НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 044
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Айнщайн, пиши тук какво ядеш

# 376
  • Варна
до колкото си спомням, трябваха поне три дни, за да влезе организмът в кетоза
т. е. мери се следващия четвъртък, а не днес
също мери не килограми, а обиколки
спортувай, защото иначе метаболизмът може да не пожелае да помръдне толкова бързо, колкото ти се иска

Благодаря!Нямам възможност за спорт,но ходя пеша по около 2 часа на ден.Мисля да започна упражненията на Руми Илиева,но съм наистина разстроена и отчаяна от начина по който изглеждам Pensive

# 377
Айнщайн, ти си 16-годишна, в момента растеш и тялото ти се променя. В никакъв случай не прибягвай до драстични ограничения. Кетоза не ти трябва да гониш. И не се мери толкова често, а примерно веднъж в месеца. Недей да се плъзгаш по наклонената плоскост, защото много момичета залитат към анорексията или булимията, а от тях се умира, имах такава съученичка навремето. Бъди разумна, научи се да се грижиш за себе си и ще видиш, че постепенно нещата ще се оправят.

# 378
  • Варна
Айнщайн, пиши тук какво ядеш

Вчера
Закуска-омлет с 2 яйца с по два жълтъка се паднаха ,половин домат,5-6 маслинки и два малки лука.
Обяд; Свински кокали
Вечеря- 3 кюфтета на скара и салата с домати,краставици,сирене и маслини,като добавих на цялата салата добавих 1 чаена лъжичка олио,ядохме я двама човека.

# 379
  • София
какви са тези свински кокали Shocked

# 380
Кетоза не ти трябва да гониш.

целта на режима не е ли точно кетоза?
поне аз това съм разбрала, но е възможно да греша

# 381
  • Варна
какви са тези свински кокали Shocked

Май се нарича рагу,но не съм сигурна Joy Има много кокали и много трудно се гризе.

# 382
ако са пушени е по-добре да не ги ядеш, също така избягвай готовите колбаси и всички храни с много добавки

# 383
Бубанка, не е точно така, кетозата въобще не е задължителна, а и не е толкова лесно да се поддържа дългосрочно.

# 384
  • München, Deutschland
Да не би такива ребърца да имаш предвид?

Скрит текст:

# 385
chrissy, това се топи в устата  Mr. Green

# 386
  • Варна
Да не би такива ребърца да имаш предвид?

Скрит текст:

Не това са ребърца знам ги,моето е пи различно

# 387
  • Варна
Е какво мислите за вчеращното ми ядене?Правилно ли е?
Първото ми ядене днес беше в 11 -извара с 5-6 маслинки и доизядох тези кокали,за които ви казах.То всъщност кокалът беше само един,де

# 388
  • София
не ги знам тези кокали какви са, но извара с 5-6 маслинки не ми харесва. няма достатъчно мазнини.
олиото го разкарай, слагай зехтин на салатите. една чаена лъжичка е твърде малко.

# 389
Бубанка, не е точно така, кетозата въобще не е задължителна, а и не е толкова лесно да се поддържа дългосрочно.

но свалянето и преоформянето на тялото не се получава точно от нея?
не е ли точно тя желана поне в началото, докато се стартира процеса на смъкване на теглото?
иначе да - четох, че е полезно да се редуват от време на време и въглехидратни /всъщност даже пише "високовъглехидратни"/ дни, за да се минимизират евентуалните щети от кетозата

в момента се опитвам да стигна до желано от мен тегло, за по-малко от 2 месеца свалих 8 килограма, искам да сваля и още два - и да ги задържа също  Laughing
но в момента, в който направя ден "изключение" /ям основно плодове, защото много обичам - не хляб и сладкиши/, после ми трябват два-три дни, за да се върна на позицията от деня преди да консумирам въглехидратите

Общи условия

Активация на акаунт