57r
http://prntscr.com/fws5xn
http://prntscr.com/fws69p

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 18:40 от Merelenda

# 334
Момичета, напоследък не мога да открия лидълската течна сметана с червената опаковка.
Няма я. Сега някаква в синя опаковка, на която обаче не ми хареса особено описаното.
Не че помня на червената какво беше, ама сякаш не пишеше като тези неща на синята.
Отделно че са пренаредили магазините във Варна и докато я намеря обиколих 2 пъти.
Гадове! И аз се убих да я търся онзи ден, но попаднах на някаква, която май беше подлсадена...

# 335

Няма разлика в съдържанието на старата и новата, специално гледах преди да взема. Цената обаче от скоро е по-висока, вече 1.49 лв.

# 336
Снимах я и я качих по-горе.
Може и да няма разлика в съдържанието и аз да съм се объркала, но не знам защо си мисля, че процентът наситени мазнини беше по-висок.
Не можах да намеря снимка на съдържанието на предната сметана. Помня че я имах някъде снимана.

# 337
Аз съм снимала червената и синята:

Скрит текст:

# 338
Значи все пак не бъркам и има разлика в мазнините.
Още не съм пробвала синята. Тия дни ще видя как е.

# 339
Еднакво не е ли съдържанието? Все са си минимум 30% мазнините...

# 340
Еднакво не е ли съдържанието? Все са си минимум 30% мазнините...
Честно казано не знам.
И растителната е с 12-13% мазнини, ама пише че са растителни.
Тук на едната пише мазнини 30 %, а на другата пак пише 30%, но са описани 19% наситени. Другите 11% какви са?

# 341
Някой пробвал ли е тази синята сметана? Аз не я взех, защото пишеше, че е за сладкиши и се притесних да не е сладка. Ама в съдържанието няма захар, сигурно не е. Мерси за снимките, нямах време тогава да я разглеждам подробно!

# 342
Алечка, сметаненият дегустатор в къщи, каза, че червената е по хубава. Но така или иначе я няма вече, и ползваме синята, не е сладка.

# 343
  • София

Този каймак, за който говорите, някакъв вид заквасено мляко ли е?

Копирам съдържанието, днес го взех за проба:
Сухо обезмаслено мляко, трапезна сол, млечна киселина, обезмаслено сирене, масло, сметана.
В 100 гр. има М 45 гр, В 3 гр, П 5 гр. и сол 1, 2 гр.
Какво има до 100 не знам.... нещо сметките им куцат.

# 344
Дано поне маслото и сметаната са истински...
Иначе на съотношения добре го докарва.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт