НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 044
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Този каймак, за който говорите, някакъв вид заквасено мляко ли е?

ходих до лидл и го гледах - имаше сухо мляко в състава и не го взех
взех обаче биволско мляко /6%масленост/ - би следващо да е подходящо за режима, нали?

# 316
Хм...сухото мляко защо да не е режимно Thinking Вярно, не е приятно, но не е брашно все пак  newsm78

# 317
стори ми се неестествено да вадят каймак от сухо мляко  Nerd
'що не са го извадили, когато е било по-"мокро" както правят бабите на село?
минало е през хиляда обработки, предпочитам да си ги спестя  Wink

# 318
bubanka, ако искаш истински каймак, направете си някой път една приятна разходка до Пирот, ще ти кажа от къде да си вземеш. Разкошен е, нищо общо с тези измислени глупости по магазините.

# 319
Заквасена сметанка си вземам от Лидл аз - има 16% и 20% май бяха. Май са без сухо мляко те, но не съм стопроцентово сигурна де..

# 320
bubanka, ако искаш истински каймак, направете си някой път една приятна разходка до Пирот, ще ти кажа от къде да си вземеш. Разкошен е, нищо общо с тези измислени глупости по магазините.

благодаря, ще го имам предвид!  Flowers Bouquet

# 321
Имам въпрос на колко часа огладнявате?Аз закусих в 10 и сега обядвах в 13 часа печена скумрия с един голям домат и една малка краставица. Thinking Чрез MyFitnesspal си изчислявах калориите или по точно гледам мазнините и въглехидратите ориентировъчно.За закуска и обяд съм погълнала общо 650 калории,но това не е много точно тъй като не знам точно колко грама ми е храната.
аз лично като съм на НВД нямам апетит за закуска и ям доста рядко, около 2 или 3 пъти на ден. Този тип хранене ме държи сита дълго време, заради комбинацията на протеин с мазнини. Първото хранене ми е към 11 или 12 нещо такова. 650 калории не са много изобщо, не знам как можеш да използваш термина "погълнала". За да има човек хубаво тяло, той трябва да има добър метаболизъм и достатъчно храна. Това включва вдигане на тежко + достатъчно мазнини и протеини и калории изобщо. Тоест, не трябва да поемаш в никакъв случай калории под твоите базови нужди, а най-добре изчисли си колко ти трябват за ден и извади около 300 калории от това, ако искаш да отслабнеш. Но с НВД, дори без особено ограничение на калориите, се нормализират килограми, особено ако се съчетае с вдигане на гири, е гаранция за хубава стегната фигура и добър метаболизъм.

Ето ми изследванията на кръвната захар от днес

на гладно 95
веднага след обядозакуска 97
час след обядозакуска 94
два часа след обядозакуска 84

но това е с наистина много НВД обядозакуска--300 грама кварк и 200 грама риба тон, 300 грама зелен фасул. Тоест, даже и без плодове.
При мен плодовете, а по-специално ананаса (обожавам го) вдигат кръвната захар. С този монитор много ясно виждам черно на бяло какво и в какви нива ми действа на кръвната захар и го смятам за супер покупка.

# 322
  • Scotland
Ако закусвам, после съм постоянно гладна Rolling Eyes  Обикновено пия кафе, с половин лъжичка мед и една чаша комбуча. Така до обяд, когато си хапвам месо с много зеленчуци и после чак на вечеря Simple Smile Не огладнявам често.

# 323
  • Scotland
Какъв монитор? Предполагам сте го коментирали назад, но аз все още не съм изчела всичко...извинете ме, за което Flowers Hibiscus

# 324
Здравейте на всички! Искам да помоля за мнение. Поради получена тахикардия ( учестено сърцебиене) си пуснах TSH, T4 и Т3. Разбира се предстои преглед при ендокринолог, но искам да попитам дали е възможно хормоните да са в норма и въпреки това да има нещо нередно с щитовидната жлеза?
Хормони
TSH   S        2.78       µIU/ml     0,27 - 4,2     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        11.36       ng/l     9,30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.6       ng/l     2 - 4,40     ECLIA

# 325
  • Scotland
Здравейте на всички! Искам да помоля за мнение. Поради получена тахикардия ( учестено сърцебиене) си пуснах TSH, T4 и Т3. Разбира се предстои преглед при ендокринолог, но искам да попитам дали е възможно хормоните да са в норма и въпреки това да има нещо нередно с щитовидната жлеза?
Хормони
TSH   S        2.78       µIU/ml     0,27 - 4,2     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        11.36       ng/l     9,30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.6       ng/l     2 - 4,40     ECLIA

Според мен има проблем с жлезата. Стойностите на ТСХ са вече високи, макар и в норма, и ще продължат да се покачват, най-вероятно. Т3 и Т4 са в долните си граници, а би следвало да са по-високи. Надявам се, че ендото ще обърне внимание, въпреки че при това положение по-скоро си мисля, че ще те отпрати по живо, по здраво Disappointed

# 326
Благодаря за бързия отговор, Jinxey. Това хипо или хипер функция би могло да бъде с тези стойности?

# 327
  • Scotland
Благодаря за бързия отговор, Jinxey. Това хипо или хипер функция би могло да бъде с тези стойности?
Хипо Simple Smile Дано не съм права, все пак и в крайна сметка да се оправят нещата при теб. Flowers Hibiscus

# 328
  • Варна
Имам въпрос на колко часа огладнявате?Аз закусих в 10 и сега обядвах в 13 часа печена скумрия с един голям домат и една малка краставица. Thinking Чрез MyFitnesspal си изчислявах калориите или по точно гледам мазнините и въглехидратите ориентировъчно.За закуска и обяд съм погълнала общо 650 калории,но това не е много точно тъй като не знам точно колко грама ми е храната.
аз лично като съм на НВД нямам апетит за закуска и ям доста рядко, около 2 или 3 пъти на ден. Този тип хранене ме държи сита дълго време, заради комбинацията на протеин с мазнини. Първото хранене ми е към 11 или 12 нещо такова. 650 калории не са много изобщо, не знам как можеш да използваш термина "погълнала". За да има човек хубаво тяло, той трябва да има добър метаболизъм и достатъчно храна. Това включва вдигане на тежко + достатъчно мазнини и протеини и калории изобщо. Тоест, не трябва да поемаш в никакъв случай калории под твоите базови нужди, а най-добре изчисли си колко ти трябват за ден и извади около 300 калории от това, ако искаш да отслабнеш. Но с НВД, дори без особено ограничение на калориите, се нормализират килограми, особено ако се съчетае с вдигане на гири, е гаранция за хубава стегната фигура и добър метаболизъм.

Ето ми изследванията на кръвната захар от днес

на гладно 95
веднага след обядозакуска 97
час след обядозакуска 94
два часа след обядозакуска 84

но това е с наистина много НВД обядозакуска--300 грама кварк и 200 грама риба тон, 300 грама зелен фасул. Тоест, даже и без плодове.
При мен плодовете, а по-специално ананаса (обожавам го) вдигат кръвната захар. С този монитор много ясно виждам черно на бяло какво и в какви нива ми действа на кръвната захар и го смятам за супер покупка.

Благодаря много!
На мен приложението MyFitnesspal ми изчисли 1200 калории,което ми се струва малко,но не знам преди как са вървели калориите ми.Можеш ли да ми помогнеш с изчисляването?

# 329
  • София
Момичета, напоследък не мога да открия лидълската течна сметана с червената опаковка.
Не я предлагат вече или нещо са й променили?

Общи условия

Активация на акаунт